Siirry sisältöön

17.08.2018

Panssarijotos 2018

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen syysjotos, PANSSARIJOTOS 2018 järjestetään 14.–16.9.2018 Hattulan ja Hämeenlinnan alueella. Tapahtumaan odotetaan kymmeniä partioita, mikä tarkoittaa satoja aktiivisia luonnossa liikkuvia jotoslaisia, kun mukana järjestelyissä on noin 150 vapaaehtoista.

– Kanta-Hämeen yhtenä etuna on erinomainen maantieteellinen sijainti. Uskommekin kuukauden päästä järjestettävän syysjotoksemme herättävän mielenkiintoa ja sitä kautta keräävän runsaan osanoton, sanoo kilpailunjohtaja Timo Mörsky.

Reserviläisjotoksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää reserviläistaitojen säilymistä ja kehittymistä sekä kohottaa osallistujien fyysistä suorituskykyä ja kenttäkelpoisuutta. Puolustusvoimat myöntää jotokseen osallistuville asevelvollisille rinnasteisia kertausharjoitusvuorokausia.

– Jotos sopii kaikille täysi-ikäisille luonnossa liikkuville, kaveri- kuin työpaikkaporukoille. Jotos käsittää suunnistusosuuden sekä pakollisia että valinnaisia rastitehtäviä. Rasteilla on tehtäviä, jotka liittyvät reserviläistietoihin ja -taitoihin, ammuntaan, suunnistukseen ja kartanlukuun, ensiapu- ja pelastuspalvelutoimintaan, luonnontuntemukseen sekä yleistietoihin, kertoo Mörsky.

Tapahtuma koeponnistettiin toukokuun lopussa rastipäällikköpäivänä. Toinen rastipäällikköpäivä pidetään vielä elokuun lopulla, jolloin varmistetaan, että kaikki on kunnossa syyskuista voimainponnistusta varten.

Jotoksen päävastuullisina järjestäjinä toimivat Etelä-Hämeen reserviupseeri- ja reserviläispiireistä Hämeenlinnan reserviupseerit ja reserviläiset sekä Janakkalan reserviupseerit ja reserviläiset. Tapahtuman suojelijana toimii Panssariprikaatin komentaja, eversti Kari Nisula.

Lisätiedot: PANSSARIJOTOS 2018 -kilpailunjohtaja Timo Mörsky, puh. 040 753 13 99,
tkmorsky@gmail.com

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen syysjotos, PANSSARIJOTOS 2018 järjestetään 14.–16.9.2018 Hattulan ja Hämeenlinnan alueella. Tapahtumaan ilmoittautuminen päättyy 26.8. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan, mikäli tilaa riittää. panssarijotos.ehrup.net