Siirry sisältöön
Kuvakaappaus MPK.fi-sivuston uudistuneelta etusivulta.

06.11.2020

Maanpuolustuskoulutus MPK:n nettisivut ovat saaneet uuden graafisen ilmeen marraskuun alussa. Sivustoa on uudistettu sekä ulkoasultaan raikkaammaksi että paremmin saavutettavuuslainsäädännön vaatimusten mukaiseksi.

Osana uudistusta etusivun koulutusluettelo sekä Koulutukset-valikko jakautuvat uusiin koulutusaihekohtaisiin sivuihin, joille on annettu omat, kohderyhmää kuvaavat tunnusvärit. Maastonvihreästä väristä tunnistat reserviläisille tarkoitetun sotilaallisia valmiuksia palvelevan koulutuksen, huomiota herättävästä oranssista kaikille kansalaisille soveltuvat koulutusaiheet ja teräksenharmaasta kouluttajille ja vapaaehtoistoimijoille suunnatun koulutuksen.

MPK-korttiin versiopäivitys

MPK-kortti eli osallistujan omien tietojen ja osallistumisten hallinta on päivitetty uudistuksessa uuteen versioon. Uudistuksen tarkoituksena on entistä helppokäyttöisempi ja luettavampi MPK-kortti, josta omat tiedot löytyvät helposti.

Ennen MPK-kortin versiopäivitystä MPK on uudistanut osaamisenhallintaan tarkoitetut profiilitiedot, joita ovat esimerkiksi sitoutuminen, luvat ja oikeudet sekä osaaminen. Uudistuksessa on pyritty huomioimaan kaikki MPK:n koulutuksen järjestämisen kannalta tarpeelliset tiedot ja poistamaan järjestelmästä tarpeettomat. Lisäksi huomionosoitukset siirretään myöhemmin erilliseen rekisteriin pois MPK-kortilta.

Vielä keskeneräistä osaamisenhallinnan uudistusta tehdään pala palalta. Esimerkiksi osaamistietoja lisätään sitoutuneille talven aikana.

Palautteesi on meille tärkeää

Otamme mielellämme vastaan palautetta uudistuneista sivuista ja MPK-kortista. Voit vastata palautekyselyyn klikkaamalla tästä. Kyselyyn voi vastata joko anonyymisti, tai ilmoittaa meille nimen tai nimimerkin ja sähköpostiosoitteen. Nimellä tai nimimerkillä vastanneiden kesken arvotaan joulukuussa kolme MPK:n maastonvihreää Buff-putkihuivia ja muita MPK-tuotteita.