MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Förvarsutbildningsföreningen
Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK saavutti vuonna 2018 ennätyksellisen koulutustuloksen. Yli 51 000 osallistujaa otti osaa MPK:n koulutukseen. Yksittäisiä koulutustapahtumia oli yli 2 000 eli keskimäärin yli 40 koulutustapahtumaa joka viikonloppu ympäri Suomea. Lue lisää »
MPK:n 25-vuotisjuhlassa palkittiin perinteisesti vuoden toimijat, jotka ovat  vuoden 2018 aikana ja sitä aikaisempina vuosina tehneet arvokasta työtä vapaaehtoisen maanpuolustuksen ja maanpuolustuskoulutuksen eteen. Vuoden kouluttajaksi valittiin Hanna Kela, vuoden toimihenkilöksi Jani Pikkarainen ja vuoden viestijäksi Olli Alho. Lue lisää »

MPK 25 vuotta

13.12.2018

MPK:n 25-juhlavuosi huipentui vuosijuhlaan Ritarihuoneella. Puheenjohtaja Peltomäki kiitti kaikkia vapaaehtoistoimijoita arvokkaasta työstä. Lue lisää »
MPK:vuosijuhlassa palkittiin vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä. Lue lisää »
Lakimuutosten vaikutukset vapaaehtoiseen maanpuolustukseen toimintaan puhuttavat. MPK näkisi muutoksen tuovan mukanaan paljon hyvää, mutta myös paljon suunnittelua ja töitä. Lue lisää »
Maanpuolustusjärjestöt käynnistävät yhdessä hankkeen, jonka tavoitteena on parantaa turvallisuusjärjestöissä toimivien vapaaehtoistoimijoiden kouluttautumismahdollisuuksia. Tarkoituksena on tuoda yhteen eri järjestöjä ja mahdollistaa yhteisten harjoitusten järjestäminen maakunnissa. Lue lisää »
Försvarsorganisationerna startar tillsammans ett projekt vars målsättning är att förbättra utbildningsmöjligheterna för säkerhetsorganisationernas frivilligaktörer. Lue lisää »
MPK:n Lounais-Suomen maanpuolustuspiirin piiripäälliköksi valittiin MPK:n hallituksen kokouksessa 24.10.2018 eversti Petri Kosonen. Hän aloittaa tehtävässään 1.1.2019 alkaen. Lue lisää »
Taas on aika valita Vuoden kouluttaja 2018 ja Vuoden viestijä 2018! Ehdotuksia voi tehdä 21.10. saakka. Vuoden kouluttaja ja viestijä 2018 julkistetaan ja palkitaan MPK:n vuosijuhlassa Ritarihuoneella 13.12.2018. Lue lisää »
MPK:n 25-vuotisjuhlavuotta juhlittiin monin tavoin15. Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaalin ohjelman täydennyksenä. Yksi näkyvin osa oli MPK:n maanpuolustussoittokuntien esiinmarssi. Lue lisää »
MPK osallistui Porissa SuomiAreenan keskusteluun yhdessä muiden maanpuolustusjärjestöjen kanssa. Hyväntuulisessa keskustelussa vallitsi vakaa yhteisymmärrys siitä, että vapaaehtoisten turvallisuustoimijoiden asema yhteiskunnassa pitäisi saada paremmin määriteltyä. Lue lisää »
Onko viranomaisille saatavilla apuvoimia suuronnettomuuksien sattuessa ja kuka kouluttaa toimimaan häiriötilanteissa? Huomataanko vapaaehtoiset turvallisuustoimijat ja mikä on heidän roolinsa? Tule kuuntelemaan ja osallistumaan SuomiAreenaan! Lue Lisää Lue lisää »
Maanpuolustusnaisten liitto (MNL) ja MPK:n Kyrös-Jotos marssittiin kauniissa kevätsäässä Suomi 100 ja Luonnon päivä -teemoilla. Lue lisää »
MPK:n koulutuskalenterin tunnusten käsittelyä parannetaan tänään 12.6.2018. Muutostöistä johtuen MPK-kortille kirjautumisessa on käyttökatkoja klo 22.00-22.30. Muutoksia tulee tunnusten luontiin ja lukkiutumiseen sekä salasanan palauttamiseen liittyviin prosesseihin. Lue lisää »
Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4.6. ylennetään ja palkitaan aktiivisia maanpuolustajia. MPK:n hallituksen esityksestä palkittiin niin henkilökuntaa kuin vapaaehtoistoimijoita. Lue lisää »
Pohjoismaiden ja Baltian maiden kodinturvajoukkojen komentajat ja MPK kokoontuivat ensimmäistä kertaa Helsingissä pidettyyn SCANBAL-seminaariin 30.5.-1.6.2018. Lue lisää »
MPK on laatinut ohjeen reserviläisten kuntotestauksesta. Ohjeen tarkoituksena on lisätä kuntotestien turvallisuutta ja luotettavuutta. Lue lisää »
Uusi tietosuojalainsäädännön vuoksi MPK käy läpi henkilörekisterin ja poistaa tarpeettomia tietoja. Ennen 2012 kerätyt tiedot poistetaan, jos niitä ei käy päivittämässä. Lue lisää »
Tuleva viikonloppu on yksi kiireisimmistä vapaaehtoisen maanpuolustuksen parissa. Yhteensä noin 2 200 suomalaista osallistuu Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen eli MPK:n koulutuksiin eri puolilla Suomea. Tapahtumia on 110. Niihin kuuluu Puolustusvoimien tilaaman sotilaallisen koulutuksen lisäksi MPK:n jäsenjärjestöjen kanssa järjestettävää koulutusta. Lue lisää »