Siirry sisältöön
Ihmisiä istumassa suuressa salissa

Tampereen tilaisuus järjestettiin kaupungin valtuustosalissa

13.03.2023

MPK Hämeen piiri oli vahvasti mukana Puolustusvoimien paikallispuolustusharjoituksen PAPU123 suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Hämeessä harjoituksen painopiste oli Pirkanmaalla, jonka valmisteluja oli edeltänyt toistakymmentä MPK:n järjestämää SOTVA kurssia. Kursseilla MPK sitoutuneet kouluttajat saivat perusteet toimia omissa sodan ajan tehtävissään PAPU harjoituksessa ja ottaa näin vastuuta kertausharjoitusten toteuttamisessa. 

PAPU123 harjoituksen päätteeksi kaikissa Pirkanmaan kunnissa järjestettiin lauantaina 11.3. MPK:n johtamat paikallispuolustusseminaarit. Seminaarit järjestettiin MPK:n kouluttaminen yhteysupseereiden johdolla ja niihin osallistui yhteensä 486 kuulijaa. Tilaisuuksissa esiteltiin paikallispuolustuskonseptia, kuntien toimintaympäristöanalyysejä sekä yhteysupseereiden tehtäviä. Ne sisälsivät myös MPK:n toiminnan ja koulutuspolkujen esittelyn sekä tietoiskut kuntien ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen varautumisesta.

Mies pitämässä puhetta puhepöntön takana

Kangasalan varautumisesta kertoi kaupunginjohtaja Oskari Auvinen

 

MPK:n ja Puolustusvoimien välinen operatiivinen kumppanuus on vahvistunut ja saanut uusia sisältöjä. MPK on jatkossakin vahvasti mukana paikallisjoukkojen osaamisen kehittämisessä ja Puolustusvoimien kertausharjoitusten tukemisessa.

Teksti: Matti Eskola
Kuvat: Matti Eskola ja Raimo Ojala