Siirry sisältöön
MPK Savo-Karjalan soittokunta

MPK Savo-Karjalan soittokunta

MPK Savo-Karjala soittokunta on vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön perustuva soittokunta. Se on virallisesti perustettu 3.12.2016, jolloin Joensuun Puhallinorkesteriyhdistys ja Outokummun Orkesteriyhdistys allekirjoittivat MPK:n kanssa yhteistoimintasopimuksen maanpuolustussoittokunnan toiminnasta. Hyvä pohja soittokuntatoiminnalle oli tehty jo aikaisempina vuosina reserviläissoittokuntatoiminnan myötä. 

MPK Savo-Karjalan soittokunnan kotipaikka on Joensuu. Soittokuntaan kuuluu 52 soittajaa, joista naisia 23 ja miehiä 29. Soittajien ikäjakauma on 17–75 vuotta. Kapellimestarina toimii Mika Hirvonen 

Suuren soittajamääränsä ansiosta Savo-Karjalan soittokunta pystyy esiintymään monenlaisissa tapahtumissa hyvinkin vaihtelevilla kokoonpanoilla. Ohjelmiston runko koostuu perinteisestä sotilasmusiikista, mutta soittokunta taipuu myös hyvin kevyempään puhallinmusiikkiin, rockiin, hengelliseen musiikkiin sekä sinfoniseen puhallinmusiikkiin.  

Soittokunta on pitänyt useita konsertteja ja julkaissut yhden äänilevyn. Äänilevy tehtiin vuonna 2017 Suomi 100 vuotta juhlavuoden kunniaksi, ja se lahjoitettiin kaikille Savo-Karjalan alueen sotaveteraaneille. Omia konsertteja soittokunta järjestää kahdet vuosittain. Olemme konsertoineet oman lähialueen lisäksi Kuopiossa, Kuhmossa, Ilomantsissa, Heinävedellä ja Iisalmessa sekä osallistuimme vuonna 2018 Hamina Tattoo -tapahtumaan. Soittokunta on jo tuttu esiintyjä erilaisissa veteraani- ja reserviläistilaisuuksissa.   

Itä-Suomessa elää erittäin vahva maanpuolustustahto, ja alueella on laaja reserviläistoiminta. Soittokunnan merkittävin yhteisöllinen tukija on Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö. Myös maakunnan elinkeinoelämä on osoittanut suurta maanpuolustustahtoa tukemalla MPK Savo-Karjala Soittokunnan toimintaa. 

Yhteystiedot

Puheenjohtaja

Kari Kalinen
050 595 2981
karikalinen@gmail.com
MPK Savo-Karjalan soittokunta

Puheenjohtaja

Erkki Kettunen
0500 139 750
erkkikettu@gmail.com
MPK Savo-Karjalan soittokunta

Kapellimestari

Mika Hirvonen
050 556 5221
hirvosmika@gmail.com
MPK Savo-Karjalan soittokunta