Siirry sisältöön
Joukko marssijoita kävelemässä kadulla

Kesäyön marssit sopivat kaikille liikunnasta kiinnostuneille, oli kyseessä sotilaallista kuntoaan ylläpitävä reserviläinen, asepalvelukseen lähtevä nuori tai kuka tahansa. Kuva: Tommy Koponen/MPK

10.05.2024

Suorituskyvyn perusta luodaan yhdessä fyysisen ja henkisen toimintakyvyn avulla. Jokainen voi kehittää kuntoaan osallistumalla MPK:n liikuntakoulutukseen tai -tapahtumiin. Kymmenellä paikkakunnalla järjestettävä Kesäyön marssi on mainio mahdollisuus kehittää kestävyyttä.

Kesäyön marssit ovat MPK:n vuosittain järjestämiä hyvän mielen kävelytapahtumia, jotka ovat kaikille avoimia. Marsseja järjestetään usealla eri paikkakunnalla toukokuusta elokuuhun ja matkan pituuden voi valita itse. Matka voi olla aina kuudesta kilometristä 45 kilometriin. Marssin voi kävellä omaan tahtiin – koko perheen voimin tai vaikkapa pikamarssina sotilassarjassa.

Yhteisöllinen liikkuminen motivoi

Liikkua voi monella tavalla ja tärkeintä yleiskunnon kannalta on löytää itselleen sopivimmat tavat liikkua arjessa. Kesäyön marssilla voi yhdessä muiden kanssa kehittää omaa kestävyyttään ja samalla totuttaa kehoa pitkäkestoisen marssin rasituksiin. Yhdessä matka taittuu joutuisasti ja voi kokea samalla ryhmän sosiaalisen yhteenkuuluvuuden toinen toistaan tsempaten. Matkan varrella voi luoda uusia suhteita ja löytää maanpuolustushenkistä seuraa.

Matkan voi myös taittaa omaan tahtiin vaikka läheisten kanssa. Kesäyön marssit ovat siis oiva tapahtuma kaikille liikunnasta kiinnostuneille, oli kyseessä sotilaallista kuntoaan ylläpitävä reserviläinen, asepalvelukseen lähtevä nuori tai kuka tahansa.

Kesäyön marssi inttiin valmistautumisessa

Kesäyön marssi on hyvä tapa totutella asepalveluksessa käytäviin marsseihin paitsi fyysisesti myös psyykkisesti. Pidemmällä marssimatkalla voi jo huomata oman mielen käyttäytymisen ja oppia motivointikeinoja sen lisäksi, että pääsee testaamaan omia fyysisiä rajojaan.

Kesäyön marssit ovat mainio mahdollisuus kehittää kestävyyttä. Niiden tarkoituksena on kehittää pitkäkestoista kestävyyttä niin fyysisesti kuin henkisesti.

Kestävyysliikunta sotilaan toimintakyvyn ylläpitäjänä

Fyysisellä toimintakyvyllä on merkittävä rooli sotilaan toimintakyvyn kokonaisuudessa. Suorituskyvyn perusta luodaan yhdessä henkisen toimintakyvyn kanssa. MPK tarjoaa marssien lisäksi muutakin koulutusta, joka tukee fyysisen toimintakyvyn nousujohteista ja monipuolista kehittämistä.

Suomen poikkeusolojen suorituskyky perustuu reserviläisten vahvaan panokseen; yksilöiden monipuolinen fyysinen toimintakyky ja liikkumistaidot ovat edellytys joukkojen toiminalle. Kestävyys luo pohjan kunnon rakentumiselle. Liikunnan on hyvä olla säännöllistä ja riittävän rasittavaa. Jokainen alkutasosta huolimatta voi kehittää kuntoaan osallistumalla MPK:n liikuntakoulutukseen ja -tapahtumiin. Lisää tietoa MPK:n liikuntakoulutuksesta löytyy osoitteesta mpk.fi/liikunta

Tervetuloa mukaan Kesäyön marsseille!

Tänä vuonna MPK:n järjestää Kesäyön marsseja kymmenellä paikkakunnalla: mpk.fi/kesayonmarssi