Siirry sisältöön
MPK-kivääri ruohikolla

MPK-kivääri Kuva: Pasi Lindroos/MPK

04.05.2022

Lyhyen ajan sisällä on tapahtunut neljä MPK-kiväärin rungon rikkoutumiseen johtanutta häiriötä ja aseet on asetettu käyttökieltoon. Henkilövahinkoja ei ole sattunut.

Turvallisuuden varmistamiseksi MPK-kivääri on päätetty asettaa käyttökieltoon. Poliisin toteuttamissa testeissä todettiin 4.5.2022, että aseet eivät vastaa niille asetettuja laatu- ja turvallisuusvaatimuksia.

— Olemme todenneet käyttökokemusten ja tehtyjen tutkimusten perusteella, että MPK-kiväärit eivät kaikilta osin täytä odotuksia. Emme voi tinkiä turvallisuudesta, korostaa MPK:n valmius- ja turvallisuuspäällikkö Juho Raulo.

Tämänhetkisen tiedon perusteella vaikuttaa siltä, että ase on kulunut paljon oletettua nopeammin. Aserikkojen syytä on selvitetty yhdessä maahantuojan ja poliisihallituksen kanssa. Selvitystyö jatkuu.

— On hyvä, että lain päivitys on käynnissä, jotta saisimme nopealla aikataululla käyttöön myös Puolustusvoimien aseita ja ampumatarvikkeita ammuntoihin, toteaa MPK:n toiminnanjohtaja Antti Lehtisalo.

Korvaavan ampumatoiminnan suunnittelu on jo käynnissä. Selvitämme jäsenjärjestöjen kanssa niiden mahdollisuuksia tukea ammuntojen järjestämisessä. Piirien yksittäisten ammuntojen järjestämisestä kannattaa olla suoraan yhteydessä järjestävän piirin toimistoon.

Lisätietoja:
Juho Raulo
juho.raulo@mpk.fi