Siirry sisältöön

17.12.2020

Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin vuoden kouluttaja on valittu

Mies seisoo tiiliseinän edessä

Väliaho Eemu-Samuli

MPK:n Etelä-Suomen maanpuolustuspiiri (ESMPP) on valinnut vuoden 2020 kouluttajaksi Eemu-Samuli Väliahon. Reservin yliluutnantti Väliaho on toiminut jo vuodesta 2013 vapaaehtoisena kouluttajana monien koulutushaarojen parissa. Hänen erityinen osaamisalueensa on kuitenkin kenttälääkintä, jossa hän on ollut vuodesta 2018 alkaen kouluttajana ja kurssinjohtajana taistelupelastajakursseilla. Lisäksi hän ollut tuottamassa koulutussuunnitelmia ja valtakunnallista kenttälääkinnän koulutusohjelmaa Puolustusvoimien Taisteluensiapu -opetuspaketin materiaalien pohjalta. Lääkintäkoulutuksen ohjausryhmän kokoajana hänen työpanoksena on erinomaisen merkittävä ESMPP:n lääkintäkoulutuksen osaamiskeskuksessa Tuusulassa.

Väliahon aktiivisuuttaa osoittaa myös se, että sotilaallisen maanpuolustuksen vapaaehtoistyön ohella lääketieteen kandidaatti Väliaho on lääketieteen opintojensa ohella tohtorikoulutettavana Itä-Suomen yliopistossa, Kuopion lääketieteen opiskelijat ry:n puheenjohtajana sekä jäsenenä Itä-Suomen yliopiston Terveystieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvostossa.

 ”Reipas reserviläistoiminta ja asioiden yhdessä tekeminen ovat minulle aina olleet tärkeitä asioita”, hän toteaa. Tämä asenne näkyy hänen jokapäiväisessä toiminnassaan ja otteessaan. ”Työtä pelkäämätön, muut mukaan ottava ja tietoon perustuva käytännöllinen koulutustoiminta ovat piirteitä, jotka on pantu kiitollisuudella merkille”, toteaa valmiuspäällikkö Pasi Raatikainen. Etelä-Suomen maanpuolustuspiiri kiittää Väliahoa hänen merkittävästä työstään piirin alueella.

 

Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin vuoden vapaaehtoistoimija on valittu

MPK:n Etelä-Suomen maanpuolustuspiiri (ESMPP) on valinnut vuoden 2020 vapaaehtoistoimijaksi Risto Värmälän. Vapaaehtoistoimijaksi valitaan ESMPP:ssä henkilö, joka omalla toiminnallaan ja esimerkillään erottuu vertaisistaan palkitsemisen arvoisesti.

Vapaaehtoistoimijoiden rooli on MPK:n ESMPP:n toiminnassa erittäin tärkeä. Etelä-Suomen piirin suuret koulutusmäärät niin osallistujien kuin harjoitustenkin lukumärällä mitattuna erottavat sen useasta muusta MPK:n piiristä. Vuosi 2020 on erityisjärjestelyiden takia korostanut vapaaehtoistoimijoiden roolia ja tärkeyttä sujuvan harjoitustoiminnan mahdollistajana. Kevään 2020 ajalle suunniteltujen kurssien siirto syksylle vaati toimijoilta ylimääräisiä ponnistuksia ja normaalia suurempaa omistautumista MPK:n toimintaan.

Etelä-Suomen maanpuolustuspiirillä on ilo huomioida ja kiittää  ESMPP:n vuoden 2020 vapaaehtoistoimija Risto Värmälää. Hän  on ansainnut esimerkillisellä toiminnallaan, vahvalla sitoutumisellaan ja ammattitaidollaan valintansa vuoden 2020 vapaaehtoistoimijaksi.

 

MPK:n mitaleita on myönnetty seuraaville henkilöille:

MPK Kultainen ansiomitali (MPK k am)

Rintala Pekka

MPK hopeinen ansiomitali (MPK h am)

Auersalmi Sami

Hotakainen Sami

Nisula Jari

Riekkinen Jani

MPK rautainen ansiomitali (MPK r am)

Asp Anne

Fagerström Mats

Granath Marit

Grotell Kjell

Haapa-aho Toni

Honkaniemi Tero

Jalava Lotta

Kanerva Titta

Karhusaari Antti Waltteri

Kääriä Mika

Lammassaari Ilkka

Laurila Pirkko

Löytty Heikki

Nykänen Niko

Riekkinen Mari

Sariola Joni

Sovijärvi Jukka

Tanner Tuija

Vilen Jaska

Lämpimät onnittelut kaikille palkittaville!