Siirry sisältöön
MPK ilmapuolustuspiirin lentoetsijän perusteen kurssilaisia

MPK:n ilmapuolustuspiirin koulutus naisille lennonetsijan perusteista.

01.08.2019

Ilmapuolustuspiiri järjestää elo-syyskuun vaihteessa kolme kurssia naisille, jotka ovat kiinnostuneita lentoetsinnästä, lentämisestä ja vapaaehtoistoiminnan yhdistämisestä. Kurssit ovat Ivalossa, Lappeenrannassa ja Tikkakoskella. Lentoetsijän perehdytyskurssilla saat perusteita toimia kiinteäsiipisessä pienkoneessa lentoetsijänä yhdessä ammattitaitoisten lentäjien kanssa. Tyypillisiä etsintälentoja ovat kadonneet ihmiset, metsäpalot ja öljyvahingot.

Kurssi soveltuu reippaille, hyväkuntoisille naisille, jotka kykenevät toimimaan lentävässä lentokoneessa, eivät pelkää ilmassa olevia tuulia ja koneen tekemiä etsintäkuvioita sekä kykenevät poistumaan myös hätätilanteessa omin voimin koneesta.  Tyypillisen etsintätehtäviin käytetyn Cessna C172 -koneen takaistuinten tilat ovat henkilön pituuden suhteen rajoitetut, ja nelihenkisen miehistön yhteismassa saa olla varusteineen 320 kg

Kurssi järjestetään yhteistoiminnassa Suomen Lentopelastusseuran SLPS kanssa. Kursseja tukee Lottaperinneyhdistys. Osallistujalle kurssiviikonloppu maksaa 25 euroa sisältäen majoittumisen ja muonituksen. Paikkoja rajoitetusti.

Lentoetsijän perehdyttämiskurssit ovat:

  • 23.8. – 24.8.2019  Lappeenrannassa. (kurssi täynnä)
  • 30.8. – 1.9.2019  Ivalo LR:n johtopaikka/ Ivalon Lentoasema, ilmoittautuminen 8.8. mennessä  – kurssille mahtuu vielä!
  • 6.9. – 8.9.2019  Hilla -harjoituksen yhteydessä Ilmasotakoululla Tikkakoskella,  (kurssi täynnä)
Tutustu kursseihin koulutuskalenterissamme ja ilmoittaudu mukaan!