Siirry sisältöön
Suomen ja Naton liput vierekkäin.

Kuva: Nato

14.03.2024

Miten Suomi osallistuu päätöksentekoon Natossa? Miten Nato-jäsenyys vaikuttaa Suomen maanpuolustukseen? MPK:n uudella Nato-aiheisella verkkokurssilla voi ottaa haltuun kattavat perustiedot Natosta. Kurssi on kaikille avoin.

Nato-jäsenyydellä on merkittäviä vaikutuksia paitsi Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan, myös esimerkiksi jokapäiväiseen kansalaiskeskusteluun. Naton perusteet -verkkokurssi sopii kaikille, jotka haluavat päivittää tietojaan tai oppia perustiedot Natosta, sen ydintehtävistä ja toiminnasta.

— Suosittelen kurssia kaikille asiasta kiinnostuneille. Esimerkiksi reserviläisille kurssi on kansainvälisen harjoitustoiminnan lisääntyessä hyvä keino kartuttaa perustietoja Natosta ja sen toiminnasta, toteaa MPK:n koulutusjohtaja Kari Pietiläinen.

Todistus hyväksytystä sorituksesta

Naton perusteet -kurssilla käsitellään muun muassa Naton päätöksentekoon, puolustukseen, kriisien ehkäisyyn ja kriisinhallintaan liittyviä aiheita, sekä sitä miten Nato-jäsenyys vaikuttaa Suomen puolustuspolitiikan lisäksi myös Suomen puolustusjärjestelmään.

Kurssiin kuuluu myös tentti, jolla voi mitata omaa osaamistaan. Verkkotentin läpäistyään kurssilainen saa MPK:n todistuksen kurssin hyväksytystä suorittamisesta. Kurssilla on tarjolla myös linkkejä muihin laadukkaisiin Natoa käsitteleviin sivustoihin ja sanastoihin.

— Varsinainen opiskelu eli kurssin materiaalien läpikäynti sujuu nopeasti. Arvioin, että puolitoista tuntia riittää, mutta jokainen voi edetä itselleen sopivassa tahdissa. Tenttiin käytössä oleva aika sen sijaan on rajattu tuntiin, kertoo kurssin hallinnoinnista vastaava erikoissuunnittelija Sami Hotakainen.

Kurssin opiskelualustana on vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen tarpeisiin räätälöity, helppokäyttöinen oppimisympäristö MPKMoodle, jota käytetään ilman erillisiä tunnuksia oman MPK-kortin kautta.

Tutustu verkkokurssiin täältä: Naton perusteet -verkkokurssi
Lisätietoa MPK:n muusta koulutustarjonnasta: MPK > Koulutuskalenteri