Siirry sisältöön
Reserviläisiä Hornet-hävittäjän siiven alla.

Ilmapuolustuskoulutus käsittää muun muassa lentokonetekniikan koulutusta sekä kaikille Ilmavoimien reserviläisille tärkeitä taistelijan perustaitoja. Kuva: Jukka Valkeajärvi

Valtakunnallisesti toimiva Ilmapuolustuspiiri kouluttaa Ilmavoimien tukikohtien reserviläisiä Ilmavoimien tarpeisiin. Koulutusta toteutetaan mm. lentotekniikka-johtamisjärjestelmä-, taistelijan taidot (ICCS)virtuaalinen koulutusympäristö- (VKY), kyber-, voimankäyttö- ja komentopaikkakursseilla. Perustason koulutukseen voivat osallistua kaikki ilmapuolustuksesta kiinnostuneet yli 18-vuotiaat henkilöt.

Koulutus on nousujohteista, ja peruskoulutuksen suorittaneet voivat hakeutua jatko- ja erikoistason kursseille ilmapuolustuksen koulutusohjelmien koulutuspoluilla. Jatkokoulutukseen valinnat tehdään yhteistyössä lennostojen kanssa, ja nousujohteisen koulutuksen tarkoituksena on paitsi kehittää reserviläisen osaamista, myös mahdollistaa sijoitus Ilmavoimien eri sodan ajan tehtävissä.   

Yhteistyössä Suomen Lentopelastusseuran (SLPS) ja Meripelastusseuran (SMPS) kanssa järjestetään etsintä- ja pelastusharjoituksia (SAR). Niissä harjoitellaan yhteistoimintaa kuntien, Vapepan ja eri viranomaisten kesken. 

Ilmapuolustuspiirin kouluttajat ja kouluttajakoulutus

Ilmapuolustuspiirin tärkein voimavara on sitoumuksen tehneet kouluttajat. Heitä koulutetaan vuosittain puolustushaaran mukaisissa täsmäkoulutuksissa yhteistyössä lennostojen kanssa. Tavoitteena on luoda jokaiselle oma urapolku ja mahdollisuus kehittyä johtajana eri harjoituksissa. Sokerina pohjalla on kaikkein kokeneimmille kouluttajille mahdollisuus osallistua tulevaisuudessa Lennostojen kansainvälisiin yhteistoimintaharjoituksiin.   


Nimi
Ajankohta

    Katso lisää koulutuksia tästä