Siirry sisältöön

12.12.2019

MPK:n vuosijuhlassa palkittiin perinteisesti vuoden toimijat, jotka ovat vuoden 2019 aikana ja aikaisempina vuosina tehneet arvokasta työtä vapaaehtoisen maanpuolustuksen ja maanpuolustuskoulutuksen eteen.

Vuoden kouluttaja 2019 Heikki Kokko

Heikki Kokko on MPK:n valtakunnallisen sissikoulutuksen kehittämistyöryhmän sekä Joensuun koulutuspaikan sotilaskoulutusosaston johtaja. Hänen johdollaan on valmistunut
MPK:n sissikoulutuksen koulutusohjelma, johon liittyvä kouluttajakoulutus on aloitettu syksyllä 2019.

Reservin kapteeni Kokko on toiminut Savo-Karjalan maanpuolustuspiirissä aktiivisesti vuodesta 2009 alkaen kehittäen määrätietoisesti ja laaja-alaisesti omaa osaamistaan ja osallistuen koulutuksen toteuttamiseen useissa eri rooleissa.

Heikki Kokko tunnetaan pätevänä, aikaansaavana ja ennen kaikkea ihmisläheisenä ja myönteisenä kouluttajana. Hän nauttii laaja-alaista luottamusta ja kunnioitusta.

Vuoden toimihenkilö 2019 Juhana Liesimaa

Juhana Liesimaa on Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin koulutuspäällikkö ja ampumakoulutusvastaava. Hänellä on ollut ensiarvoisen tärkeä rooli ja merkitys MPK:n ampumakoulutuksen ohjauksen valmistelussa lakimuutoksen yhteydessä. Liesimaan ammattitaito ja yhteydet ovat olleet keskeisesti vaikuttamassa niihin positiivisiin päätöksiin, joita eri viranomaiset ovat tehneet ampuma-aselainsäädännön soveltamisesta.

Juhana Liesimaa tunnetaan ampumaharrastajien keskuudessa rauhallisena, jämäkkänä ja ammattitaitoisena ammuntojen johtajana. Hän on vuosien ajan johtanut luottamusta herättävällä otteella ammuntoja Etelä-Suomen maanpuolustuspiirissä. Liesimaan arvostus on kiistatonta yli järjestörajojen, ja hänen toimintansa on tehnyt
MPK:n toimintaa hyvällä tavalla tunnetuksi.

Vuoden viestijä 2019 Pasi Lindroos

Pasi Lindroos on koko persoonallaan mukana MPK:sta ja vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta viestimisessä, ja on asialle omistautunut. Kuvaajana hän on ensiluokkainen, ja hänen kädenjälkensä on näkynyt niin Pohjanmaan maanpuolustuspiirin viestinnässä kuin valtakunnallisestikin.

Lindroos on erittäin aktiivinen sosiaalisessa mediassa, ja on näin auttanut MPK:ta tavoittamaan uusia kohderyhmiä. Yhdessä Vaasan koulutuspäällikön kanssa hän on rakentanut MPK Pohjanmaa -instagram-tilistä yhden MPK:n seuratuimmista somekanavista.

Lindroos tuo kuvillaan esille aktiivista ja näkyvää reserviläisyyttä ja MPK:n toiminnan parhaita puolia: yhteistä käytännön tekemistä, monenlaisia ihmisiä, koulutusta ja kalustoa.