Siirry sisältöön
Kouluttaja ohjeistaa juoksuhaudassa seisovaa koulutettavaa

MPK:n kouluttaja Mia Järvinen ohjaa kilpailja Tommy Oksaa suorituksessa Kuva: Ossi Hietala/MPK

05.04.2023

Komppania Ketonen & Gustafsberg -realitysarjan toinen tuotantokausi alkaa 5.4.2023. Kaudella tutustutaan monipuolisesti MPK:n eri koulutusaiheisiin, ja kilpailijat kohtaavat entistäkin kiperämpiä haasteita sotilaallisten taitojen testauksessa.

Kesällä 2022 Santahaminassa kuvattu kilpailureality Ketonen ja Gustafsbergin toinen kausi alkaa vauhdikkaasti 5.4.2023 TV5-kanavalla ja Discovery+-palvelussa. Kuluvalla kaudella kilpailijoita kouluttavat kolme MPK:n pääkouluttajaa, ja iso joukko MPK:n vapaaehtoisia kouluttaa vuorollaan erilaisia sotilaallisia taitoja. MPK:n pääkouluttajina toimivat MPK Etelä-Suomen valmiuspäällikkö Pasi Raatikainen sekä MPK:n vapaaehtoiset kouluttaja Saana Leppäkoski ja Susanna Liesko. Raatikainen ja Leppäkoski olivat mukana jo sarjan ensimmäisellä kaudella, mutta Lieskolle tehtävä oli uusi.

— Kouluttajana toimiminen uudenlaisessa ympäristössä oli hyvä kokemus ja opin paljon itsestäni, kertoo Liesko

MPK:n kouluttajat Saana Leppäkoski, Pasi Raatikainen ja Susanna Liesko

MPK:n pääkouluttajat Saana Leppäkoski, Pasi Raatikainen ja Susanna Liesko. Kuva: Ossi Hietala/MPK

Yleensä MPK:n vapaaehtoinen kouluttaja pitää koulutuksensa viikonlopun aikana. Nyt Santahaminassa ja muilla kuvauspaikoilla oltiin yhtäjaksoisesti yli kaksi viikkoa. Motivaatio niin kouluttajilla kuin koulutettavilla pysyi kuitenkin korkealla.

— Koulutettavat erosivat jonkin verran keskimääräisistä MPK:n koulutuksiin osallistuvista, mutta yhtäläistä oli se, että koulutusta piti sopeuttaa keskenään hyvinkin eriävistä taustoista ja erilaisilla taidoilla, Liesko jatkaa.

Komppania Ketonen ja Gustafsbergin toisen kauden kilpailijoista oli muodostettu mielenkiintoinen ja monipuolinen kattaus. Tällä kertaa Kari Ketosen ja Harri Gusfsbergin komppaniassa nähdään näyttelijä Vivi Wahlström, seksuaaliterapeutti Marja Kihlström, hyvinvointivalmentaja Rita Niemi-Manninen, Big Brotherista tuttu tv-kasvo Ella Toivainen, artisti Mira Luoti, mediapersoona Viki Konssi eli Seksikäs-Suklaa, gladiaattori-palomies Tommy Oksa, hiihtolegenda Jari Isometsä, toimittaja Arttu Harkki ja vaikuttaja Kaarle Hurtig.

Monipuolisia koulutusaiheita

Komppania Ketonen ja Gustafsbergin koulutusaiheiden suunnittelu aloitettiin hyvissä ajoin tuotantoyhtiö Moskito Televisionin kanssa. Edellisellä kaudella koulutettujen sotilaallisten perustaitojen lisäksi tällä kertaa mukaan otettiin kokonaan uusia aiheita.

— En voi vielä kertoa, mitä kaikkia aiheita kauden aikana tullaan näkemään, mutta vaihtelua lupaan, MPK:n koulutusjohtaja Timo Mustaniemi

— Tämän tuotannon kautta MPK:lla on hyvä mahdollisuus kertoa eri koulutusmahdollisuuksista erilaisille kohderyhmille, jatkaa Mustaniemi.

Kauden aikana kilpailijat joutuvat muun muassa kohtaamaan pelkonsa lähitaistelutilanteessa, tarttumaan aseeseen ja virittämään fyysisen jaksamisensa äärimmilleen täydessä taisteluvarustuksessa suoritettavissa maastotehtävissä.

Komppania Ketonen ja Gustafsberg on katsottavissa keskiviikkoisin klo 21.00 TV5-kanavalla ja kaksi jaksoa ennakkoon Discovery+-palvelussa.

Teksti: Miia Iivari
Kuvat: Ossi Hietala