Siirry sisältöön

Paikallisjoukkojen koulutusta Kymijoki-harjoituksessa. Kuva Suvi Suovaara

07.03.2019

Tänään 7.3.2019 eduskunnan täysistunnossa hyväksyttiin ”Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annetun lain muuttamisesta sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi”.

Pitkä valmisteluvaihe on ohi ja uusi laki alkaa vaikuttaa MPK:n toimintaan 1.1.2020 alkaen. Loppuvuoden aikana keskitytään toiminnan ja koulutusten suunnitteluun sekä uudelleenjärjestelyihin.

– On hienoa, että lakia päivitetään nykyaikaan. Nyt pääsemme loppuvuoden aikana suunnittelemaan yksityiskohtaisemmin uudenmallista toimintaa, kertoo MPK:n toiminnanjohtaja Pertti Laatikainen.

Uuden lain mukaan jatkossa MPK:n julkisena hallintotehtävinä ovat:

  1. järjestää sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta ja toimintaa sekä vapaaehtoista maanpuolustusta koskevaa tiedotusta ja valistusta
  2. kehittää naisten mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoiseen maanpuolustukseen ja järjestää siihen liittyvää sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta ja tutustumistoimintaa
  3. ohjata, tukea ja sovittaa yhteen jäsenjärjestöjen maanpuolustuskoulutusta
  4. kehittää tutustumistoiminnan kautta nuorten mahdollisuuksia tutustua maanpuolustukseen

Uuden lain tuomista yksityiskohtaisemmista uudistuksista ja vaikutuksista MPK:n toimintaan kerrotaan loppuvuoden aikana.

Lisätietoa puolustusministeriön sivuilta

Lisätietoa laista 

Lisätietoja:
Pertti Laatikainen
p.050 543 6151
MPK:n toiminnanjohtaja