Siirry sisältöön
Ilmapuolustuspiirin vuoden 2018 kouluttaja metsässä

14.12.2018


”Meidän jokaisen tulee pitää hyvä huoli perintönä saadusta vapaasta isänmaasta. Tämä velvollisuus kuuluu kaikille. Kannan oman korteni kekoon olemalla aktiivinen maanpuolustuksen eri osa-alueilla ja kehittämällä itseäni. Tavoitteeni on valmistella hyviä reservin harjoituksia sekä antaa mielekästä ja uskottavaa koulutusta.”
   Näin ajattelee Ilmapuolustuspiirin vuoden 2018 kouluttaja kapt (res) Mika Kivelä maanpuolustuksesta.

Kivelä on kotoisin Oulunsalosta. Varusmiespalveluksen hän kävi Lapin Lennostossa Rovaniemellä, josta lähtien hän on osallistunut aktiivisesti oman sodan ajan yksikkönsä harjoituksiin eri tehtävissä.

Ilmapuolustuspiirissä Kivelä on toiminut kouluttajana vuodesta 2011. Viime vuosina hän on toiminut kurssin- ja harjoituksen johtajana lennoston ilmapuolustuspiiriltä tilaamissa vapaaehtoisissa kertausharjoituksissa. Mm. hänen vuoden 2017 harjoituksen valmistelu ja toimeenpano sai kiitettävät yleisarvostelut valtakunnallisessa auditoinnissa.

Kivelälle myönnettiin MPK:n pronssinen ansiomitalli 2015. Hän harrastaa metsästystä, ammuntaa, ruuanlaittoa ja mökkeilyä. Ammatiltaan Kivelä on insinööri.

Vuoden kouluttajan valitsi ilmapuolustuspiirin päällikkö koulutuspäälliköiden esityksestä.

Kuvassa Kivelä mieliharrastuksensa, matsästyksen parissa.