Siirry sisältöön

19. Kesäyön marssi Tuusulassa 8.6.2024

Käy myös Tuusulan Kesäyön marssin Facebook-sivulla; siellä lisää kuvia ja tunnelmia!

Eripituisia matkoja löytyy kaikille 10 kilometristä aina vaativampaan 48 km matkaan. Tänäkin vuonna on tarjolla jo vakiintunut kolmen marssin Extremepaketti: 26 km + 26 km + omavalintainen matka joko 25/35/48 km!  Extremepaketti on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat haastaa itsensä ja ovat jo harjoitelleet pitkiä jalkamarsseja, esimerkiksi Nijmegeniä.

Yhtenä marssivaihtona on polkupyörämarssi, joka suoritetaan osastona sotilasvarusteissa omalla polkupyörällä. Pyöräiltävä matka 100 kilometriä, aikaa suoritukseen on kymmenen tuntia. Toinen pyöräilyvaihtoehto on koko perheen polkupyöräretki Tuusulanjärven ympäri.

Marssimatkojen ilmoittautumislinkit ja hinnat

Marssimatkat ja hinnat

Viimeinen ilmoittautumispäivä perjantaina 7.6. paitsi reserviläisten marssilla, jossa viimeinen ilmoittautumisaika on sunnuntaina 19.5. klo 12.00.

Joukkueiden (vähintään 8 henkeä) ilmoittautuminen aki.makirinta@mpk.fi Ilmoittautumisessa tarvittavat tiedot: etunimi, sukunimi, puhelin, syntymäaika ja sähköposti. Jos joukkueessa on yli 12 henkilöä, yksi joukkueen jäsen on ilmainen. Yli 15 henkilön joukkueesta kaksi marssijaa ovat ilmaisia.

Hintaan sisältyy huoltopisteiden tarjonta, vakuutus, maalissa keittoruoka, peseytymismahdollisuus sekä kunniakirja (kaikille), sekä kankainen marssimerkki ja marssimitali (marssimatkasta riippuen).

Reitit kuvauksena ja karttareitteinä

Pienet reittimuutokset ovat mahdollisia.

10 km
Reitti: Unkkakallio – Sikokallio – Tuusulan itäväylä – Saviriihentie – Järvenpääntie – Tuusulanväylä.

26 km Extreme-paketin kaksi ensimmäistä osaa pe 9.6. iltana ja la 10.6. aamuna
Reitti: Puolustusvoimien Kurssikeskus, Rantatie, Järvenpääntie, Ristinummentie, Perttiläntie, Sävelpuiston puistokäytävä, Diggarinkatu, Ainolanväylä, Riihipolku, Kanalanpolku, Juholanpolku, Sipoontie, Sibeliuksenväylä, Rantapuisto, Rantakatu, Vanhakyläntie, Linjahaarantie, Linjahaaranpolku, Stålhanenraitti, Annitädintie, Niemennokantie, Kokkosenraitti, Vanhankyläntie, Paijalantie, Nummenväylä, Nummenharjuntie, Nummenharjun puistokäytävä, Paijalantie, Koskenmäentie, Kirkkotie, Järvenpääntie, Rantatie, Puolustusvoimien Kurssikeskus

25 km 
Reitti: Tuusulan urheilukeskus-metsätie Unkkallio-Korpikylä-Sikokallio-polku-Tuusulan itäväylän alikulku-Tuusulan itäväylä-Kulloontien alikulku-Saviriihentie-Mahlamäentie-Tuusulantien alikulku-Järvenpääntien alikulku-Järvenpääntie-Järvenpääntien alikulku-Viheriötie-puistotie-Saksanpolku-Ylikeravantie-Pihkaniityntie-Suorannankatu-Hakalantie-Tuomalanpolku-Kansanopistontie-Järvenpääntie-Ristinummentien ylitys-Järvenpääntien alikulku-Rantapolku-Rantatie-Krapi-Kirkkotie-Gustavelundinpolku-Kirkkotie-Lukkarintie-Sollentunanpolku-Augustowintie-Augustowinpolku-Koskenmäentie-Koskelantie-Jokipolku-Nahkurintie-Hyryläntie-Pähkinämäentie-pihatie Pähkinämäentie 179-Tuusulanväylän alikulku-puistotie-Tuusulan urheilukeskus.

35 km
Reitti: Tuusulan urheilukeskus-metsätie Unkkallio-Korpikylä-Sikokallio-polku-Tuusulan itäväylän alikulku- Tuusulan itäväylä-Kulloontien alikulku-Saviriihentie-Mahlamäentie-Tuusulantien alikulku-Järvenpääntien alikulku-Järvenpääntie-Järvenpääntien alikulku-Viheriötie-puistotie-Saksanpolku-Ylikeravantie-Pihkaniityntie-Suorannankatu-Hakalantie-Tuomalanpolku-Tuomalantie-Tuomonpolku-Tuomonkatu-radanvarren hiekkatie-Aallottarenpolku-Kuskinpolku-Ainolantie-Ainolanväylän alikulku-Sibeliuksenväylän alikulku-Sibeliuksenväylä Rantapuisto-Rantakatu-Vanhankyläntie-Linjahaantie-Linjahaanpolku-Stålhanenraitti-Annitädintie-Stålhanentie-Vanhankyläntien alikulku-Vanhankylästie-Vanhankyläntien alikulku-Lammaskalliontie-Vanha Ruskelantie-Paijalantie-Kaurapellontie-Rantamontie-Paijalantie-peltotie-Kavaankallion polkuja, Halkivahantaival-Nummenharjun polkuja-Kalamestarintie-Kalamestarinpolku-Koskenmäentien ylitys-Koskelantie-Jokipolku-Nahkurintie-Hyryläntie-Pähkinämäentie-pihatie Pähkinämäentie 179-Tuusulanväylän alikulku-puistotie-Tuusulan urheilukeskus.

48 km
Reitti: Tuusulan urheilukeskus-metsätie Unkkallio-Korpikylä-Sikokallio-polku-Tuusulan itäväylän alikulku-Tuusulan itäväylä-Kulloontien alikulku-Saviriihentie-Mahlamäentie-Tuusulantien alikulku-Järvenpääntien alikulku-Järvenpääntie-Järvenpääntien alikulku-Viheriötie-puistotie-Saksanpolku-Ylikeravantie-Pihkaniityntie-Suorannankatu-Hakalantie-Tuomalanpolku-Tuomalantie-Tuomonpolku-Tuomonkatu-radanvarren hiekkatie-Aallottarenpolku-Kuskinpolku-Ainolantie-Ainolanväylän alikulku-Sibeliuksenväylän alikulku-Sibeliuksenväylä-Rantapuisto-Rantakatu-Vanhankyläntie-Puolimatkantie-Äijänsaarentie-piha- ja peltotie-Vanha Siltalantie-Vanhankyläntien alikulku-Lammaskalliontie-Vanha Ruskelantie-Paijalantie-Kaurapellontie-Rantamontie-Paijalantie-peltotie-Kavaankallion polkuja-Hämeentien ylitys-Hämeentie-Envallinkuja-Turaniementie-Rusutjärventie-Koivumäentie-Nahkelantie-alikulku-Nahkelankuja-Nahkelanraitti-Marjalantie-Hernemäentie-Lahelantie-Sointulantie-Jussilanpolku-Jussilantie-Mikkolantie-Pähkinämäentien ylitys-pihatie Pähkinämäentie 179-Tuusulanväylän alikulku-puistotie-Tuusulan urheilukeskus.

Reittikartat ovat nähtävissä A3-kokoisina marssitoimistossa. Reittikartta lähetetään kurssikirjeen mukana sähköpostitse ennen marssia. Reitit löytyvät myös paperisesta käsiohjelmasta, joita saa marssitoimistosta.

Marssireitti on myös merkitty opasviitoin, mutta koska on mahdollista, että opasteet ”häviävät”, niin seuraa reittiä myös kartasta. Osassa opasteissa on myös matka  merkittynä omalla värillään (10, 25, 35, 48 km). Noudata tällöin oman matkasi opastusta ja väriä.

Osallistujan tulee ehdottomasti noudattaa yleisiä liikennesääntöjä ja niiden lisäksi toimitsijoiden liikenneohjeita. Ole varovainen liikenteessä ja ota mukaasi heijastin ja otsalamppu ainakin pidemmille matkoille osallistuessasi.

Lähtö ja ilmoittautuminen

Lähtöpaikka: Tuusulan Urheilukeskus os. Kilpailukuja, 04300 Tuusula.

Ilmoittautuminen lähtöpäivänä klo 15.00 mennessä, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Saapumalla hieman aikaisemmin voit välttää ruuhkaa ilmoittautumisessa eli voit hyvin käydä ilmoittautumassa heti marssitoimiston avauduttua lauantaina klo 9.00.

Lähtö tapahtuu urheilukentän juoksusuoralta yhteislähtönä klo 16.00 kuitenkin porrastetusti matkan pituuden mukaan. Kaikkien marssijoiden yhteinen alkuverryttely alkaa klo 15.30.

Extreme-marssijat:

Perjantai 7.6. I kierros
klo 15.00 – 17.00 Ilmoittautuminen Puolustusvoimien Kurssikeskuksessa (Rantatie 66, Tuusula)
klo 18.00 Lähtö kiertämään Tuusulanjärveä

Lauantai 8.6. II kierros
klo 08.00 Lähtö kiertämään Tuusulanjärveä

Lauantai 9.6. III kierros (omavalintainen matka 25/35/48 km)
klo 12.00 – 15.00  Ilmoittautuminen Tuusulan Urheilukeskuksessa
klo 16.00 Lähtö tapahtuu Tuusulan Urheilukeskuksen urheilukentän juoksusuoralta yhteislähtönä

Polkupyörämarssijat:

La 8.6.
klo 07.30 kurssin vastaanotto avataan (Tuusula Puolustusvoimien kurssikeskus)
klo 07.30 aloitetaan varustaminen
klo 08.30 varopuhuttelu, marssikäsky
klo 09.00 lähtö
klo 14.00 (noin) puolivälin vesitäydennys
klo 19.00 (noin) maali
klo 19.00 ruokailu (Tuusulan urheilukeskus)
klo 19.30 sauna ja kurssin päätös (Tuusula Puolustusvoimien kurssikeskus)

Maali

Maalipaikka: Tuusulan Urheilukeskus os. Kilpailukuja, 04300 Tuusula.

Muista ilmoittautua toimitsijoille maalissa! Maalissa saat kunniakirjan (kaikki reitit)  ja mitalin (25 km, 35 km ja 48 km reittiläisille.) Marssijoille on maalissa tarjolla keittoruokaa sekä mahdollisuus peseytymiseen.

Maali sulkeutuu sunnuntaina 9.6. kello 04.00. Mikäli kaikki marssijat ovat maalissa aiemmin, suljetaan maalin viimeisen marssijan saavuttua.

Marssitoimisto

Marssitoimisto sijaitsee Tuusulan urheilukeskuksen jäähallissa. Muista ilmoittautua toimistossa ennen marssille lähtöä ja maaliin saavuttuasi.

Toimisto on avoinna la 8.6. kello 9.00 – su 9.6. kello 04.00. Mikäli kaikki marssijat ovat maalissa aiemmin, suljetaan toimisto viimeisen marssijan saavuttua maaliin.

Pysäköinti

Tuusulan urheilukeskuksen yhteydessä on maksuton pysäköintialue.

Majoitusmahdollisuus (vain Extrememarssijoille)

Perjantai-lauantaiyön majoittuminen tapahtuu Puolustusvoimien Kurssikeskuksen liikuntasalissa. Kauempaa tulleiden marssijoiden on mahdollista yöpyä siellä myös kolmannen marssiosuuden jälkeen. Majoitetuille tarjotaan Kurssikeskuksessa erillinen iltapala perjantaina, aamupala lauantaina sekä keittolounas lauantaina  klo 13.00 Tuusulan Urheilukeskuksessa.

Varusteiden säilytys ja pukuhuoneet

Maksuton varustesäilytys sijaitsee marssitoimistossa. Samassa rakennuksessa ovat myös pukuhuoneet, ja peseytymismahdollisuus sekä marssin jälkeinen ruokailu.

Extrememarssijoilla on mahdollisuus saunoa Kurssikeskuksessa perjantai-iltana ja sunnuntaina.

Löytötavarat voi jättää marssitoimistoon. Marssin jälkeen löytötavaroita säilytetään MPK:n toimistolla Taistelukoululla kolmen päivän ajan. Tämän jälkeen arvotavarat toimitetaan poliisille.

Ensiapu

Lähtö ja maalialueella (marssikeskuksessa) on ensiapupiste sekä evakuointiajoneuvo. Huoltopisteillä on myös ensiapupiste. Lisäksi jokaisen marssiosaston jälkipään valvojalla on rakkolaastareita, kylmäsuihketta sekä laastaria ja yhteys ensiapuun. Hätätapauksissa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssinjohtajalle.

Huolto ja wc:t

Huoltopisteet ovat noin 6 – 7 km:n välein ja niillä on tarjolla esim. mehua, urheilujuomaa, vettä, korppuja, banaaneita, suolakurkkuja, suoritukseen energiaa antavaa pientä purtavaa (tarjoilut saattavat vaihdella hieman huoltopisteittäin mutta joka pisteeltä saa ainakin juotavaa)

Marssikeskuksessa on useita WC:tä. Lisäksi reiteillä olevilla huoltopisteillä on Bajamajat.

Vaatetus/varusteet

Lämpimällä ilmalla kevyt asustus on suositeltavin. Käytä jo hyväksi toteamiasi asusteita tai jalkineita. Älä valitse marssille upouusia asusteita ja jalkineita.

Ruokavalio ja neste

Lisää marssia edeltävällä viikolla hiilihydraattien käyttöä (leipä, peruna, riisi, pasta, vilja ja leivonnaistuotteet). Samalla kun vähennät harjoittelun määrää ja tehoa sekä keräät voimia tulevaa ponnistusta varten, muista huolehtia riittävästä nesteen saamisesta. Riittävä juominen on erityisen tärkeää lämpimällä ilmalla.

Hätätilanteet marssin aikana

Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen aina kun voit, ainakin jokaisella juomapisteellä. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.

Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssitoimistoon.

Marssin turvallisuusohje nähtävillä marssitoimistossa sekä käsiohjelmassa.

Yhteyshenkilöt

Marssin johtaja
Aki Mäkirinta
p. 040-5868 282
aki.makirinta@mpk.fi

Marssisihteeri
Riitta Jansson
riitta.jansson@kolumbus.fi