Tuusulan Kesäyön marssille osallistui tänä vuonna ennätysmäärä marssijoita eli 259 reippailijaa! Heistä kolmetoista osallistui kolmen päivän Extreme-marssille. Perjantai-iltana marssittiin ensimmäinen matka 26 km, lauantaiaamuna toinen samanmoinen ja kolmannelle matkalle (25/35/48 km) startattiin muiden marssijoiden kanssa yhteislähtönä.
Marssipaketti otettiin Tuusulaan reittivalikoimaan kaksi vuotta sitten Nijmegenin marssin peruunnuttua koronan vuoksi. Ajatuksena oli tarjota halukkaille normimatkoja rasittavampi, maksimaalisempi marssikokemus.
Sitä “maksimaalisempaa marssikokemusta” on nyt tarjolla reilun parin viikon päästä Nijmegen Vierdaagse marssilla. Marssi on järjestyksessään 104. ja osallistujia marssille on yli 45 000 yli 70:st ä eri maasta eli kyseessä on “Walk of the World” järjestäjän sanoin. Suomesta on tänä vuonna lähdössä 94 hengen delegaatio (83 marssijaa joista 44 marssijaa kolmessa joukkueessa, 39 indiä ja johtoa/tukitehtävissä olevia 11 hlöä). Marssimatka on 40 km 4 päivänä vähintään 10 kg repun kanssa (ei pakollinen yli 49 vuotiaille tai naisille).
Kahdeksan Tuusulan Kesäyön marssijaa on osallistumassa tänä vuonna Nijmegeniin. Yksi heistä on Kari Kandelberg, 62 v reservin kapteeni, joka on liikkunut paljon elämässään (kuvassa oikealla). Sotilaallinen marssiharrastus hänellä on alkanut 90-luvun Kesäyön marsseista jatkuen siitä melkein joka vuosi ja Kari onkin osallistunut jokaiselle Extremelle.
Vierdaagse oli Kandelbergin pitkäaikainen haave, tänä kesänä hänellä on neljäs kerta edessä. Toinen hänen haaveensa oli pyhiinvaellus Santiago de Compostela; niitä hän on tehnyt jo kolme! Marssiminen on Kandelbergin mukaan mukavaa kehoa kehittävää liikuntaa, joka sopii muuten vauhtia täynnä olevaan elämään. Camp Heumensoordista Kandelberg odottaa sotilaallisen marssijärjestyksen lisäksi reipasta yhdessäoloa samanhenkisten sotilaiden kanssa.
Nijmegen ensikertalainen Suvi Eronen (kuvassa oikealla) on myös tuttu Tuusulan Extreme-marssija mutta nyt edessä on ihan eri maailmanluokan tapahtuma. Eronen kävelee toki kuukausitasolla parisataa kilometriä muutoinkin. Kesäkuussa Tuusulassa Eronen pääsi tutustumaan muihin Nijmegen-marssijoihin ja sai samalla hyviä vinkkejä reissuun aikaisemmin osallistuneilta. Tuusulan Extreme-marssi oli samalla myös oiva paikka varmistaa oman kunnon ja psyykeen kestävyyttä. Hän osallistui ennen Tuusulaa huhtikuun lopulla Etelä-Karjalan 100 km sotilasmarssille ja on testannut hyvissä ajoin varusteita, juomia ja ruokia, joten Eronen ei mistään pystymetsästä marssille lähde.
MPK toimii järjestely- ja koordinaatio-organisaationa Suomesta osallistuvalle sotilassarjan delegaatiolle. Pohjoismaat tekevät tiivistä yhteistyötä Nijmegen-marssiin liittyen. Norjan, Tanskan, Ruotsin ja Suomen delegaatiot ovat päättäneet yhdistää resurssinsa ja Nordic-yhteistyö onkin tiivistynyt vuosi vuodelta. Ensimmäiseksi yhdistettiin lääkintähuolto yhteiseksi, tänä vuonna yhdistämme myös toimisto-, viestintä- ja marssijoiden asiakaspalvelutoiminnot, jolloin voidaan tarjota kaikille noin 1500 pohjoismaisille osallistujille palvelua 24/7 marssin aikana.
Kari Kandelbergin mukaan jo roomalaiset sanoivat “Solvitur Ambulando” eli kävelemällä se selviää. Siihen riittää lyhytkin marssi, pitemmällä matkalla mieli putoaa flow tilaan, joka tyhjentää mielen aika totaalisesti kaikesta turhasta.”
Sitä flow tilaa(kin) toivottavasti siis marssijoille tiedossa 19. – 22.7. Vierdaagse marssilla.
Vuoden 2022 marssia voi seurata somessa:
Instagram: nijmegen.finland
Facebook:
Nijmegen – Vierdaagse (Yleinen) ryhmä