Siirry sisältöön
Reserviläiset seisovat muodossa kasarmin pihalla

Paikallisjoukkojen reserviläiset osallistuivat MPK:n maakuntajoukkojen peruskurssille Santahaminassa. Valmiuspäälliköiden tehtäviin kuuluu reserviläisten rekrytointi paikallisjoukkoihin ja MPK:n toimintaan. Kuva: Tommy Koponen

01.12.2020

MPK:n uudet valmiuspäälliköt aloittavat työnsä Helsingissä, Kajaanissa, Lappeenrannassa ja Tampereella heti tammikuun 2021 alussa.

— Hakemuksia valmiuspäälliköiden tehtäviin tuli 68 ja me MPK:lla olimme siinä onnellisessa asemassa, että pääsimme valitsemaan valmiuspäälliköt monen osaavan ja ammattitaitoisen hakijan joukosta, kertoo MPK:n hallintopäällikkö Mika Peltoniemi.

Kaikkien paikkakuntien valmiuspäälliköiden valinnat tehtiin samoilla kriteereillä. Hakijoiden osaaminen ja ammattitaito pisteytettiin erillisen taulukon avulla. Valinnoissa korostui osaaminen ja kokemus koulutuksen ja verkko-opetuksen suunnittelusta sekä viestintä- ja vuorovaikutustaidot.

Helsingin uusi valmiuspäällikkö Eleonoora Hilska

Eleonoora Hilska kolmanneksi valmiuspäälliköksi Helsinkiin

Eleonoora Hilska (VTK) valittiin Etelä-Suomen maanpuolustuspiiriin kolmanneksi valmiuspäälliköksi Helsinkiin. Hänellä on aikaisempaa työkokemusta työskentelystä Varusmiesliitossa ja Puolustusvoimissa. Hilska on toiminut aktiivisesti MPK Ilmapuolustuspiirin ammunnanjohtajana ja -kouluttajana. Kokemusta koulutusten suunnittelusta hän on lisäksi saanut Maanpuolustuskorkeakoulun strategian oppiaineen tutkimustehtävissä.

 

 


Kajaanin uusi valmiuspäällikkö Jari Ruskela

Jari Ruskela siirtyy valmiuspäälliköksi Kajaanissa

Pohjois-Suomen maanpuolustuspiirissä koulutuspäällikkönä vuodesta 2019 toiminut Jari Ruskela (maj evp) valittiin valmiuspäälliköksi Kajaaniin. Ruskelalla on pitkä kokemus MPK:n toiminnasta ja koulutussuunnittelusta toimiessaan Puolustusvoimissa mm. Kainuun prikaatin perusyksikön päällikkönä, koulutusalan johtajana ja suunnittelupäällikkönä.

 

 

 


 

Lappeenrannan uusi valmiuspäällikkö Ville Hautamäki

Ville Hautamäki siirtyy valmiuspäälliköksi Lappeenrannassa

Kaakkois-Suomen maanpuolustuspiirin valmiuspäälliköksi Lappeenrantaan valittiin koulutuspäällikkönä vuodesta 2020 toiminut Ville Hautamäki (maj. evp).  Tehtävissään Puolustusvoimissa Hautamäki on saanut kokemusta johtamisen, kouluttamistaidon, taistelutekniikan ja taktiikan kouluttamisesta ja koulutuksen suunnittelusta varusmiehille, reserviläisille ja Puolustusvoimien eri henkilöstöryhmille.

 

 


Tampereen uusi valmiuspäällikkö Sami Rantanen

Sami Rantanen Tampereen valmiuspäälliköksi

Hämeen maanpuolustuspiirin valmiuspäällikkönä Tampereella aloittaa Sami Rantanen (yhteisöpedagogi AMK). Rantanen on ollut pitkään sitoutuneena Hämeen maanpuolustuspiiriin ja toiminut kouluttajana ja kurssien johtajana niin sotilaallisia valmiuksia palvelevilla kuin muilla kokonaisturvallisuusaiheisilla kursseilla. Lisäksi hänellä on pitkä kokemus Pirkanmaan eri reserviläisyhdistysten toiminnasta.

 

 

 


Lämpimästi tervetuloa valmiuspäälliköiksi kaikille uusille ja vanhoille MPK:laisille!

Nämä kasvot ja nimet kannattaa jokaisen reserviläisen painaa mieleen. Valmiuspäällikkö on linkki MPK:n ja Puolustusvoimien välillä reserviläisten koulutusten ja valmiuden kehittämisessä.

Aikaisemmin vuoden 2020 alussa aloittaneista valmiuspäälliköistä voit lukea >>täältä.

 

Teksti: Miia Iivari