Siirry sisältöön

13.06.2022

Kesäyön marssi on koko kansan kävelytapahtuma, jossa käveltävä matka vaihtelee 11 kilometristä aina maratonmatkaan (42km). Marssireitit kulkevat kauniissa oulujokivarren maisemissa.

Kesäyön marssin ideoijana ja toimeenpanijana oli Suomen Sotilasurheiluliiton puheenjohtaja eversti Kalervo Sipi tarkoituksenaan edistää varusmiesten, kantahenkilökunnan, reserviläisten ja siviilien kuntoa. Marssitapahtuman esikuvana oli Alankomaissa järjestettävä maailmankuulu vuosittainen siviili- ja sotilasmarssitapahtuma Nijmegenin marssi.

Järjestyksessä ensimmäinen Kesäyön marssi järjestettiin Tuusulassa 5.–6. kesäkuuta 1998 ja on sen jälkeen järjestetty vuosittain eri puolilla Suomea. Nykyisin vastuullisena järjestäjänä toimii Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK).

Alkuaikoina marssijoista yli puolet olivat sotilasjoukkueita, mutta vuosien varrella tapahtumasta on tullut voimakkaasti siviilipainotteinen kävelytapahtuma. Marssijoiden huollosta on pidetty perinteisesti huolta järjestämällä ensiapu, ruoka- ja juomatarjoilua, sekä vakuutus vahingon varalle.

Lue lisää tapahtuman sivulta ja ilmoittaudu mukaan: Kesäyön marssi Oulu 20.8.2022.