Siirry sisältöön

29.11.2019

Legendaarisen, nelipäiväisen De Vierdaagse -marssin ilmoittautuminen on avattu MPK:n koulutuskalenteriin. Kaikkiaan 160 kilometriä pitkä marssitapahtuma järjestetään Nijmegenin kaupungissa Hollannissa, ja sitä kutsutaankin myös Nijmegen-marssiksi. MPK koordinoi suomalaisen delegaation osallistumisen marssille.

Osallistujaksi ilmoittaudutaan MPK:n koulutuskalenterissa kahden eri kurssin kautta: Nijmegen 2020 – joukkueet ja Nijmegen 2020 – yksin marssivat. Ilmoittautumisohjeet löydät tämän artikkelin lopusta. Paikkatilanne 16.1.2020: Sekä joukkue- että yksinmarssivien paikat ovat tällä hetkellä täynnä. Voit ilmoittautua jonoon.

Marssille osallistuva suomalainen delegaatio tarvitsee marssijoiden lisäksi myös vapaaehtoisia erilaisiin tukitehtäviin. Delegaation tukena toimivat vapaaehtoiset huolehtivat muun muassa suomalaisten majoitukseen, muonitukseen, lääkintään ja ensiapuun sekä tiedotukseen liittyvistä asioista. Myös tukitehtäviin osallistuville avataan omat kurssinsa MPK:n koulutuskalenteriin, joista ilmoitetaan erikseen.

Ainutlaatuinen kokemus, joka on koettava itse

Nijmegenin neljän päivän marssi on aidosti kansainvälinen suurtapahtuma. Marssin noin 40 000 osallistujasta jopa 7 500 on sotilassarjalaisia, eli tapahtumassa pääsee näkemään kymmenien maiden sotilasunivormuja ja vaihtamaan kuulumisia monien muiden asevoimien edustajien kanssa. Nijmegenin ja ympäröivien kylien asukkaat huolehtivat omalta osaltaan musiikin, juotavan ja syötävän muodossa siitä, että tunnelma on ainutlaatuinen.

Marssille voi osallistua joko yksin eli ”indinä”, tai 11—20 hengen joukkueessa. Suomen kiintiö marssille on 165 marssijaa, ja tästä kiintiöstä 125 paikkaa on varattu joukkueissa marssiville. Suomen Reserviupseeriliiton järjestösihteeri Susanna Takamaa suoritti marssin joukkueen mukana.

— Marssin yhteisöllisyys jättää jäljen sieluun, sillä neljän marssipäivän aikana oman joukkueen reserviläisistä ennättää tulla ystäviä. Ohitettavien kaupunkien festarihenki ja paikallisten ystävällisyys ja kannustus saa lumoihinsa, Takamaa kertoo kokemuksistaan.

Ilmoittautuminen on mahdollista helmikuun puoleenväliin

Ilmoittautuminen marssille on mahdollista 16.2.2020 klo 23 asti. Osallistumismaksun eräpäivä on 29.2.2020, joka on myös perumisen viimeinen mahdollinen päivä. Marssille voi ilmoittautua jonoon. Osallistumismaksu on alustavasti noin 400 euroa. Maksun suuruus varmistuu delegaatiomaiden kokouksen jälkeen, ja ilmoitetaan ennen joulua.

Ensikertalaisten tulee ensisijaisesti ilmoittautua joukkuekurssille. Joukkueiden kurssi on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille. Jos tiedät jo kuuluvasi johonkin joukkueeseen, kerro se ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli et vielä kuulu joukkueeseen, voit edelleen ilmoittautua joukkuekurssille; sinut sijoitetaan tällöin sopivaan joukkueeseen, jossa on tilaa.

Yksin marssivien eli indien kurssin ikäraja on 25 vuotta. Lisäksi indinä osallistuvan tulee olla suorittanut Nijmegenin marssi aikaisemmin, tai olla muuten kokenut marssija.

Lisätietoa Nijmegen-marssista MPK:n kotisivujen liikuntaosuudesta