Siirry sisältöön

Suomalaisosallistujia Nijmegen-marssin toisella päiväosuudella. Kuvat: Hung Van Plungklang Nguyen

 

NIJMEGEN MARSSI v. 2022

Marssille ilmoittautuminen on meidän osaltamme on nyt päättynyt ja marssijoita on 86 henkilöä. Marssin järjestelyt Alankomaissa jatkuvat ja Covid19 ja/tai Ukrainan tilannetta seurataan. Delegaation Update kirjeen mukaan tilanne on nyt tämä:

Covid-19 vaikutukset

Alankomaissa lähes kaikki Covid-19 rajoitukset ovat purettu. Marssin kannalta ei siis ole pandemiaan liittyviä rajoituksia enää voimassa. Ainoat voimassa olevat rajoitukset tällä hetkellä ovat

 • Lentäessä on käytettävä maskia
 • Jos on hengitystie- tai muita Covid-19 oireita, sinun tulee tehdä kotitesti. Jos testi on positiivinen, sinun tulee olla karanteenissa 5 päivää

Lisäksi suositellaan lisäksi näiden perussääntöjen noudattamista:

 • Pese kädet riittävän usein ja kunnolla
 • Jos sinulla on oireita, tee kotitesti
 • Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta

CVM ohjeistaa, että jokaisella tulisi olla vähintään 2 pika-/antigeenitestiä mukana mahdollista marssiviikon aikana tehtävää testausta varten. CVM selvittää Covid-19 positiivisten potilaiden karanteenijärjestelyjä, joko Camp Heumensoordin alueelle tai lähialueelle.

Kaikki Covid-19 ohjeet ja suositukset käydään vielä läpi osallistujien kanssa lähempänä tapahtumaa.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan

Alankomaat ovat NATO-maa ja heidän asevoimansa ovat mukana vahvistamassa liittouman itäistä rajaa. Joukkojen fokus on riittävässä valmiudessa oleminen. Tällä saattaa olla vaikutusta Camp Heumensoordin järjestelyihin. Nykytilanteessa leirin rakentaminen onnistuu ja toteutuu ja he valmistautuvat toivottamaan yli 6000 sotilasmarssijaa tervetulleeksi Campille.

MPK:n Tuusulan Kesäyön marssin 11.6.  Extreme-marssista hakemaan hyvää marssikokemusta!

Tänäkin vuonna Tuusulan Kesäyön marssilla on tarjolla jo vakiintunut kolmen marssin Extremepaketti: 26 km + 26 km + omavalintainen matka joko 25/35/48 km!  Extremepaketti on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat haastaa itsensä ja ovat jo harjoitelleet pitkiä jalkamarsseja, esimerkiksi juuri Nijmegeniä varten! Eli tervetuloa testaamaan kuntoa ja varusteita!

Jos tulee kysyttävää, olkaa yhteydessä caspar.vonwalzel@mpk.fi tai nijmegen@mpk.fi tai 050 353 4714.

Seuraa myös  Nijmegen-marssisivua Facebookissa!

Yleistä

Alankomaissa vuosittain järjestettävä Neljän päivän marssi (De Vierdaagse), eli tuttavallisemmin Nijmegen-marssi, on vaativa suoritus, jossa osallistujat kävelevät 4×40 km kesäisen Nijmegenin kaupungin ympäristössä. MPK toimii järjestely- ja koordinointiorganisaationa Suomesta osallistuvalle sotilassarjan delegaatiolle.

Marssiin osallistuu vuosittain noin 45000 henkilöä, joista keskimäärin 5000 on sotilaita noin 30 eri maasta. Sotilasosastot majoittuvat yhteiselle leirialueelle nimeltään Kamp Heumensoord, joka rakennetaan varta vasten tähän tarkoitukseen.

Suomi on osallistunut marssille virallisena sotilasdelegaationa vuodesta 2018. Ennen sitä suomalaiset osallistuivat marssille pienryhmissä (ns. Small Contingents -osallistujina). Virallisena delegaationa Suomi tekee aktiivista yhteistyötä Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa. Yhteensä pohjoismaista osallistuu noin 1500 sotilasta, eli heitä on melkein kolmasosa kaikista marssivista sotilaista. Suomen delegaation kiintiö vuoden 2020 marssille oli 200 osallistujaa. Vuonna 2020 vuonna marssia ei järjestetty koronatilanteen vuoksi.

Osallistuminen Nijmegen-marssille

Suomen delegaatioon osallistuminen järjestetään MPK:n sotilaallisia valmiuksia palvelevana kurssina. Kurssille voi ilmoittautua 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla kytkös Puolustusvoimiin (esim. suoritettu varusmiespalvelus tai naisten vapaaehtoinen asepalvelus) tai joka on mukana vapaaehtoisessa maanpuolustustoiminnassa.

Marssin voi suorittaa ryhmässä/joukkueessa tai yksin (rajattu kiintiö). Joukkue koostuu vähintään 11 ja korkeintaan 40 henkilöstä

Marssin tavoitteet:

 • Lisätä osaamista pitkiin siirtymisiin siten, että joukko on toimintakykyinen mahdollisimman nopeasti siirtymisen jälkeen
 • Joukon johtamisen käytännön harjoittelu
 • Parantaa osallistujien fyysistä suorituskykyä
 • Esitellä ja antaa kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä
 • Antaa kansainvälisesti positiivinen kuva Suomen Puolustusvoimista ja sen sotilaista

Vinkkejä

 • Marssi on fyysisesti vaativa, ja osallistuminen edellyttää johdonmukaista harjoittelua. Marssi suoritetaan maastopuvussa ja marssikengissä, ja valtaosa reiteistä kulkee kestopäällystetyille teillä. Vähintään 10 kg repun kantaminen on pakollista alle 50-vuotiaille miehille. Harjoittelu kannattaa siis suorittaa vastaavilla varusteilla. Erityisen tärkeää on hankkia hyvissä ajoin marssille soveltuvat marssikengät, jotta niillä ehtii kävellä riittävästi ennen varsinaista marssisuoritusta!
 • Muodostakaa joukkueet jo nyt! Harjoittelusta tulee helpompaa, kun sen tekee yhdessä!
 • Osallistukaa marssia tukeviin MPK:n liikuntatapahtumiin.

Kysymyksiä?

Marssiin liittyvissä kysymyksissä, lähetä sähköpostia osoitteeseen nijmegen@mpk.fi tai soita +358 50 353 4714 (Caspar von Walzel, koulutuspäällikkö).

Linkkejä

Instagram (Suomen delegaation Instagram-tili)
De 4Daagse (Marssin viralliset sivut)
Kamp Heumensoord (Kamp Heumensoordin Facebook-sivu)
Ruotsin Nijmegen-delegaatio
Norjan Nijmegen-delegaatio
Tanskan Nijmegen-delegaatio