Siirry sisältöön
Reserviläinen tähtää ilmatorjuntakonekiväärillä asehallissa.

Varomääräykset ohjaavat muun muassa aseiden ja asejärjestelmien käyttöä ja käsittelyä. Kuvan reserviläinen perehtyi asejärjestelmäkurssilla ilmatorjuntakonekiväärin toimintaan. Kuva: Pasi Lindroos

14.01.2022

Puolustusvoimat on julkaissut koulutuksen ja toiminnan turvallisuutta ohjaavia varomääräyksiä vapaaehtoisen maanpuolustuksen ja reserviläisten käyttöön. Julkiset varomääräykset ovat saatavilla Puolustusvoimien verkko-oppimisalusta PVMoodlessa.

Varomääräykset ovat MPK:n toiminnassa erittäin tarpeellisia asiakirjoja, sillä niitä tulee noudattaa myös MPK:n järjestämässä koulutuksessa. Erityisesti varomääräysten julkaisemisesta on hyötyä MPK:n vapaaehtoisille kurssinjohtajille, kouluttajille ja toimijoille sekä MPK:n henkilökunnalle.

— On erittäin hyvä, että Puolustusvoimat on julkaissut materiaalin reserviläisten ja muiden MPK:n toimijoiden käytössä olevalla alustalla. PVMoodlessa varomääräykset ovat vapaaehtoistemme saatavilla, mikä helpottaa kurssien ja koulutusten turvallista suunnittelua, MPK:n valmius- ja turvallisuuspäällikkö Juho Raulo toteaa.

Varomääräykset käytettävissä myös mobiililaitteilla

Varomääräykset on julkaistu PVMoodle-työtiloina. Työtilat on koottu Varomääräykset-kategoriaksi ja lajiteltu puolustushaaroittain. Varomääräykset-kategoria löytyy PVMoodlesta klikkaamalla tästä tai kirjoittamalla työtilahakuun ”varomääräykset”.

Aineistot ovat oppimisympäristössä helposti luettavissa myös kännykällä tai tabletilla. Lukemiseen voi käyttää niin selainta kuin kännykkään asennettavaa Moodle-sovellustakin.

Varomääräysten lukeminen edellyttää rekisteröitymistä ja kirjautumista PVMoodle-verkkopalveluun. Rekisteröitymisohje on PVMoodlen etusivulla osoitteessa pvmoodle.fi (klikkaa Luo tunnus -linkkiä etusivulla). Tarvittaessa PVMoodlen käyttäjätunnusasioissa auttaa Puolustusvoimien tarjoama tukipalvelu, jonka yhteystiedot ovat rekisteröitymisohjeessa.

Lue myös: Perustietoa Puolustusvoimista -verkkokurssista rinnasteisia kertausharjoituspäiviä


Teksti: Ossi Hietala