Siirry sisältöön

Kesäyön marssi Vaasa 12.8.2023

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville ja se järjestetään nyt neljättä kertaa Pohjanmaan maanpuolustuspiirin alueella. Vuoden 2023 marssireitit kulkevat rannikkoa pitkin vaihtelevissa ja kauniissa maisemissa.

Kyseessä on hyvähenkinen, osallistujien fyysistä ja henkistä kuntoa testaava, ylläpitävä ja kehittävä marssitapahtuma.

Marssimatkat ja hinnat

Marssi matkoja on kaksi, 25 km ja 42 km. Kummallekin matkalle ilmoittaudutaan saman ilmoittautumislinkin kautta: ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

Muita matkoja voi tiedustella Vaasan kävelyklubi / Vaasan marssi järjestäjiltä. https://www.vaasanmarssi.fi/

Ilmoittautumiset 5.8 klo: 23.59 mennessä. Hinta kummallekin matkalle on 15 €. Hintaan sisältyy huoltopisteiden tarjonta ja vakuutus. Lisäksi kaikille osallistujille jaetaan osanottotodistus ja Kesäyön marssi 2021 – kangasmerkki.

Ajankohtaisimmat tiedot Vaasan Kesäyön marssi tapahtumasta löydät tältä sivulta sekä Pohjanmaan maanpuolustuspiirin somekanavista Instagramissa ja Facebookissa.

Lähtö

Marssimatkojen osallistujat ilmoittautuvat saamiensa ohjeidensa mukaisesti Vaasan torilla, josta on bussikuljetus lähtöpaikkaan (Raippaluoto).

25 km marssi Ilmoittautuminen lähtöalueella lauantaina 13.8 klo 15.00 mennessä.
42 km marssi Ilmoittautuminen lähtöalueella lauantaina 13.8 klo 10.00 mennessä.

Huolto

Kaikille marssimatkoille on tarjolla huoltoa. Huoltopisteiden sijainnit ovat n. 5 km välein. Käytettävissä olevat wc-tilat on sekä huoltopisteet ovat merkittynä marssikarttaan.

Vaatetus

Reserviläisiä suositellaan osallistuvan sotilasvaatetuksessa (maastopuku m05), jonka saa tarvittaessa lainaan MPK:lta. Itse hankittua tai kotisäilytyksessä olevaa maastopukua saa käyttää. Omat sisään ajetut kengät ovat ehdottomat. Suosittelemme, että jokaisella marssijalla on käytössä oma reppu.

Ruoka ja neste

Marssireitin varrella on vesitankkausmahdollisuus sekä mahdollisuus ostaa pientä purtavaa. Varaathan mukaasi hieman käteistä rahaa helpottamaan ostosten tekoa.

Majoitus

Pitkien matkojen osallistujille on varattu yöpymismahdollisuus Vaasan virastotalolla 12. –14.8.

Hätätilanteet marssin aikana

Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) täytä terveystietolomake ja säilytä sitä vasemmassa takin tai housuntaskussa.  Juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen, ainakin jokaisella juomapisteellä. Suositeltavaa on juoda hieman n. 15 min välein. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.

Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssitoimistoon.

MPK tekee tarvittavia muutoksia koulutusten aikatauluihin valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti. Ajantasainen tieto tilanteesta löytyy MPK:n uutisista: https://mpk.fi/ajankohtaista/

Yhteystiedot

Marssin johtaja
Ralf Ström
p. 044 982 1033
ralf.strom@mpk.fi

Piiripäällikkö
Jani Pikkarainen
p. 050 553 6828
jani.pikkarainen@mpk.fi

Yhteystiedot

Maanpuolustuskoulutus MPK

Pohjanmaan maanpuolustuspiiri

Piiritoimisto / MPK Vaasan koulutuspaikka
Wolffintie 35
65100 Vaasa

MPK Kauhavan koulutuspaikka
Loppusuora 20
62200 Kauhava

MPK Kokkolan koulutuspaikka
Torikatu 40  5.krs
67100 Kokkola

 

 

pohjanmaa@mpk.fi
FacebookInstagram