Siirry sisältöön

12.03.2021

MPK:n puheenjohtaja Mika Hannula innostaa ihmisiä radioamatööritoiminnan pariin ja tuo esiin oman radioamatööritaustansa. Hän vertaa harrastustaan vapaaehtoiseen maanpuolustukseen, joka pysyy usein elämässä mukana vuodesta toiseen tavalla tai toisella. Ensimmäisen radioamatööriasemansa Hannula on perustanut jo 13-vuotiaana, jolloin hän suoritti silloisen kokelasluokan tutkinnon.

Hannula kokee tehtävänsä MPK:n puheenjohtana olevan luontevaa jatkumoa monelle aiemmalle luottamustoimelle maanpuolustuksen parissa ja korostaa MPK:n merkitystä maan kattavimpana kokonaisturvallisuuskouluttajana. Jatkossa koulutusmahdollisuudet radioamatööri- ja viestikoulutuksen osalta paranevat entisestään tulevien kalustohankintojen myötä.

Tällä hetkellä MPK Lounais-Suomen maanpuolustuspiirissä on käynnissä 100 innokkaan kurssilaisen voimalla Radioamatöörin perusluokan tutkintoon tähtäävä verkkokurssi. Yleisluokan tutkintoon valmistava kurssi kokeneimmille on avoinna kurssikalenterissa kuten suositun peruskurssin toisinto ensi syksylle.

Tervetuloa mukaan radioamatöörien salaperäiseen maailmaan!

Seuraavat verkossa toteutettavat radioamatöörikurssit ovat avoinna ilmoittautumiselle:

Teksti ja video: MPK/Sari Mastromarino