Siirry sisältöön
Naisia metsässä maanpuolustusnaisten liiton jotoksella sekä Metso-jotoksen tunnus

dav

25.02.2022

MPK:n ilmapuolustuspiiri tukee MPK:n jäsenjärjestön Maanpuolustusnaisten liiton 31. jotostapahtumaa. Tapahtumaan on ilmoittautunut 36 joukkuetta.

Ilmoittautuminen jotokselle on päättynyt 1.5.2022
Tiedotetta päivitetty 9.5.2022

Tervetuloa Maanpuolustusnaisten liiton METSO-jotokselle!

Maanpuolustusnaisten liiton jotos on kaksipäiväinen pienryhmissä toteutettava maastovaellus naisille, jossa suoritusaika ei ratkaise. Rastitehtävät suunnitellaan 4-henkisille partioille, mutta ryhmän koko voi olla 3-5 henkeä. Jotos ei ole ryppyotsaista suorittamista, vaan mukavaa yhteistä tekemistä ja uusien asioiden oppimista mainiossa naisporukassa. Tapahtumassa tavataan vanhoja tuttuja ja tutustutaan uusiin.

Taustaa Metso-jotoksen järjestelyistä

Metso-jotos järjestetään Maanpuolustusyhdistyksen (MPK:n) ilmapuolustuspiirin kurssina. Kurssinjohtajana toimii Mika Marin. Partion jäsenten ilmoittautuminen jotokselle  oli avoinna 1.3.-1.5.  MPK:n kurssikalenterin kautta.

Ilmoittautuessa kysytään myös lisätietoja sen partion nimestä johon kuulut,  osallistuuko partion johtajana vai jäsenenä, majoittumisesta sekä erikoisruokavaliosta. Koulutuspäälikkö on lähettänyt /lähettää hyväksymiskirjeet jotokselle osallistumisesta jokaiselle partion jäsenelle.

Huolehdithan, että ilmoittautuessasi sähköpostiosoitteesi on toimiva – sitä kautta tiedotetaan jokaiselle osallistujalle tapahtuman järjestelyistä, mahdollisista muutoksista sekä lähetetään jokaiselle partion jäsenelle oma osallistumislasku, eräpäivä on 18.5. Osallistuminen jotokselle on nyt edullista 40 euroa viikonloppu + omat matkakulut. Tämän mahdollistaa MPK:n ja Maanpuolustusnaisten Liiton keskinäinen yhteistyömuistio.

Yhteistyö MPK:n kanssa mahdollistaa maanppuolustusnaisille laajemmat hartiat ja varusteet tapahtuman johto- ja huolto-organisaation luomiseen, toteaa jotoksen johtaja Tiina Ronkainen. Tapahtumassa on noin 60 ihmistä huolehtimassa tapahtuman sujumisesta mm. huollossa, majoituksessa, rasteilla, ensiavussa, tulospalvelussa ja liikenteenohjauksessa.

Metso-jotoksen tukikurssi
Tapahtuman sujumista varten on erillinen METSO-jotoksen tuki-ja huoltokurssi.  Siihen osallistuvien ilmoittautuminen päättyy 10.5.

Metso-jotoksen järjestelyt

Jotoksen järjestää Maanpuolustusnaisten liiton Keski-Suomen piiri ja sen Jyväskylän ja Äänekosken maanpuolustusnaiset yhteistyökumppaneineen. Jotoksen johtajana on Tiina Ronkainen ja reiteistä vastaa Mari Turtinen. Jotospaikaksi valittiin Ahvenlampi ja entisen Poken metsäkoulun tilat Saarijärveltä.   – Paikka on erinomainen, kumpuilevaa metsämaastoa. Alueella on hyviä metsäpolkuja, hoidettuja metsiä ja mielenkiintoista historiaa.

Metso-jotokselle on tulossa monipuolisia rastitehtäviä, joista saadut pisteet ratkaisevat partion sijoituksen kokonaiskilpailussa.  Lauantain matka on noin 12 km ja sunnuntaina 6 km. Rastitehtävät voivat olla erilaisia tunnistustehtäviä, matkojen arviointia, osallistujien ensiaputaitoja testaavia ja paikallisen alueen tuntemiseen liittyviä kysymyksiä. Tapahtumassa tullaan ampumaan jossakin muodossa, siksi tapahtumaan osallistuvien ikäraja on 18 vuotta. Saarijärvelle suunnitellut reitit sopivat normaalikuntoiselle. Kiivettäviä portaita ja isompia mäen nyppylöitäkin on. Saarijärven maastoissa suunnistetaan paljon, sitäkin taitoa tulemme jossakin kevyessä muodossa tarjoamaan – kenties.  Tapahtumaan kuuluu iltaohjelmaa ja mukavaa tekemistä yhdessä.

Maanpuolustusnaisten liiton jotos järjestetään jo 31. kerran

Maanpuolustusnaisten liiton valtakunnallisen jotoksen järjestämiselle on vakiintunut ajankohdaksi toukokuun kolmas viikonloppu – niin tälläkin kertaa. Tapahtuman käytännön järjestelyistä huolehtivat vuorollaan liiton piirit ja niiden jäsenyhdistykset eri puolilla Suomea. Edellisen kerran jotos järjestettiin toukokuussa 2019. Silloin vietettiin liiton 30-vuotis juhlajotosta Mietaan Patikkaa Kurikassa. Hiisi-jotosta Lohjalla valmisteltiin vuosina 2020 ja 2021 ja jouduttiin kumpanakin vuotena perumaan koronapandemiasta johtuen. Metso-jotoksella esittäytyy vuoden 2023 jotospaikkakunta.

Uskokaamme, että METSO-jotos tuo meille mahdollisuuden kohdata taas. Saamme nauttia toistemme seurasta, kisailusta ja kauniista luonnosta Saarijärvellä!
Tervetuloa jotostelemaan Keski-Suomeen!

9.5.2022 (28.4.2022, 25.2.2022)
Jotosterveisin Tiina Ronkainen

Metso-jotoksen johtaja

MPK Ilmapuolustuspiiri
Mika Marin, koulutuspäällikkö

Teksti, kuva ja Metso-jotoksen tunnus Eila Keinonen