Siirry sisältöön

Suomalaisosallistujia Nijmegen-marssin toisella päiväosuudella. Kuvat: Hung Van Plungklang Nguyen

 

NIJMEGEN MARSSI

Marssille ilmoittautuminen on vuoden 2022 osalta on päättynyt ja marssijoita on 86 henkilöä. Marssin järjestelyt Alankomaissa jatkuvat ja Covid19 ja/tai Ukrainan tilannetta seurataan. Seuraa myös  Nijmegen-marssisivua Facebookissa!

” Kaikki paitsi käveleminen on turhaa” Tuusulan Kesäyön marssilta kohti Nijmegeniä – lue lisää!

Yleistä

Alankomaissa vuosittain järjestettävä Neljän päivän marssi (De Vierdaagse), eli tuttavallisemmin Nijmegen-marssi, on vaativa suoritus, jossa osallistujat kävelevät 4×40 km kesäisen Nijmegenin kaupungin ympäristössä. MPK toimii järjestely- ja koordinointiorganisaationa Suomesta osallistuvalle sotilassarjan delegaatiolle.

Marssiin osallistuu vuosittain noin 45000 henkilöä, joista keskimäärin 5000 on sotilaita noin 30 eri maasta. Sotilasosastot majoittuvat yhteiselle leirialueelle nimeltään Kamp Heumensoord, joka rakennetaan varta vasten tähän tarkoitukseen.

Suomi on osallistunut marssille virallisena sotilasdelegaationa vuodesta 2018. Ennen sitä suomalaiset osallistuivat marssille pienryhmissä (ns. Small Contingents -osallistujina). Virallisena delegaationa Suomi tekee aktiivista yhteistyötä Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa. Yhteensä pohjoismaista osallistuu noin 1500 sotilasta, eli heitä on melkein kolmasosa kaikista marssivista sotilaista. Suomen delegaation kiintiö vuoden 2020 marssille oli 200 osallistujaa. 0 Vuosina 2020 – 2021 marssia ei järjestetty koronatilanteen vuoksi.

Osallistuminen Nijmegen-marssille

Suomen delegaatioon osallistuminen järjestetään MPK:n sotilaallisia valmiuksia palvelevana kurssina. Kurssille voi ilmoittautua 18 vuotta täyttänyt henkilö, jolla kytkös Puolustusvoimiin (esim. suoritettu varusmiespalvelus tai naisten vapaaehtoinen asepalvelus) tai joka on mukana vapaaehtoisessa maanpuolustustoiminnassa.

Marssin voi suorittaa ryhmässä/joukkueessa tai yksin (rajattu kiintiö). Joukkue koostuu vähintään 11 ja korkeintaan 40 henkilöstä

Marssin tavoitteet:

  • Lisätä osaamista pitkiin siirtymisiin siten, että joukko on toimintakykyinen mahdollisimman nopeasti siirtymisen jälkeen
  • Joukon johtamisen käytännön harjoittelu
  • Parantaa osallistujien fyysistä suorituskykyä
  • Esitellä ja antaa kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä
  • Antaa kansainvälisesti positiivinen kuva Suomen Puolustusvoimista ja sen sotilaista

Vinkkejä

  • Marssi on fyysisesti vaativa, ja osallistuminen edellyttää johdonmukaista harjoittelua. Marssi suoritetaan maastopuvussa ja marssikengissä, ja valtaosa reiteistä kulkee kestopäällystetyille teillä. Vähintään 10 kg repun kantaminen on pakollista alle 50-vuotiaille miehille. Harjoittelu kannattaa siis suorittaa vastaavilla varusteilla. Erityisen tärkeää on hankkia hyvissä ajoin marssille soveltuvat marssikengät, jotta niillä ehtii kävellä riittävästi ennen varsinaista marssisuoritusta!
  • Muodostakaa joukkueet jo nyt! Harjoittelusta tulee helpompaa, kun sen tekee yhdessä!
  • Osallistukaa marssia tukeviin MPK:n liikuntatapahtumiin.

Kysymyksiä?

Marssiin liittyvissä kysymyksissä, lähetä sähköpostia osoitteeseen nijmegen@mpk.fi tai soita +358 50 353 4714 (Caspar von Walzel, koulutuspäällikkö).

Linkkejä

Instagram (Suomen delegaation Instagram-tili)
De 4Daagse (Marssin viralliset sivut)
Kamp Heumensoord (Kamp Heumensoordin Facebook-sivu)
Ruotsin Nijmegen-delegaatio
Norjan Nijmegen-delegaatio
Tanskan Nijmegen-delegaatio