MPK – Maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja

Maanpuolustuskoulutusyhdistys
Försvarsutbildningsföreningen

Kuva: Suvi Suovaara

Maanpuolustussoittokunnat

Maanpuolustussoittokunnat ovat eri puolilla Suomea aktiivisesti toimivista harrastajapuhallinorkestereista muodostettuja kokoonpanoja, puhallinorkestereita, jotka toimivat Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) ohjauksessa.

Maanpuolustussoittokuntien tehtävä on tukea suomalaisten maanpuolustusmyönteisten asenteiden ylläpitoa ja kehittymistä musiikin keinoin. Soittokunnat esiintyvät muun muassa MPK:n, veteraani- ja maanpuolustusjärjestöjen tilaisuuksissa sekä erikseen sovittaessa Puolustusvoimien tilaisuuksissa. Myös kunnat ja seurakunnat sekä muun muassa MPK:n yhteistyökumppanit voivat tilata soittokuntia käyttöönsä. Soittokunnat järjestävät myös omia konsertteja sekä tilauskonsertteja.

Musiikillisesti maanpuolustussoittokuntien toimintaa johtaa ja ohjaa MPK:n keskustoimiston organisaatioon sijoitettu ylikapellimestari. Hänen ohjauksessa soittokuntien omat kapellimestarit vastaavat musiikillisesta osaamisesta ja taiteellisesta toiminnasta. Lähtökohtana on, että taiteellinen osaaminen luodaan ”emo-orkesterin” aktiivisen toiminnan tuloksena.

Ensimmäisten maanpuolustussoittokuntien perustamisen yhteydessä soittokunnille hyväksyttiin esiintymisasut. Puvun on suunnitellut Eija Nivukoski.

MPK:n tavoitteena on Puolustusministeriön tulosneuvottelujen mukaisesti perustaa soittokunta jokaiseen alueelliseen maanpuolustuspiiriin. Vuoteen 2019 mennessä maanpuolustussoittokuntia oli perustettu viiteen piiriin. Puhallinorkesterin, josta maanpuolustussoittokunta on perustettu, tulee kuulua yhdistysrekisteriin.

Soittokunnan tilaaminen

Soittokuntien esiintymiset tilataan suoraan soittokunnilta itseltään. Kullakin soittokunnalla on kapellimestari, puheenjohtaja ja sihteeri, jotka huolehtivat soittokuntien esiintymisistä. Yhteyshenkilöt löydät kunkin soittokunnan omalta sivulta:

  • Etelä-Suomen maanpuolustussoittokunta
  • Hämeen maanpuolustussoittokunta
  • Pohjanmaan maanpuolustussoittokunta
  • Pohjois-Suomen maanpuolustussoittokunta (tulossa)
  • Savo-Karjalan maanpuolustussoittokunta

Yhteystiedot

MPK
Keskustoimisto
Töölöntorinkatu 2 B 8. krs
00260 Helsinki
p. +358 400 285 058

 

toimisto@mpk.fi
FacebookTwitterInstagram

Ylikapellimestari

Elias Seppälä
040 5514 014
elias.seppala@mpk.fi
MPK Soittokunnat

Viestintäpäällikkö

Miia Iivari
050 522 0024
miia.iivari@mpk.fi
MPK

Ajankohtaista

Aikaisemmat uutiset