Siirry sisältöön

Kesäyön marssi Liperi 12.6.2021

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville ja se järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Savo-Karjalan maanpuolustuspiirin alueella.

Kyseessä on hyvähenkinen, osallistujien fyysistä ja henkistä kuntoa testaava, ylläpitävä ja kehittävä marssitapahtuma. Erilaisista marsseista ja matkoista jokainen voi valita itselleen parhaiten sopivan – oli se sitten 42 kilometrin pitkä taivallus tai 6 km perhesarjamarssi.

MPK tekee tarvittavia muutoksia koulutusten aikatauluihin valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti. Ajantasainen tieto tilanteesta löytyy MPK:n uutisista: https://mpk.fi/ajankohtaista/

Ajankohtaisimmat tiedot Kesäyön marssista Liperissä löydät tältä sivulta sekä Savo-Karjalan maanpuolustuspiirin somekanavista: MPK Savo-Karjala (Facebook) ja @mpksavokarjala (Instagram).

Marssimatkat ja hinnat

Tarkemmat kuvaukset ja ilmoittautumislinkin löydät klikkaamalla marssin nimeä. Ilmoittautumiset 31.5 mennessä. Poikkeuksena jalkapatikka/perhesarja, johon voi ilmoittautua myös marssipäivänä paikan päällä.

Hintaan sisältyy huoltopisteiden tarjonta, vakuutus, lämmin ateria sekä peseytymis- ja lepomahdollisuus (pitkän matkan marssijoille). Jalkapatikan/perhesarjan osallistujille tarjotaan mehu. Lisäksi kaikille osallistujille jaetaan osanottotodistus ja Kesäyön marssi 2021 -kangasmerkki.

Lähtö

Kaikkien marssimatkojen osallistujat ilmoittautuvat saamiensa ohjeidensa mukaisesti Ylämyllyn varastoalueelle (Paloaukeantie 10A, 80400 Ylämylly). Sieltä kurssilaiset ohjataan marssikohtaisiin lähtöpisteisiin joko jalan tai ajoneuvolla. Jalkapatikka/perhesarjan ilmoittautumispaikka on Paloaukean koulun piha-alue.

Maali

Marssimatkojen maalialueet ilmoitetaan erikseen, kunhan reitit ovat varmistuneet. Marssireitteinä käytetään pääosin Liperin kunnan Kinttupolkuja.

Aikataulu

12 km pikamarssi

Ilmoittautuminen lauantaina 12.6 klo 09:00 mennessä.
Marssivalmistelut klo 09:00 – 10:30.
Marssin suoritus klo 10:30 – 12:30.
Huolto ja päättäminen klo 12:30 – 14:30.

25 km kenttäkelpoisuusmarssi

Ilmoittautuminen lauantaina 12.6 klo 07:00 mennessä.
Marssivalmistelut klo 07:00 – 08:30.
Marssin suoritus klo 08:30 – 14:30.
Huolto ja päättäminen klo 13:00 – 16:00.

42 km marssi

Ilmoittautuminen perjantaina 11.6 klo 18:00 mennessä.
Marssivalmistelut klo 18:00 – 20:00.
Marssin suoritus klo 20:00 – 08:00.
Huolto ja päättäminen klo 03:00 – 15:00.

Jalkapatikka / perhesarja 6 km

Ilmoittautuminen lauantaina 12.6 klo 13:00 mennessä.
Marssivalmistelut klo 13:00 – 14:00.
Marssin suoritus klo 13:00 – 15:30.
Huolto ja päättäminen klo 14:00 – 16:00.

Marssitoimisto

Marssitoimisto sijaitsee Ylämyllyn varastoalueen ja Paloaukean koulun alueella. Tarkempi sijainti ilmoitetaan lähempänä.

Pysäköinti

Autot pysäköidään lähtökohtaisesti Ylämyllyn varastoalueelle. Jalkapatikka/perhesarjan osallistujien autot pysäköidään Paloaukean koulun parkkipaikalle. Paikalla on liikenteenohjaus.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet

Varusteiden vaihto tapahtuu Ylämyllyn varastoalueella. Omat varusteet voi jättää säilytykseen erikseen ilmoitettuun tilaan marssin ajaksi. Samasta yhteydestä löytyy pesu- ja pukeutumistilat naisille ja miehille.

Ensiapu

Huoltopisteillä on ensiapupiste. Tarkemmasta lääkintähuollosta ilmoitetaan lähempänä.

Huolto

Kaikille marssimatkoille on tarjolla huoltoa. Huoltopisteiden sijainnista ilmoitetaan erikseen marssireittien varmistuttua. Lähtö-/ilmoittautumispisteessä on käytössä wc- ja suihkutilat.

Vaatetus

Jalkapatikkaan/perhesarjaan ja 42 km marssiin osallistujat varaavat itse säähän sopivan marssivaatetuksen. 25 km kenttäkelpoisuusmarssi ja 12 km pikamarssi suoritetaan sotilasvaatetuksessa (maastopuku m05), jonka voi kuitata Ylämyllyn varastoalueelta. Itse hankittua tai kotisäilytyksessä olevaa maastopukua saa käyttää. Omien maastojalkineiden käyttö on sallittua. Suosittelemme, että jokaisella marssijalla on käytössä oma reppu.

Ruoka ja neste

Muonituksesta vastaa Joukkomuonituskurssin henkilöstö. Muonitus toteutetaan kenttäkeittimillä. Vesipisteitä on tarjolla marssireittien varrella. Tarkemmat sijainnit ilmoitetaan erikseen.

Majoitus

Pitkien matkojen osallistujille on varattu mahdollisuus lepoon Ylämyllyllä. 42 km yön yli -marssin suorittaneilla on mahdollisuus nukkua suorituksen jälkeen ennen kotimatkalle lähtemistä. 25 km marssin osallistujilla on mahdollisuus yöpyä Ylämyllyllä 11.-12.6 välinen yö, marssin alkaessa aikaisin aamulla. Ilmoitathan yöpymistarpeesi ilmoittautumisen yhteydessä.

Hätätilanteet marssin aikana

Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit, ainakin jokaisella juomapisteellä. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.

Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssitoimistoon.

Yhteystiedot

Marssin johtaja
Jukka Päivinen
p. 050 336 1602
jukka.paivinen@mpk.fi

Piiripäällikkö
Antti Teräväinen
p. 050 476 7979
antti.teravainen@mpk.fi