Siirry sisältöön

20.09.2018

Santahaminan varuskuntasaarella Helsingissä vietettiin pari viikkoa sitten puuhakasta normiviikonloppua moniaiden sotilaallisia valmiuksia kehittävien kurssien merkeissä. Viikonloppuna toimeenpantiin komppanian viestivälineet-, taistelu rakennetulla alueella-, tulenjohto- ja mittaus- sekä johto- ja tukikurssit ja vahvuus oli lähes 200 kurssilaista. Upean lisänsä viikonvaihteeseen toi kevytheitinten kovapanosammunnat, kun Kupu-taisteluammuntaradalla jyskytti kokonainen kolmen putken heitinjoukkue 81-millisillä Valmeteillaan menemään kaikkiaan 150 kranaattia.

Samaan aikaan saaren kuulussa Radioniemessä myös rekrytoitiin uusia taistelijoita maakuntakomppaniaan, johon saatiin kolme uutta reserviläistä. ”Kertausharjoituskutsuja on tullut hiukan harvakseen, joten tätä kautta varmaan pääsee osallistumaan aktiivisemmin”, tuumi yksi taistelija. ”Harvalla harrastuksella on isänmaallista merkitystä, mutta tällä on”, tuumi toinen juuri sitoutumisestaan päättänyt henkilö.

”Yksi syksyn vilkkaimmista reserviläisviikonlopuista”, tuumi tyytyväisenä harjoitusta koordinoinut MPK:n Jarkko Paananen.