Siirry sisältöön
Kaksi osallistujaa marssii Kesäyön marssi tapahtumassa Jyväskylässä

Ennakkotietoa 15.3.2021

Kesäyön marssi Jyväskylä 14.8.2021

Kesäyön marssi on hyvän mielen kävelytapahtuma, johon voivat osallistua kaiken ikäiset. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista kokonaisen joukkueen. Eripituisia matkoja löytyy helppokulkuisesta 10 kilometristä aina 32 km vaativampaan matkaan. Jyväskylän Kesäyön marssin järjestää ilmapuolustuspiiri. Seuraamme koronapandemiasta annettuja ohjeita. Tapahtuman järjestelyistä ja reiteistä kerrotaan tarkemmin touko-kesäkuun vaihteessa.  Ilmoittautuminen marssille avataan kesäkuussa.

Koronapandemian takia yhteisestä alkujumpasta ja yhteislähdöistä on luovuttu. Reitille lähtö tapahtuu välittömästi ilmoittautumisen jälkeen.

Marssimatkat

 • 10 km
 • 15 km  Jyväsjärvi
 • 15 km  Laajavuori
 • 25 km  Laajavuori
 • 32 km  Laajavuori

Kesäyön marssi on perinteinen MPK:n järjestämä marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville. Tänä vuonna Kesäyön marssi järjestetään 24. kerran ja tapahtumia on yhdeksän.  Jyväskylässä marssi järjestetään viidennen kerran lauantaina 14.8.2021. Samanaikaisesti Kesäyön Marssi on myös Vaasassa.


Metsä iltahämärässä ja Kesäyön marssi Jyväskylän tunnus

KESÄYÖN MARSSI 2020 JÄRJESTELYT

Kesäyön marssi Jyväskylä 2020 toteutettiin poikkeusjärjestelyin lauantaina 15.8.2020. Tapahtumaan osallistui vajaat 250 henkilöä marssijoina, toimitsijoina ja MPK:n Hämeen soittokunnan soittajina.  Marssitoimisto hyvinvointikeskus Buugista lähtivät Laajavuoren reiteille 32, 25 ja 15 km marssijat.  Hotelli Alban pihasta lähtivät kaupunkireiteille 10 ja 15 km marssijat. Sää suosi marssijoita ja erityiskiitos kuuluu runsaslukuiselle toimitsijajoukolle hyvin sujuneesta tapahtumasta. Marssin käytännön järjestelyistä huolehti marssinjohtaja Ahti Piikki, ilmapuolustuspiiristä taustajoukkoineen.

Tapahtuman ennakkotiedottaminen:

Kesäyön marssi on hyvän mielen kävelytapahtuma, johon voivat osallistua kaiken ikäiset. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista kokonaisen joukkueen. Eripituisia matkoja löytyy helppokulkuisesta 10 kilometristä aina 32 km vaativampaan matkaan. Joukkueiden ilmoittautuminen on tehtävä sähköpostilla ahti.piikki@mpk.fi. Joka kymmenes joukkueen jäsen on ilmainen. 

Kesäyön marssi on perinteinen MPK:n järjestämä marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville. Tänä vuonna marssi järjestetään 23. kerran ja tapahtumia on neljä Vaasassa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Tuusulassa.  Jyväskylässä marssi on nyt neljättä kertaa. Muut tälle vuodelle suunnitellut marssit on siirtetty tulevaan vuoteen.

Jyväskylässä koronapandemian takia yhteisestä alkujumpasta ja yhteislähdöistä on luovuttu. Reitille lähtö tapahtuu välittömästi ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumisajat ovat alempana tekstissä. Koronapandemia saattaa vaikuttaa myös huollon järjestelyihin. Tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille ennen marssia

Huom. nämä tiedot päivittyvät myöhemmin vuoden 2021 marssin tiedoiksi.

Marssimatkat ja hinnat

 • 10 km (10€) Kehä Vihreä
 • 15 km (18€) Jyväsjärvi
 • 15 km (18€) Laajavuori
 • 25 km (25€) Laajavuori
 • 32 km  (35€) Laajavuori
 • 25 km Reserviläisille (25€) Laajavuori
 • 32 km Reserviläisille (35€) Laajavuori

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla yläpuolella olevaa valitsemaasi marssimatkaa.

Rerviläisillä on mahdollisuus korvaavaan kertausharjoitusvuorokauteen, kun he marssivat jommankumman reserviläismarssin ja käyvät sen lisäksi joko suunnistamassa 7 km:n reitin tai osallistuvat ammuntoihin vuoden 2020 aikana.

Lähtö

Ilmoittautuminen ja lähtö tapahtuvat Hotelli ALBA:sta tai Buugi Liikunta- ja Hyvinvointikeskuksesta. Maalit ovat samoissa paikoissa.
Perinteistä alkujumppaa ei järjestetä koronapandemian takia. Reitille lähtö tapahtuu HETI ilmoittautumisen jälkeen.

Eri matkojen ilmoittautumisajat ovat:

 • 32 km klo 16.30 – 17.00, Buugi
 • 25 km klo 17.00 – 17.30, Buugi
 • 15 km Laajavuori klo 19.00 – 20.00, Buugi
 • 15 km Jyväsjärvi klo 18.00 – 18.30, ALBA
 • 10 km klo 18.30 – 19.00, ALBA

Maalissa Sinulle ojennetaan kunniakirja. Maalissa on peseytymismahdollisuus ja keittoruoka, mikäli ei tule uusia Koronapandemian aiheuttamia rajoitteita. Maali sulkeutuu sunnuntaina 16.8. kello 02.00

Ohjeita

Marssitoimisto
Marssitoimistot sijaitsevat Hotelli ALBA:ssa, Ahlmaninkatu 4, ja Buugi Liikunta- ja Hyvinvointikeskuksessa, Sykeraitti 7-9. Ilmoittaudu toimistossa ennen marssille lähtöä ja maaliin saavuttuasi.
Marssitoimisto on avoinna Buugissa la 15.8. kello 15.00 – su 18.8. kello 02.00 (tarvittaessa pitempäänkin) ja ALBA:ssa la 15.8. kello 17.00 – su 18.8. kello 00.00 Mikäli kaikki marssijat ovat maalissa aiemmin, suljetaan toimisto viimeisen marssijan saavuttua maaliin.

Saapuminen marssikeskukseen
Opastus pysäköintipaikoille järjestetään Vesangantieltä (Buugi) ja Rantaväylältä (ALBA). Opastus on paikalla 15.8. kello 15.00 alkaen. Opastuksessa käytetään mustalla Kesäyön marssin logolla olevia kylttejä ja opasmiehiä

Pysäköinti
Pysäköinti on yleisillä ilmaisilla pysäköintipaikoilla. Etäisyys marssikeskukseen pysäköintipaikalta on enintään 150 metriä. Noudata tarkasti opasteita ja järjestelijöiden antamia ohjeita. Muista noudattaa alueella olevia nopeusrajoituksia.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet
Maksuton varustesäilytys sijaitsee marssitoimistoissa. Varaa Buugiin mukaan halutessasi irtolukko lukollisia lokeroita varten.

Reitti

Reittikartat ovat nähtävissä A3-kokoisina marssitoimistossa. Reittikartasta on mahdollisuus saada A4-kokoinen kopio. Marssireitti on myös merkitty opasviitoin, mutta koska on mahdollista, että ”pikkupojat” siirtävät opasteita, niin seuraa reittiä myös kartasta. Opasviitoissa on punainen Kesäyön marssin logo sekä suuntanuoli. Osassa opasteissa on myös matka (15, 25 tai 32 km). Noudata tällöin oman matkasi opastusta.

 • 10 km:n reitti kiertää asfalttia ja hiekkateitä pitkin Jyväskylän keskustan ympäri menevän Kehä Vihreän.
 • Jyväsjärven 15 km:n reitti kiertää asfalttia pitkin Jyväsjärven. Reitillä on portaat, mutta ne pystyy kiertämään luiskaa pitkin matkan juurikaan lisääntymättä.
 • Laajavuoren 15 km:n reitti kiertelee hiekkateitä ja polkuja pitkin Laajavuoressa.
 • 25 km:n reitti kiertelee Laajavuoressa ja sen jälkeen Palokkajärven. Reitillä on muutamia n. kilometrin mittaisia asfalttiosuuksia.
 • 32 km:n kiertelee hiekkateitä ja polkuja pitkin Laajavuoressa käyden 8 kertaa Laajavuoren päällä. Reitillä on korkeuseroa n. 900 m.

Mikäli tunnet itsesi väsyneeksi kesken matkan, on mahdollista oikaista ja lyhentää siten marssittua matkaa. MUISTA ILMOITTAUTUA TOIMITSIJOILLE MAALISSA. Osallistujan tulee ehdottomasti noudattaa yleisiä liikennesääntöjä ja niiden lisäksi toimitsijoiden liikenneohjeita. Ole varovainen liikenteessä ja ota mukaasi heijastin ja otsalamppu, sillä osalla teistä maaliin tulo saattaa mennä pimeälle eikä katuvalojen toiminnasta ole aina varmuutta.

Ensiapu

Lähtö ja maalialueella (marssikeskuksessa) on ensiapupiste sekä evakuointiajoneuvo. Huoltopisteillä on myös ensiapuvälineistöä. Lisäksi jokaisen marssiosaston jälkipään valvojalla on rakkolaastareita, kylmäsuihketta sekä laastaria ja yhteys ensiapuun. Hätätapauksissa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssinjohtajalle.

WC:t
Marssikeskuksissa on useita WC:tä. Reitin varrella Laajiksessa (Laajavuoren eturinteen alla) on mahdollisuus käydä wc:ssä. Lisäksi reiteillä olevilla huoltopisteillä on Bajamaja.

Huolto
Huoltopisteet ovat noin 5 km:n välein ja niillä on tarjolla mm. mehua, urheilujuomaa, vettä, mustikkakeittoa sekä suoritukseen energiaa antavaa pientä purtavaa. Huoltopisteiden tuotteiden tuoteselosteet ovat saatavissa marssitoimistosta.

Koronapandemia voi vaikuttaa huollon järjestelyihin, joten varaudu ottamaan omat juomat mukaan.

Löytötavarat
Löytötavarat voi jättää marssitoimistoon. Marssin jälkeen löytötavaroita säilytetään MPK:n toimistolla Tikkakoskella kolmen päivän ajan. Tämän jälkeen arvotavarat toimitetaan Jyväskylän Poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

Hätätilanteet marssin aikana

Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit, ainakin jokaisella juomapisteellä. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.
Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112.

Vaatetus
Lämpimällä ilmalla kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita. Älä valitse marssille upouusia asusteita ja jalkineita.

Ruokavalio ja neste

Lisää marssia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten, muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla.

Yhteyshenkilöt

Marssin johtaja
Ahti Piikki 0299290901, ahti.piikki@mpk.fi

Toimintaa tukevat;

 • Citymarket Palokka
 • Ilmasotakoulu
 • Hotelli ALBA
 • Hyvinvointikeskus Buugi
 • Laajis

Marssin suojelija
Marssin suojelijana on Europarlamentaarikko Henna Virkkunen.

Yhteystiedot

Postiosoite:
MPK Ilmapuolustuspiiri
Immolantie 9, 41160 Tikkakoski

 

ilmapuolustuspiiri@mpk.fi
Facebook
MPK ilmapuolustuspiirin koulutuspäällikkö Piikki

Koulutuspäällikkö

Ahti Piikki
+358 299 290 901
ahti.piikki@mpk.fi
Luonetjärvi
MPK Ilmapuolustuspiiri
Kuvassa Ilmapuolustuspiirin koulutussihteeri Keinonen

Koulutussihteeri

Eila Keinonen
+358 50 558 3957
eila.keinonen@mpk.fi
MPK Ilmapuolustuspiiri