Siirry sisältöön

MPK:n koulutukset

Maanpuolustuskoulutus (MPK) tarjoaa mahdollisuuden oppia hyödyllisiä taitoja selviytymiseen poikkeusoloissa ja arjen häiriötilanteissa.

Järjestämme reserviläisille sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta (SOTVA) yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. Keskeisenä koulutusryhmänä ovat paikallisjoukot. Tarjoamme koulutusta eri tehtävissä tarvittaviin taitoihin sekä mahdollisuuksia ylläpitää kenttäkelpoisuutta. Koulutuksessa voi kerrata varusmiesaikana saatuja taitoja ja kehittää kouluttaja- sekä johtamistaitoja. Koulutukseen osallistumalla voi edetä tavoitteellisesti omalla reserviläispolulla.

Tutustumiskoulutuksessa nuoret ja naiset pääsevät tutustumaan varusmiespalvelukseen ja maanpuolustukseen. Kurssien aiheina on muun muassa tutustuminen varusmiehen varusteisiin, yöpyminen maastossa ja fyysisen kunnon kehittäminen varusmiespalvelusta tai naisten vapaaehtoista palvelusta ennakoiden.

Koulutustarjontaamme kuuluu myös kaikille avointa varautumis- ja turvallisuuskoulutusta. Kursseilla opitaan varautumaan erilaisiin arjen häiriöitilanteisiin ja toimimaan oikein onnettomuustilanteissa. Varautumis- ja turvallisuuskoulutuksen teemoja ovat muun muassa ensiaputaidot, maastotaidot, vesillä liikkuminen, itsepuolustus ja etsintä. Koulutuksen avulla lisäämme ihmisten turvallisuustietoisuutta ja -valmiuksia.

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kurssit jaetaan perus-, jatko- ja erikoistason kursseihin. Perustasolla hankitaan perustiedot, -taidot ja -valmiudet. Jatkotasolla niitä syvennetään ja sovelletaan omassa toimintaympäristössä. Erikoistasolla perehdytään aiheeseen valtakunnallisesta ja kansainvälisestä näkökulmasta tai harjoitellaan vaativissa olosuhteissa.

Koulutus tukee Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten työtä. Ylläpidämme ja edistämme maanpuolustustahtoa yhdessä jäsenjärjestöjemme kanssa.

Koulutuskalenteri

Kursseja järjestetään ympäri vuoden eri puolilla Suomea lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin.

Tutustu koulutuksiin koulutuskalenterissa


Nimi
Ajankohta
 • Taktiikan kieli

  16.7.2024 - 15.12.2024
  Verkkokurssi MPKMoodle
 • A2 Mekanisoitu pataljoona taistelussa

  16.7.2024 - 15.12.2024
  Verkkokurssi MPKMoodle
 • Panssarintorjunnan peruskurssi (PST PK) teoria

  16.7.2024 - 15.12.2024
  Verkkokurssi MPKMoodle
 • Naton perusteet -verkkokurssi

  16.7.2024 - 15.12.2024
  Verkkokurssi
 • VSS Kalliosuoja -peruskurssi

  16.7.2024 - 15.12.2024
  Verkkokurssi
 • Kulunvalvontapaikka poliisin virka-apuna

  16.7.2024
  Verkkokurssi

Katso lisää koulutuksia tästä

PVMoodle

MPK käyttää koulutuksessaan verkko-oppimisympäristö PVMoodlea, jossa jaetaan muun muassa kurssien aikatauluja ja oppimateriaalia sekä toteutetaan harjoitusten etäjaksoja. PVMoodleen kirjaudutaan erillisillä tunnuksilla, joiden luomisessa käytetään Suomi.fi-tunnistusta. Rekisteröidy PVMoodleen osoitteessa www.pvmoodle.fi.