Siirry sisältöön
Turvallisuuspäivä-tapahtuman mainoskuva

MPK:n Turvallisuuspäivässä tutustutaan turvallisuuden toimijoihin

Turvallisuuspäivä kerää yhteen turvallisuuden parissa toimivat järjestöt, viranomaiset ja muut toimijat. Kaikille avoimessa maksuttomassa tapahtumassa on mahdollisuus tutustua alan vapaaehtoisjärjestöihin ja viranomaisiin kokemalla ja kokeilemalla. Tapahtuman lukuisilla esittelypisteillä selviää, mitä kokonaisturvallisuus pitää sisällään ja miten jokainen meistä voi olla mukana rakentamassa turvallista Suomea.

Turvallisuutta yhdessä

Tapahtuman onnistumisen eri paikkakunnilla mahdollistavat mukana olevat järjestöt. Keskeinen osa suomalaista kokonaisturvallisuusmallia on yhdessä tekeminen. Viranomaisilla, elinkeinoelämällä, järjestöillä ja muilla organisaatioilla on kullakin oma roolinsa turvallisuuden rakentamisessa. Luottamus yhteiskuntaan syntyy osallistumalla ja yhdessä tekemällä.

Eri puolella Suomea järjestettävät tapahtumat järjestetään paikallisten olosuhteiden mukaisesti. Mukana useimmissa tapahtumissa on Maanpuolustuskoulutus MPK:n lisäksi viranomaisista Poliisi, Puolustusvoimat ja Pelastuslaitos sekä järjestöistä mm. Liikenneturva, Reserviläisliitto, Naisten Valmiusliitto ja Suomen Reserviupseeriliitto.

Turvallisuuspäivä 2023 neljällä paikkakunnalla

Vuonna 2023 Turvallisuuspäivä-tapahtuma järjestetään neljällä paikkakunnalla:

  • Joensuussa 13.5.2023
  • Helsingissä 26.-27.5.2023 Rautatientorilla
  • Turussa 26.-27.5.2023 Varvintorilla
  • Oulussa 11.8.2023

Tapahtumakokonaisuuden järjestämistä tukee K-ryhmä. Tapahtumat ovat avoimia, maksuttomia ja soveltuvat kaiken ikäisille.