Siirry sisältöön

Turun Nuku rauhassa -tapahtuma esittelee muun muassa eri viranomaisten toimintaa kansalaisille. Myös omia taitojaan voi kokeilla erilaisilla tehtävärasteilla.

16.11.2018

Olli Alho

Turun tapahtuma tuo kokonaisturvallisuutta lähemmäs kansalaisia ja antaa etenkin nuorille tietoa sekä kokemuksia siitä, mitä kokonaisturvallisuus tarkoittaa ja minkälaisia taitoja elämän varrella voi tarvita. Päivien aikana nähdään muun muassa toimintanäytöksiä kuten meripelastusnäytös ja elvytysnäytös sekä kalustoesittelyjä. Vierailijat saavat myös kokeilla taitojaan erilaisilla tehtävärasteilla. 

Turussa nähdään viimevuotiseen tapaan muun muassa Länsi-Suomen merivartioston meripelastusnäytös. Kuva: Olli Alho

Herbalisti, viranomaiset ja Raid Amiri Varvintorilla

Tapahtumapäivistä perjantai on suunnattu etenkin nuorille, mutta molempina päivinä kaikki ovat tervetulleita. Tubettaja Herbalisti on paikalla perjantaina ja X-Factorystä tuttu turkulainen Raid Amiriesiintyy tapahtumissa molempina päivinä.

Tapahtumassa esillä olevien viranomaisten ja järjestöjen kavalkadi on vaikuttava. Mukana ovat muun muassa Puolustusvoimien Lounais-Suomen aluetoimisto, Lounais-Suomen poliisi, Varsinais-Suomen pelastuslaitos, SPR Varsinais-Suomen piiri, Länsi-Suomen pelastusalan liitto, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Liikenteen turvallisuuskeskus (Trafi) sekä suuri joukko eri maanpuolustus- ja muita vapaaehtoisjärjestöjä, jotka toimivat yleiseen turvallisuuteen liittyvällä sektorilla, kuten Meripelastusseura, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu VAPEPA, Naisten Valmiusliitto, Maanpuolustusnaisten liitto sekä Varsinais-Suomen Reservi- ja Reserviupseeripiiri.

Tapahtuman koordinoinnista vastaa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Lounais-Suomen piiri. Tapahtuman projektipäällikkönä toimiva Tino Puhakka odottaa paikalle viime vuotista tuntuvasti enemmän yleisöä muun muassa koska paikalliseen markkinointiin on tänä vuonna panostettu enemmän ja tapahtuman sijainti Varvintorilla on viimevuotista Heikkilän kasarmialuetta lähempänä keskustaa.

Tapahtuma on avoinna perjantaina 24.8. klo 10–16 ja lauantaina 25.8. klo 10–18. Paikalla on myös Sotilaskotiyhdistyksen myyntiteltta, josta saa ostaa herkkuja moneen makuun.

Toimintaa hätätilanteissa havainnollistetaan muun muassa Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yhteisessä elvytysnäytöksessä. Kuva: Olli Alho

Taustalla Suomen 100-vuotisjuhlahanke

Nuku rauhassa -tapahtumia järjestettiin ensimmäistä kertaa eri puolella Suomea viime vuonna osana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa. Tänä vuonna vastaava tapahtuma järjestetään lisäksi Vaasassa 5. syyskuuta. Tapahtumia organisoi Maapuolustuksen Tuki ry ja paikallista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa koordinoi MPK.

Lisätietoa www.nukurauhassa.fi