Siirry sisältöön
Nuoria miehiä MPK:n kurssilla.

16 vuotta täyttäneille tarjotaan tutustumistoiminnan muodossa mahdollisuuksia tutustua maanpuolustukseen ja asepalveluksen suorittamiseen. Keskeisiä koulutusmuotoja ovat nuorten turvakurssit, Intti tutuksi -kurssit ja Kunnossa inttiin -koulutukset. Kuva: Tommy Koponen

MPK järjestää nuorille suunnattua tutustumistoimintaa, joka kehittää turvallisuus- ja varautumistaitoja ja tutustuttaa varusmiespalveluksen sisältöön. Kurssit kehittävät lisäksi nuorten yhteistyötaitoja ja antavat kokemuksia ryhmässä toimimiseen. Tutustumistoimintaan osallistuvan tulee olla täyttänyt 16 vuotta kurssin alkaessa ja alaikäisillä tulee olla kirjallinen huoltajan suostumus osallistumiseen.

Nuorten turvakurssi 

Kaksivaiheinen koulutuskokonaisuus lisää tietoutta turvallisuusviranomaisten toiminnasta ja uramahdollisuuksista. Kurssin luento-osuudessa tutustutaan turvallisuuden käsitteeseen ja toimijoihin, kuten viranomaisiin ja järjestöihin. Maastoviikonlopun aikana kurssilaiset harjoittelevat kansalaisen turvallisuustaitoja, kuten ensiapua, alkusammutusta ja maastotaitoja käytännössä, ja saavat tietoa asepalveluksen suorittamisesta. Useat toisen asteen oppilaitokset hyväksyvät kurssin osaksi opintoja. Kysy lisää omasta oppilaitoksestasi!

Intti tutuksi 

Viikonloppukurssi tutustuttaa Puolustusvoimien toimintaan ja antaa valmiuksia varusmiespalveluksen suorittamiseksi. Kurssilla tutustutaan mm. sotilaan varusteisiin ja majoittumiseen maastossa ja kasarmilla. Kurssi soveltuu kaikille kutsuntoihin tai asepalvelukseen valmistautuville ja palvelukseen hakeutumista harkitseville. Kursseja järjestetään sekä kaikille nuorille yhteisinä Intti tutuksi nuorille -kursseina, että naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen tutustuttavina Intti tutuksi naisille -kursseina.

Kunnossa inttiin 

Kurssi lisää tietoutta asepalveluksen vaatimuksista ja auttaa kehittämään fyysistä kuntoa tavoitteellisesti. Koulutus muodostuu kahdesta lähijaksosta ja niiden välisestä harjoitteluvaiheesta. MarsMars-sovellus tukee harjoitusohjelman toteuttamista.  

Nuorten on mahdollista osallistua myös MPK:n järjestämään varautumis- ja turvallisuuskoulutukseen, jossa ei ole ikärajaa, mutta alaikäisillä osallistujilla tulee olla kirjallinen huoltajan suostumus osallistumiselle. Nuorille hyvin soveltuvia kursseja ovat esim. maastotaidot ja arjen turvallisuus. 


Nimi
Ajankohta
 • Kunnossa Inttiin kurssi, osa 1 ja 2/kevät

  1.1.2022 - 30.5.2022
 • Hygieniaturvallisuuskurssi, NORSSI

  15.1.2022
  Jyväskylä
 • Sotilaan perustaidot nuorille

  4.3.2022 - 6.3.2022
  Rovaniemi
 • Kunnossa Inttiin Karkialammella -1.osa

  14.5.2022
  Mikkeli
  • Paikka: Mikkeli, Karkialampi, rakennus 2 (Ravintola Pitopata alakerta)
  • Ajankohta: 14.5.2022
  • Ilmoittautuminen: 01.05.2022 23:00 mennessä
  • IlmoittauduTutustu tarkemmin
 • Intti tutuksi nuorille kurssi, kasarmivaihe

  21.5.2022
  Vekaranjärvi
 • Arjen tietoutta: Historiallinen perinnepäivä Parolannummella

  30.7.2022
  Parolannummi
 • Kunnossa Inttiin kurssi, osa 1 ja 2/syksy

  8.8.2022 - 26.12.2022
 • Intti tutuksi nuorille kurssi, maastovaihe

  3.9.2022
  Vekaranjärvi
 • Nuorten turvakurssi, maastovaihe

  3.9.2022 - 4.9.2022
  Vekaranjärvi

Katso lisää koulutuksia tästä