Siirry sisältöön
Seuraa somessa aihetunnisteita #suomitoimii, #finlandfixardet, #yhdessä ja #tillsammans.

Suomi toimii on Valtioneuvoston kanslian koordinoima järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten kampanja. Yhteisillä viestintätalkoilla vahvistetaan koronakriisin aikana luottamusta oman elämän hallintaan, instituutioihin ja yhteisöihin. Kuva: Valtioneuvoston kanslia

01.07.2020

Turvallisuutta yhdessä — monipuolisesta osaamisesta apua poikkeusoloissa

Maanpuolustuskoulutus MPK:n monipuoliseen koulutukseen osallistuu paljon hyvin erilaisista taustoista tulevia ihmisiä. Yhteistä heille on paitsi aktiivinen toiminta yhteisen turvallisuuden hyväksi, myös kokemus siitä, että MPK:n ja Naisten Valmiusliiton koulutukset ovat olleet hyödyllisiä koronaviruspandemiankin aikana. MPK, Naisten Valmiusliitto ja muut järjestöt tekevät varautumisen ja turvallisuuskoulutuksen alalla paljon tärkeää ja tehokasta yhteistyötä — turvallisuutta tehdään yhdessä!

Katso alla olevilta videoilta, mitä terveisiä MPK:n ja Naisten Valmiusliiton vapaaehtoisilla on, ja mitä apua vapaaehtoisesta kokonaisturvallisuuskoulutuksesta on heille ollut.

Heli Lindroos, Naisten Valmiusliitto: Kotivaralla pärjää myös karanteenissa

”Naisten Valmiusliiton NASTA-harjoituksissa olemme tutustuneet kotivaran merkitykseen ja sen käyttöön. Jos meidän perheestä joku sairastuu, pärjäämme hyvin karanteeniajan käymättä ruokakaupassa tai apteekissa. Olemme huomioineet myös tämän perheen pienimmän jäsenen sekä perheen lemmikit.”

 

Miro Säkkinen, MPK: Nuorten turvakursseilta tietoa viranomaisten toiminnasta

”MPK:n Nuorten turvakurssilla tutustuttiin esimerkiksi Puolustusvoimien, Pelastuslaitoksen ja Rajavartiolaitoksen toimintaan. Sain sitä kautta kuvan, miten hyvin suomalainen yhteiskunta on järjestetty ja miten eri viranomaiset toimivat. Se on lisännyt luottamusta siihen, että kyllä tästä koronatilanteestakin selvitään yhdessä.”

 

Tiia Impivaara, Naisten Valmiusliitto: Osaaminen on auttanut pitämään pään kylmänä kriisitilanteissa

Naisten Valmiusliiton koulutuksissa ollaan harjoiteltu onnettomuustilanteita ja opeteltu kohtaamaan kriisiin joutuneita. Se on auttanut pitämään pään kylmänä myös arjen häiriötilanteissa. Minun on ollut helpompi suhtautua koronakriisiin ja poikkeusoloihin sekä auttaa muita koulutuksessa saaduilla opeilla.”

 

Juhani Puisto, MPK: Koulutuksesta on ollut hyötyä nyt korona-aikana, kun liikkeellä on paljon disinformaatiota

MPK:n informaatio- ja kyberturvallisuuden koulutuksissa olen oppinut erottamaan valeuutisoinnin oikeasta uutisoinnista sekä varomaan nyt kriisin aikana yleistyneitä tietoturvahyökkäyksiä. Tästä on ollut konkreettista hyötyä, nyt kun korona-aikana liikkeellä on ollut paljon disinformaatiota.”

Suomi toimii -kampanja somessa

Suomi toimii on Valtioneuvoston kanslian koordinoima viranomaisten, järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten kampanja, jonka tarkoituksena on lisätä uudessa tilanteessa luottamusta oman elämän hallintaan, instituutioihin ja yhteisöihin.

Suomi toimii -viestintäkokonaisuuden tehtävänä on tukea yhteiskunnan ja ihmisten toimintaa ja jaksamista sekä henkistä kriisinkestävyyttä poikkeusolojen aikana ja sen jälkeen. Tavoitteena on antaa tukea tunteille ja lupa kokea niitä yhdessä, vahvistaa luottamusta oman elämän hallintaan ja tärkeisiin yhteisöihin sekä luoda auttamisen ja tukemisen toimintakanava.

Seuraa Suomi toimii -kampanjaa somessa aihetunnisteilla #suomitoimii, #finlandfixardet, #yhdessä ja #tillsammans. Voit myös lukea kampanjasta lisää Valtioneuvoston verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen).