Siirry sisältöön

Hämeen maanpuolustuspiirin perinteikäs Hämeen Ilves -harjoitus järjestetään taas syksyllä Parolannummella ja Panssariprikaatin lähiharjoitusalueilla.

Valtakunnallisen Korona-epidemian asettamista epävarmuustekijöistä huolimatta jo perinteeksi muodostunut Hämeen Ilves -harjoitus on tarkoitus järjestää taas syksyllä 2021 ja sen eteen tehdään kovasti töitä.

Harjoitus järjestetään Panssariprikaatin kasarmialueella ja Parolannummen lähiharjoitusalueilla 24.9-26.9.2021. Harjoituksen suunnittelua ja valmistelua ohjaavat valtioneuvoston antamat valtakunnalliset ohjeet sekä maakunnalliset ja puolustusvoimien asettamat rajoitteet. Harjoituksen järjestämisen johtavana ajatuksena on, että kenenkään turvallisuutta tai terveyttä ei vaaranneta.

Harjoitus on kerännyt vuosittain noin 250–300 aktiivista maanpuolustusväkeä yhteen. Vuonna 2020 Koronavirus asetti rajoituksia kokoontumisille ja siitä syystä harjoitukseen voitiin ottaa mukaan ”vain” 150 osallistujaa, jolla saatiin taattua riittävät turvavälit ja siten heidän terveytensä. Toivottavasti tänä vuonna päästään palaamaan taas normaaliin osallistujamäärään.

Harjoituksen osallistujajoukko on muodostunut ympäri Suomea tulevista varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneista reserviläisistä, aikaisemmin MPK:n kursseilla olleista sitoutuneista ja sitoutumattomista maanpuolustusaktiiveista sekä sotilaallisesta maanpuolustuksesta ja Puolustusvoimien toiminnasta kiinnostuneista vapaaehtoisista miehistä ja naisista. Ehkä harjoitukseen osallistumista rajoittaa harjoituksen luonteesta johtuva 18-vuoden alaikäraja. Moninaisen osallistujajoukon toimintaa on kuvastanut hyvä ja vahva yhteenkuuluvaisuuden tunne ja yrittämisen ilo. He ovat tulleet kokemaan yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemisen riemua. Harjoitus onkin ollut hyvä mahdollisuus saada uusia ystäviä ja tuttavia. Osallistujilta kootun palautteen perusteella voidaan todeta, että harjoituksen läpivienti ja harjoituskokemukset ovat olleet positiivisia.

Harjoitus on vapaaehtoisten toimijoiden yhteistyön summa, vastuutehtävissä toimivat vapaaehtoiset toimijat. Kurssijohtajat suunnittelevat ja valmistelevat kurssinsa, kouluttajat toteuttavat suunnitelman mukaisen koulutuksen ja kurssivääpelit sekä muu huollon väki tuottavat kurssien tukipalvelut siten, että kurssinjohtajat ja kouluttajat voivat keskittyä koulutuksen läpiviemiseen.

Panssariprikaati ja Leijona Cateringin varuskuntaravintola Ruben ovat vahvalla panoksellaan tukemassa harjoituksen järjestelyjä. Panssariprikaati osoittaa harjoitukseen tiloja, alueita, ajoneuvoja ja henkilökuntaa kouluttaja-avuksi. Varuskuntaravintola tukee elintarvikehuollon järjestelyissä opastamalla vapaaehtoistoimijoita.

Hämeen Ilves 2021 -harjoitukseen on tällekin vuodelle suunniteltu laaja kurssitarjonta, josta jokainen löytää varmaan itselleen sopivan kurssin. Ilmoittautuminen kursseille on juuri käynnissä. Käy tutustumassa kurssitarjontaan ja valitse tarjonnasta itsellesi sopiva kurssi. Ilmoittautuminen on paraikaa käynnissä ja ilmoittautuminen kursseille päättyy 5.9.2021 kello 23:00.

Harjoituksen kursseja ovat:

 

Lisätietoa harjoituksesta antavat harjoituksenjohtaja Olli Virta, 044 327 8935, olli.virta@mpk.fi tai valmiuspäällikkö Sauli Mäentausta, 040 848 7007, sauli.maentausta@mpk.fi .

Kurssien tarkemmasta sisällöstä voi tiedustella kyseisen kurssin johtajalta.