Siirry sisältöön

08.05.2024

Joensuun koulutuspaikan valmiuspäällikkönä on aloittanut 1.5.2024 alkaen Mika Räisänen, joka onkin monelle tuttu paikallisesta maanpuolustus- ja reserviläiskentästä. Tehtävässään Mika vastaa mm. kurssien suunnittelusta, toteuttamisesta, vapaaehtoistoimijoiden ohjaamisesta ja reserviläiskouluttajien käytöstä.

– Hei. Olen Mika Räisänen, 54 v, aloitin MPK:n Joensuun koulutuspaikan valmiuspäällikkönä 1.5.2024. Olen syntynyt ja kasvanut Mikkelissä. Nykyään asun Kontiolahden kirkonkylällä. Perheeseeni kuuluu 4 aikuista lasta ja vaimo. Lapset ovat jo aikuisia ja asuvat omillaan. Harrastan kestävyysurheilua kilpakuntoilutasolla. Lopun vapaa-ajastani käytän mökillä kalasteluun ja puuhasteluun. Koulutukseltani olen opistoupseeri, sotilasarvoltani kapteeni. Kaikki työvelvoitteet Puolustusvoimia kohtaan on suoritettu. Tällä hetkellä olen vuosilomalla, josta jään suoraan reserviin 1.8.2024.

Mika Räisänen aloitti Joensuun koulutuspaikan valmiuspäällikkönä 1.5.2024.

Valmistuin opistoupseerin virkaan Päällystöopistosta (nyk. Maasotakoulu) vuonna 1992. Palveluspaikkojani ovat olleet Karjalan Jääkäripataljoona, sittemmin Pohjois-Karjalan prikaati (1992-1998, 2001-2013), Maanpuolustusopisto (1998-2001), Itä-Suomen Sotilasläänin esikunta (2014) ja Kainuun prikaati (2015-). Lisäksi olen palvellut kriisinhallintatehtävässä Lähi-Idässä (2021).

Tehtäväni Puolustusvoimien palveluksessa ovat olleet monipuolisia. Normaalien kouluttajatehtävien lisäksi olen toiminut perusyksikön vääpelinä, saapumiserän johtajana, liikuntakasvatusupseerina, henkilökunnan kouluttajana sekä vuodesta 2014 lukien Pohjois-Karjalan aluetoimistossa osastoupseerina vastaten osaltani reserviläistoiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen toiminut MPK:n piiri-, koulutus- sekä valmiuspäällikön PV:n vastinkappaleena ja yhteyshenkilönä mahdollistaen PV:n tuen materiaalin ja resurssien osalta. Aikajaksoon sisältyy myös määräaikainen VMP- upseerin tehtävänhoito Pohjois-Karjalan aluetoimistossa (2022).

Koen, että aikaisempi työ- ja palvelushistoriani edesauttavat tehtävässäni. Tunnen reserviläiskentän ja sen sitoutuneet toimijat. Uskon ja toivon, että välillämme vallitsee molemminpuolinen luottamus. Ilman luottamusta tehtävää ei voi menestyksekkäästi hoitaa. Nähdään kentällä.

Toivotamme Mikan lämpimästi tervetulleeksi koko piirin henkilökunnan ja vapaaehtoisten puolesta! Mikan tavoittaa sähköpostiosoitteesta mika.raisanen@mpk.fi ja numerosta 050 549 0349.