Siirry sisältöön

12.10.2020

MPK Etelä-Suomi järjesti panssarintorjunnan perusteet -kurssin syksyisessä Santahaminassa 2.-4.10. Kurssi toteutettiin sotilaallisia valmiuksia palvelevana koulutuksena ja kurssille osallistui pääasiassa nuoria ja innokkaita reserviläisiä.

Panssarintorjunta saatiin maanpuolustuspiirin kurssilistalle pitkän tauon jälkeen ja kurssin sisältö olikin saanut aivan uusia oppisisältöjä. Kurssin tiivistettyyn teoriapakettiin kuului puolustusvoimien valmistelemaa virallista oppimateriaalia mm. nykyaikaisista panssarivaunuista. Käytännön opetuksessa ja harjoittelussa päästiin tutustumaan perinteisten sinkoaseiden ja panssarimiinojen lisäksi myös esimerkiksi NLAW-panssarintorjuntaohjuksen toimintaan ja käyttöperiaatteisiin.

Käytännön harjoitteluun kurssiin kuului myös erilaiset panssarintorjuntatekniikat hajautetussa taistelussa partio- ja ryhmäkokoonpanoissa, samoin kuin tutustuminen puolustusvoimien käytössä olevaan pimeänäkövälineistöön.

Kouluttajina toimivat kokeneet ja uusimmat panssarintorjunnan tiedot omaavat reserviläiskouluttajat.

MPK Etelä-Suomen panssarintorjuntakoulutukselle on myös suunnitteilla jatko-opetusta, joilla pyritään syventämään peruskurssilla saatuja oppeja ja taitoja kaluston käytössä ja taistelutekniikan osaamisessa.

Suuri kiitos kaikille kurssille osallistuneille, kurssin osaaville pst-kouluttajille ja Kaartin jääkärirykmentille onnistuneesta viikonlopusta.

Teksti ja kuvat:
Jarkko Törmänen

Panssarintorjuntakurssin johtaja