Siirry sisältöön

26.11.2018Mikä sai sinut ryhtymään MPK:n kouluttajaksi?

Kevään 2015 reserviläiskirjettä edelsi yllättävä kutsu vapaaehtoiseen syysharjoitukseen. Koska edellisestä vierailustani valtion vihreissä oli ennättänyt vierähtää useampi vuosi, päätin osallistua jo kesällä pariin harjoitukseen muistini virkistämiseksi. Ymmärsin nopeasti, että kouluttajakoulutukseen hakeutuminen on erinomainen tapa oman tietotaitoni päivittämiseksi 2010-luvulle, joten kertausharjoituksen lopussa ilmaisin kiinnostukseni MPK:n toimintaa kohtaan.

Mitä koet saaneesi MPK:lta?

Vapaaehtoinen maanpuolustus on varteenotettava vaihtoehto uutta harrastusta, vapaaehtoistyötä tai kouluttajakoulutusta etsivälle. Harjoituksissa olen tutustunut uusiin ihmisiin, joiden kanssa on ollut mahdollisuus vaihtaa arvokkaita ajatuksia ja kokemuksia, eikä luonnossa liikkuminenkaan ole urbaanille istumatyöläiselle pahitteeksi. MPK:n kouluttajakoulutus on laadukasta ja koen sen antaneen valmiuksia ihmisten kanssa toimimiseen myös siviilimaailmassa.

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on MPK:n suhteen?

Olen tehnyt ensimmäisen sitoumukseni kahdeksi vuodeksi. Vuositasolla tavoitteeni on osallistua kouluttajana noin kahteen viikonloppuharjoitukseen valmisteluineen sekä hankkia itselleni lisäkoulutusta vähintään kahtena viikonloppuna. Tärkeimmiksi olen arvioinut oman koulutushaarani tehtävät, mutta myös uusi kalusto ja erilaiset jalkaväkitemput kiinnostavat.