Siirry sisältöön
Pirkkalan valmiuspäällikkö, taustalla reserviläinen tukikohtataisteluharjoituksessa.

04.08.2023

Ilmapuolustuspiirin Pirkkalan koulutuspaikan valmiuspäällikön tehtävään valittu kapteeni Reino Mäkelä on aloittanut tehtävässään 1.8.2023 alkaen.

Valmiuspäällikkö Ilmapuolustuspiirissä on maanpuolustuksen valmiutta kehittävä toimija, jonka keskeisimpiä tehtäviä ovat ilmavoimien reserviläisten koulutuksen kehittäminen. Parhaillaan Pirkkalassa on valmistelussa Satakunnan lennoston kanssa vuoden 2024 SOTVA-koulutukset. Vapaaehtoisten kouluttajien ja toimijoiden rekrytointi sekä heidän kouluttaja- ja johtajakoulutuksensa suunnittelu sekä käyttö tulevissa harjoituksissa on tärkeä osa valmiuspäällikön tehtäväkuvaa. Tämä työ tukee lennostojen joukkotuotantoa sekä koulutuspaikan valmius- ja turvallisuussuunnittelua.

Reino Mäkelälle ilmapuolustuspiirin Pirkkalan koulutuspaikka ja toimijat ovat tulleet tutuksi hänen työskennellessään edellisissä tehtävissään Satakunnan lennostossa. Valmiuspäällikkö Mäkelä työskentelee tiiviissä yhteistyössä koulutuspaikan koulutuspäälliköiden, Satakunnan lennoston esikunnan, paikallisjoukkojen ja MPK Hämeen maanpuolustuspiirin kanssa. Suoranaisena esimiehenä on MPK ilmapuolustuspiirin päällikkö Tikkakoskella.

MPK:n ilmapuolustuspiirin väki toivottaa lämpimästi Reino Mäkelän mukaan hyvään ilmapiiriin!

Kuvakoosteen kuvat: Reino Mäkelä