Siirry sisältöön
turvallisuuspäivä järjestetään 2024 Helsingissa ja Turussa.

MPK:n Turvallisuuspäivässä tutustutaan turvallisuuden toimijoihin

Turvallisuuspäivä kerää yhteen turvallisuuden parissa toimivat järjestöt, viranomaiset ja muut toimijat. Kaikille avoimessa maksuttomassa tapahtumassa on mahdollisuus tutustua alan vapaaehtoisjärjestöihin ja viranomaisiin kokemalla ja kokeilemalla. Tapahtuman lukuisilla esittelypisteillä selviää, mitä kokonaisturvallisuus pitää sisällään ja miten jokainen meistä voi olla mukana rakentamassa turvallista Suomea.

Turvallisuutta yhdessä

Tapahtuman onnistumisen eri paikkakunnilla mahdollistavat mukana olevat järjestöt. Keskeinen osa suomalaista kokonaisturvallisuusmallia on yhdessä tekeminen. Viranomaisilla, elinkeinoelämällä, järjestöillä ja muilla organisaatioilla on kullakin oma roolinsa turvallisuuden rakentamisessa. Luottamus yhteiskuntaan syntyy osallistumalla ja yhdessä tekemällä.

Eri puolella Suomea järjestettävät tapahtumat järjestetään paikallisten olosuhteiden mukaisesti. Mukana useimmissa tapahtumissa on Maanpuolustuskoulutus MPK:n lisäksi viranomaisista Poliisi, Puolustusvoimat ja Pelastuslaitos sekä järjestöistä mm. Liikenneturva, Reserviläisliitto ry, Naisten Valmiusliitto ry ja Suomen Reserviupseeriliitto ry.

Turvallisuuspäivä 2024 Helsingissä

Turvallisuuspäivä 2024 -tapahtuma järjestetään Helsingissä Rautatientorilla 24.-25.5.2024. Perjantaina 24.5. ohjelmaa järjestetään klo 10-18 ja lauantaina 25.5. klo 10-15.

Helsingin Turvallisuuspäivän järjestelyistä vastaa MPK Etelä-Suomen maanpuolustuspiiri. Tapahtumassa esittäytyvät muun muassa Rajavartiolaitos, Tulli, Suomen Punainen Risti, Sotilaskotiliitto ry, Helsingin poliisi ja monet muut. Tapahtumassa on useita toiminnallisia rasteja, joihin osallistumalla voit kerätä leiman rastikorttiisi. Lisäksi Poliisin esittelypisteellä on mahdollista tunnistautua matkustusasiakirjaa varten, mikäli hakemus on jo tehtynä verkossa. Tervetuloa!

Pääkaupunkiseudun turvallisuuspäivän Facebook-sivulle pääset TÄSTÄ.
Lue lisää tapahtuman ohjelmasta ja historiasta TÄÄLTÄ.

Merellinen turvallisuuspäivä 2024 Turussa

Merellinen turvallisuus päivä 2024 järjestetään Turussa Varvintorilla 24.-25.5.2024. Merellisen turvallisuuspäivän ohjelmaa pääset seuraamaan perjantaina 24.5. klo 9-15 ja lauantaina klo 10-15.

Merellisen turvallisuuspäivän koordinoi MPK Lounais-Suomen maanpuolustuspiiri. Tapahtumassa esittäytyvät mm. Varsinais-Suomen hyvinvointialue, pelastuslaitos, TYKS akuutti, Poliisi, Puolustusvoimat, sekä useat maanpuolustus- ja vapaaehtoisjärjestöt.
Pääset keskustelemaan arjen turvallisuudesta ja näkemään toiminallisia näytöksiä. Tunnelmaa luovat mukavat musiikkiesitykset ja sotilaskodin maistuva tarjonta. Esiintyjänä ovat mm. Iskelmäartisti Kristiina Mäki ja poliisilaulajat. Tervetuloa!

Merellisen turvallisuuspäivän Facebook-sivulle pääset TÄSTÄ.
Turun kaupungin tapahtumasivulle pääset TÄSTÄ.

 

Tapahtumat ovat avoimia, maksuttomia ja soveltuvat kaiken ikäisille.