Siirry sisältöön

Kesäyön marssi Rovaniemi 12.6.2021

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toteuttama Kesäyön marssi on perinteinen kaikille avoin liikuntatapahtuma. Tänä vuonna MPK:n Rovaniemen koulutuspaikka järjestää marssin neljännen kerran Rovaniemellä Ounasvaaran hienoissa maisemissa lauantaina 12.6.2021.

Kesäyön marssille ovat tervetulleita yksittäiset henkilöt, perheet, erilaiset kaveri- ja työporukat, koululaiset sekä muut joukkueet. Marssille ovat tervetulleita myös sauvakävelijät ja koirakaverit. Varaa mukaasi oma sään mukainen varustus ja hyvät jalkineet (vaellus-/lenkkikengät).

Reitit kiertävät Ounasvaaralla olevia hiihtoladunpohjia pitkin. Marssimatkoina on tarjolla 6 km, 10 km, 15 km, 30 km ja 42 km. Vaativammat reitit ovat 30 km ja 42 km, etenkin 42 km on jo todella haastava. Eri mittaiset marssireitit on merkitty maaston reittiä osoittavin opastein. Reitin varrella on 3 huoltopistettä, joista ensimmäinen on Santa Sportin sekkailupuiston laavulla. Toinen on Toramontien varressa ja kolmas Ranuantien varressa.

Osallistumismaksuun sisältyy vakuutus, huolto reitin varrella, kunniakirja, marssimitali, maalissa keittoateria sekä mahdollisuus käyttää peseytymistiloja. Ensimmäiset marssijat (30 km ja 42 km) lähtevät liikkeelle klo 16.00. Muut marssijat (6km, 10km ja 15 km) klo 18.00.

Marssimatkat ja hinnat

Lähtö

Marssin lähtö- ja maalipaikkana toimii Ounasvaaran hiihtokeskus osoitteessa Taljatie 1, 96600 Rovaniemi.

Ohjelma

Paikalla on myös sotilaskotiauto, josta voi ennen lähtöä ostaa kahvia, munkkeja ja pientä purtavaa.

Ohjeita

Marssitoimisto

Marssitoimisto sijaitsee Ounasvaaran hiihtokeskuksessa, osoite on Taljatie 1. Yksittäiset marssijat ilmoittautuvat toimistossa ennen marssille lähtöä ja maaliin saavuttuaan. Joukkueen johtajat ilmoittavat joukkueensa osallistujat samalla tavoin yksittäiset marssijat tekevät.  Toimisto on avoinna la 12.6.2021 kello 14.00 – su 13.6.2019 kello 02.00 (tarvittaessa pitempäänkin). Mikäli kaikki marssijat ovat maalissa aiemmin, suljetaan toimisto viimeisen marssijan saavuttua maaliin.

Saapuminen marssikeskukseen

Opastus pysäköintipaikoille järjestetään Kesäyön marssikylteillä. Opastus on paikalla 12.6.2019 kello 13.00 alkaen.

Pysäköinti

Pysäköinti on hiihtokeskuksen parkkipaikalla. Noudata opasteita ja järjestelijöiden antamia ohjeita. Muista noudattaa alueella olevia nopeusrajoituksia.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet

Vartioitu varustesäilytys sijaitsee hiihtokeskuksessa. Samassa rakennuksessa ovat myös pukuhuoneet, saunat ja peseytymismahdollisuus sekä marssin jälkeinen keittoruokailu.

Lähtö ja maali

Lähtö tapahtuu Ounasvaaran hiihtokeskuksesta rakennuksen edestä ja maali on saman rakennuksen sisällä. Varmista, että olet mukana oikeassa lähdössä! Kaikkien marssijoiden alkuverryttely alkaa 10 min ennen lähtöaikaa marssitoimiston pihalla.
– 1. Lähtö kello 16.00 (30 km ja 42 km)
– 2. Lähtö kello 18.00 (6 km, 10 km ja 15 km)
Maalissa Sinulle ojennetaan kankainen osallistujamerkki ja kunniakirja. Maalissa on peseytymismahdollisuus sekä tarjotaan keittoruokaa.

Suoritusaika

Maali sulkeutuu sunnuntaina 13.6.2021 kello 02.00. (tarvittaessa myöhemmin)

Reitti

Reittikartat ovat nähtävissä A3-kokoisina marssitoimistossa. Jokainen marssija saa A4 -kokoisen kopion. Marssireitti on myös merkitty Kesäyön marssi viitoin (malli esillä lähdössä). Seuraa reittiä myös kartasta. Opasviitoissa on sininen Kesäyön marssin logo sekä suuntanuoli. Osassa opasteissa on myös matka ( 6 km,  10 km,  15 km,  30 km tai 42 km). Noudata tällöin oman matkasi opastusta. Osallistujan tulee ehdottomasti noudattaa marssinjohtajan sekä toimitsijoiden antamia ohjeita sekä määräyksiä. Ole varovainen liikkuessasi marssireitillä.

MUISTA ILMOITTAUTUA TOIMITSIJOILLE MAALISSA.

Ensiapu

Lähtö ja maalialueella (marssikeskuksessa) on ensiapupiste sekä evakuointiajoneuvo. Huoltopisteillä on myös ensiapupiste. Hätätapauksissa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssinjohtajalle (040 481 2199).

WC:t

Hiihtokeskuksessa on useita WC:tä. Reitin varrella on WC Toramontien huoltopisteellä.

Huolto

Sotilaskotiauton myyntipiste on Ounasvaaran hiihtokeskuksen edessä palvelemassa marssijoita ennen marsille lähtöä. Huoltopisteitä on neljä ja niillä on tarjolla mm. mehua, urheilujuomaa, vettä, proteiinijuomaa, mustikkakeittoa, näkkileipää, suolakurkkuja. Ensimäinen piste on lähtö-/maalipaikalla, toinen on Santa Sport seikkailupuistossa, kolmas on Toramolla ja neljäs on Ranuan tiellä.

Löytötavarat

Löytötavarat voi jättää marssitoimistoon. Marssin jälkeen löytötavaroita säilytetään MPK:n toimistolla Someroharjulla kolmen päivän ajan. Tämän jälkeen arvotavarat toimitetaan Rovaniemen Poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon.

Hätätilanteet marssin aikana

Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit, ainakin jokaisella juomapisteellä. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.

Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny marssinjohtajan puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112.

Vaatetus

Varaudu marssiin säänmukaisella varustuksella. Käytä hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita. Älä valitse marssille upouusia asusteita ja jalkineita.

Ruokavalio ja neste

Lisää marssia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten. Muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla. Älä osallistu, jos olet kärsinyt viime päivinä flunssakuumeesta.

Yhteyshenkilöt

Marssinjohtaja Jarkko Junni
jarkko.junni@mpk.fi
puh. 040 481 2199

Yhteystiedot

MPK
Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri
PL 119
90101 OULU

Käyntiosoite:
Hiukanreitti 225
90650 OULU

p. 0400 384 234

Kajaanin koulutuspaikka
PL 610
87101 Kajaani

Oulun koulutuspaikka
PL 119
90101 Oulu

Rovaniemen koulutuspaikka
Someroharjuntie
96960 Rovaniemi

pohjois-suomi@mpk.fi
Facebook