Siirry sisältöön
ryhmäkuva

Suomen delegaatio v. 2023 Kuva: Hung Van Plungklang Nguyen

Nijmegen-marssi 13.7.- 20.7.2024 (4 marssipäivää)

Marssipäivät ovat tänä vuonna 16.- 19.7. ja paikkoja Suomen delegaatiolla on 120, joista tällä hetkellä on vapaana 33 paikkaa.

HUOM!!  Ilmoittautumisaikaa on jatkettu ja paikkoja on vapautettu indipuolelle!

Ilmoittautuminen alkaa 19.1.2024 ja päättyy 22.3.2024

Nijmegen-marssi 2024, joukkueet

Nijmegen-marssi 2024, yksin marssivat

Nijmegenin marssiin voi valmistautua osalistumalla MPK:n Kesäyön marsseille!

Yleistä

Alankomaissa vuosittain järjestettävä Neljän päivän marssi (De Vierdaagse), eli tuttavallisemmin Nijmegen-marssi, on vaativa suoritus, jossa osallistujat kävelevät 4×40 km kesäisen Nijmegenin kaupungin ympäristössä. MPK toimii järjestely- ja koordinointiorganisaationa Suomesta osallistuvalle sotilassarjan delegaatiolle.

Marssiin osallistuu vuosittain noin 45000 henkilöä, joista keskimäärin 5000 on sotilaita noin 30 eri maasta. Sotilasosastot majoittuvat yhteiselle leirialueelle nimeltään Kamp Heumensoord, joka rakennetaan varta vasten tähän tarkoitukseen.

Suomi on osallistunut marssille virallisena sotilasdelegaationa vuodesta 2018. Ennen sitä suomalaiset osallistuivat marssille pienryhmissä (ns. Small Contingents -osallistujina). Virallisena delegaationa Suomi tekee aktiivista yhteistyötä Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa. Yhteensä pohjoismaista osallistuu noin 1500 sotilasta, eli heitä on melkein kolmasosa kaikista marssivista sotilaista.  Vuosina 2020 – 2021 marssia ei järjestetty koronatilanteen vuoksi.

Osallistuminen Nijmegen-marssille

Suomen delegaatioon osallistuminen järjestetään MPK:n sotilaallisia valmiuksia palvelevana kurssina. Kurssille voi ilmoittautua 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla kytkös Puolustusvoimiin (esim. suoritettu varusmiespalvelus tai naisten vapaaehtoinen asepalvelus) tai joka on mukana vapaaehtoisessa maanpuolustustoiminnassa.

Marssin voi suorittaa ryhmässä/joukkueessa tai yksin (rajattu kiintiö). Joukkue koostuu vähintään 11 ja korkeintaan 40 henkilöstä

Marssin tavoitteet:

  • Lisätä osaamista pitkiin siirtymisiin siten, että joukko on toimintakykyinen mahdollisimman nopeasti siirtymisen jälkeen
  • Joukon johtamisen käytännön harjoittelu
  • Parantaa osallistujien fyysistä suorituskykyä
  • Esitellä ja antaa kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä
  • Antaa kansainvälisesti positiivinen kuva Suomen Puolustusvoimista ja sen sotilaista

Kuva: Jaana Lähteenmäki/MPK

 

Vinkkejä

  • Marssi on fyysisesti vaativa, ja osallistuminen edellyttää johdonmukaista harjoittelua. Marssi suoritetaan maastopuvussa ja marssikengissä, ja valtaosa reiteistä kulkee kestopäällystetyille teillä. Vähintään 10 kg repun kantaminen on pakollista alle 50-vuotiaille miehille. Harjoittelu kannattaa siis suorittaa vastaavilla varusteilla. Erityisen tärkeää on hankkia hyvissä ajoin marssille soveltuvat marssikengät, jotta niillä ehtii kävellä riittävästi ennen varsinaista marssisuoritusta!
  • Muodostakaa joukkueet jo nyt! Harjoittelusta tulee helpompaa, kun sen tekee yhdessä!
  • Osallistukaa marssia tukeviin MPK:n liikuntatapahtumiin.

Kuva: Jaana Lähteenmäki/MPK

Kysymyksiä?

Marssiin liittyvissä kysymyksissä, lähetä sähköpostia osoitteeseen nijmegen@mpk.fi tai soita +358 50 353 4714 (Caspar von Walzel, koulutuspäällikkö).

Linkkejä

Instagram (Suomen delegaation Instagram-tili)
De 4Daagse (Marssin viralliset sivut)
Kamp Heumensoord (Kamp Heumensoordin Facebook-sivu)
Ruotsin Nijmegen-delegaatio
Norjan Nijmegen-delegaatio
Tanskan Nijmegen-delegaatio