Siirry sisältöön
Kaksi miestä marsii Jyväskylän Kesäyö -tapahtumassa

Kesäyön marssi 2022 Jyväskylä 13.8.2022

Kesäyön marssi -tapahtuma on vakiinnuttanut paikansa  Jyväskylässä. Marssi järjestetään jo kuudetta kertaa lauantaina 13.8.2022. Marssi on koko kansan ulkoilmatapahtuma, jossa käveltävä matka vaihtelee 10 kilometristä 32 kilometriin. Tavoitteena on kaikkien liikunta-aktiivisuuden edistäminen mukavalla tavalla, yhdessä. Viimeisen kahden vuoden aikana kisakeskuksen paikaksi on vakiintunut  Buugin Liikunta- ja Hyvinvointikeskus, niin nytkin. Marssireitit on kerrottu matkojen esittelyissä.

MATKAT ilmoittautuminen  MPK:n järjestelmän kautta päättynyt 10.8.22.

 • Jälki-ilmoittautujat:
  voit tulla ilmoittautumaan klo 14 alkaen. Ota mukaasi henkilöllisyyspaperit (ajokorttikin käy) sekä pankkikortti osallistumismaksun maksamista varten. Matkojen hinnat jälki-ilmoittauneille ovat. 32 km = 35 e, 25 km = 30 e ja 10 km = 15 e.
  Tutustu matkoihin:
 • 32 km
 • 25 km
 • 10 km

RESERVILÄISMATKAT  25 ja 32 km (ilmoittautuminen 29.7. mennessä)
Rerviläisillä on mahdollisuus kertausharjoitusvuorokauteen, kun he marssivat jommankumman reserviläismarssin ja käyvät sen lisäksi joko suunnistamassa vähintään 7 km:n reitin tai osallistuvat MPK:n järjestämiin ammuntoihin vuoden 2022 aikana.

 • Reserviläismatkojen tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja sekä heidän pitkäkestoista fyysistä toimintakykyään.

HUOLTO-JA TUKIKURSSI
Tapahtumassa marssijoiden hyvinvoinnista pidetään huolta järjestämällä mm. alkuveryttely, ruoka- ja juomatarjoilua reitille ja maalialueelle. Tule huoltokurssille valmistelemaan marssitapahtumaa. Pystytämme telttoja, käynnistämme ruokahuoltoa, vastaanotamme marssille ilmoittautumisia, hoidamme maaston huoltopisteitä ja merkitsemme reittejä, yms..
Ilmoittaudu huoltokurssille 10.8. mennessä Kesäyön marssi – huolto- ja tukikurssi

Tervetuloa jälleen marssimaan Jyväskylään!

LÄHTÖ

Tapahtumapaikka on Buugi Liikunta- ja hyvinvointikeskus, Sykeraitti 7-9, 40630 Jyväskylä.
Alkujumppa alkaa klo 16.00 ja liikkeelle lähtö tapahtuu klo 16.30 PORRASTETUSTI (järjestys 32 – 25 -10 km lähtijät)
Ilmoittaudu marssitoimistossa Buugin edessä olevalla ilmoittautumispisteellä klo 14.00 – 16.00 välisenä aikana.  Ilmoittautumisen yhteydessä sinulle annetaan marssimerkki. Merkkiä voidaan käyttää marssijoiden tunnistamiseen huoltopisteellä. Maali on samassa paikassa.

 • Jälki-ilmoittautujat: voit tulla ilmoittautumaan jo klo 14 alkaen. Ota mukaasi henkilöllisyyspaperit (ajokorttikin käy) sekä pankkikortti osallistumismaksun maksamista varten. Matkojen hinnat jälki-ilmoittauneille ovat. 32 km = 35 e, 25 km = 30 e ja 10 km = 15 e.

MPK:n soittokunta tahdittaa marssia

MPK:n Hämeen soittokunta tahdittaa marssille lähtijöitä Buugi Liikunta- ja Hyvinvointikeskuksessa klo 15 alkaen ja Laajavuoren huipulla klo 18.30-.

Matkat

 • 32 km   Yleinen sarja ja reserviläinen
 • 25 km  Yleinen sarja ja reserviläinen
 • 10 km

Maalissa sinulle ojennetaan kunniakirja. Maalissa on peseytymismahdollisuus ja keittoruoka. Maali sulkeutuu sunnuntaina 14.8. kello 02.00.

Yleistä tapahtumasta;
Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville. Tänä vuonna marssi järjestetään 25. kerran ja Jyväskylässä kuudetta kertaa lauantaina 13.8.2022. Kyseessä on hyvän mielen kävelytapahtuma, johon voivat osallistua kaiken ikäiset vauvasta vaariin. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista kokonaisen joukkueen. Eripituisia matkoja löytyy helppokulkuisesta 10 kilometristä aina 32 km vaativampaan matkaan.

RESERVILÄISMATKAT  25 ja 32 km
Rerviläisillä on mahdollisuus yhteen kertausharjoitusvuorokauteen, kun he marssivat jommankumman reserviläismarssin ja käyvät sen lisäksi joko suunnistamassa vähintään 7 km:n reitin tai osallistuvat MPK:n järjestämiin ammuntoihin vuoden 2022 aikana.

Ohjeita

Marssitoimisto
Marssitoimisto sijaitsee Buugi Liikunta- ja Hyvinvointikeskuksessa, Sykeraitti 7-9. Ilmoittaudu toimistossa ennen marssille lähtöä ja maaliin saavuttuasi. Marssitoimisto on avoinna Buugissa la 13.8. kello 14.00 – su 14.8. kello 02.00 (tarvittaessa pitempäänkin). Mikäli kaikki marssijat ovat maalissa aiemmin, suljetaan toimisto viimeisen marssijan saavuttua maaliin.

Saapuminen marssikeskukseen
Opastus pysäköintipaikoille järjestetään Vesangantieltä (Buugi). Opastus on paikalla 13.8. kello 14.00 alkaen. Opastuksessa käytetään mustalla Kesäyön marssin logolla olevia kylttejä ja opasmiehiä.

Pysäköinti
Pysäköinti on yleisillä ilmaisilla pysäköintipaikoilla. Etäisyys marssikeskukseen pysäköintipaikalta on enintään 150 metriä. Noudata tarkasti opasteita ja järjestelijöiden antamia ohjeita. Muista noudattaa alueella olevia nopeusrajoituksia.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet
Maksuton varustesäilytys sijaitsee marssitoimistossa. Varaa Buugiin mukaan halutessasi irtolukko lukollisia lokeroita varten.

Reitti
Reittikartat ovat nähtävissä A3-kokoisina marssitoimistossa. Kartassa on qr-koodi, jolla pääset älypuhelimen kautta plotaroute.com/route -sivuston kautta reitillesi. Reittikartasta on mahdollisuus saada myös A4-kokoinen paperikopio. Marssireitti on myös merkitty opasviitoin, seuraa silti reittiä kulkemaasi reittiä. Opasviitoissa on punainen Kesäyön marssin logo sekä suuntanuoli. Osassa opasteissa on myös matka (10, 25 tai 32 km). Noudata tällöin oman matkasi opastusta.

 • 10 km:n reitti kiertää hiekkateitä, loivia rinteitä  ja polkuja pitkin Laajavuoressa.
 • 25 km:n reitti kiertelee Laajavuoressa ja sen jälkeen Palokkajärven. Reitillä on muutamia noin kilometrin – kolmen kilometrin mittaisia asfalttiosuuksia.
 • 32 km:n kiertelee hiekkateitä ja polkuja pitkin Laajavuoressa käyden 8 kertaa Laajavuoren päällä. Reitillä on korkeuseroa n. 950 m.

Mikäli tunnet itsesi väsyneeksi kesken matkan, on mahdollista oikaista ja lyhentää siten marssittua matkaa. MUISTA ILMOITTAUTUA TOIMITSIJOILLE MAALISSA.
Osallistujan tulee ehdottomasti noudattaa yleisiä liikennesääntöjä ja niiden lisäksi toimitsijoiden liikenneohjeita. Ole varovainen liikenteessä ja ota mukaasi heijastin ja otsalamppu, sillä osalla teistä maaliin tulo saattaa mennä pimeälle eikä katuvalojen toiminnasta ole aina varmuutta.

Ensiapu
Lähtö ja maalialueella (marssikeskuksessa) on ensiapupiste sekä evakuointiajoneuvo. Huoltopisteillä on myös ensiapuvälineistöä. Lisäksi jokaisen marssiosaston jälkipään valvojalla on rakkolaastareita, kylmäsuihketta sekä laastaria ja yhteys ensiapuun. Hätätapauksissa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssinjohtajalle.

WC:t
Marssikeskuksissa on useita WC:tä. Lisäksi osalla reiteillä olevilla huoltopisteillä on mahdollisuus käydä WC:ssä.

Huolto
Huoltopisteet ovat noin 5 km:n välein ja niillä on tarjolla mm. mehua, urheilujuomaa, vettä sekä suoritukseen energiaa antavaa pientä purtavaa. Huoltopisteiden tuotteiden tuoteselosteet ovat nähtävissä marssitoimistosta.

Löytötavarat
Löytötavarat voi jättää marssitoimistoon. Marssin jälkeen löytötavaroita säilytetään MPK:n toimistolla Tikkakoskella kolmen päivän ajan. Tämän jälkeen arvotavarat toimitetaan Jyväskylän Poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

Hätätilanteet marssin aikana
Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit, ainakin jokaisella juomapisteellä. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.
Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112.

Vaatetus
Lämpimällä ilmalla kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita. Älä valitse marssille upouusia asusteita ja jalkineita.

Ruokavalio ja neste
Lisää marssia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten, muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla.

 

 

 

Yhteystiedot

Postiosoite:
MPK Ilmapuolustuspiiri
Immolantie 9, 41160 Tikkakoski

 

ilmapuolustuspiiri@mpk.fi
FacebookInstagram
Kasvokuva ilmapuolustuspiirin valmiuspäälliköstä

Valmiuspäällikkö

Markku Metsäpelto
+358 50 502 0259
markku.metsapelto@mpk.fi
MPK Ilmapuolustuspiiri
Kuvassa Ilmapuolustuspiirin koulutussihteeri Keinonen

Koulutussihteeri

Eila Keinonen
+358 50 3096 000
eila.keinonen@mpk.fi
MPK Ilmapuolustuspiiri