Siirry sisältöön

21.02.2024

Kesäyön marssi Vaasa 10.8.2024

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille kunnostaan huolehtiville ja se järjestetään nyt viidettä kertaa Pohjanmaan maanpuolustuspiirin alueella. Vuoden 2024 marssireitit kulkevat rannikkoa pitkin vaihtelevissa ja kauniissa maisemissa.

Kyseessä on hyvähenkinen, osallistujien fyysistä ja henkistä kuntoa testaava, ylläpitävä ja kehittävä marssitapahtuma.

Kesäyön marssin tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja sekä heidän pitkäkestoista fyysistä toimintakykyään siten, että he osaavat ylläpitää toimintakykynsä pitkäkestoisen fyysisen suorituksen aikana.

Tavoitteena on lisäksi kaikkien kansalaisten liikunta-aktiviisuuden lisääminen sekä nuorten aktivoiminen maanpuolustuskoulutustoimintaan.

Marssimatkat ja hinnat

Marssi matkoja on kaksi, 25 km ja 42 km. Kummallekin matkalle ilmoittaudutaan saman ilmoittautumislinkin kautta: ILMOITTAUDU TÄSTÄ!

Muita matkoja voi tiedustella Vaasan kävelyklubi / Vaasan marssi järjestäjiltä. https://www.vaasanmarssi.fi/

Ilmoittautumiset 4.8 klo: 23.59 mennessä.

Hinta:

42 km 36 €

25 km 16 €.

Hintaan sisältyy huoltopisteiden tarjonta ja vakuutus. Lisäksi kaikille osallistujille jaetaan osanottotodistus ja Kesäyön marssi 2024 – kangasmerkki.

Osallistujille lähetetään kurssikirje ennen tapahtumaa. Ajankohtaisimmat tiedot tapahtumasta löydät tältä sivulta sekä Pohjanmaan maanpuolustuspiirin somekanavista Instagramissa ja Facebookissa.

Lähtö

Marssimatkojen osallistujat ilmoittautuvat saamiensa ohjeidensa mukaisesti Vaasan torilla, josta on bussikuljetus lähtöpaikkaan (Raippaluoto).

25 km marssi Ilmoittautuminen lähtöalueella lauantaina 10.8 klo 15.00 mennessä.
42 km marssi Ilmoittautuminen lähtöalueella lauantaina 10.8 klo 10.00 mennessä.

Huolto

Kaikille marssimatkoille on tarjolla huoltoa. Huoltopisteiden sijainnit ovat n. 5 km välein. Käytettävissä olevat wc-tilat on sekä huoltopisteet ovat merkittynä marssikarttaan.

Vaatetus

Reserviläisiä suositellaan osallistuvan sotilasvaatetuksessa (maastopuku m05), jonka saa tarvittaessa lainaan MPK:lta. Itse hankittua tai kotisäilytyksessä olevaa maastopukua saa käyttää. Omat sisään ajetut kengät ovat ehdottomat. Suosittelemme, että jokaisella marssijalla on käytössä oma reppu.

Ruoka ja neste

Marssireitin varrella on vesitankkausmahdollisuus sekä mahdollisuus ostaa pientä purtavaa. Varaathan mukaasi hieman käteistä rahaa helpottamaan ostosten tekoa.

Majoitus

Pitkien matkojen osallistujille on varattu yöpymismahdollisuus Vaasan virastotalolla 9. –11.8.

Hätätilanteet marssin aikana

Hätätilanteet uhkaavat erityisesti niitä, joiden terveydentila ei ole normaali. Jos podet kroonisia sairauksia (esim. diabetes) täytä lähtöpaikalla terveystietolomake ja säilytä sitä vasemmassa takin tai housuntaskussa.  Juo kävelyn aikana säännöllisesti lähdöstä alkaen, ainakin jokaisella juomapisteellä. Suositeltavaa on juoda hieman n. 15 min välein. Tämä on erityisen tärkeää suorituskyvyn säilyttämiseksi kuumalla säällä ja elimistön liiallisen lämpenemisen riskin vähentämiseksi.

Kuumalla säällä aloita marssi normaalia varovaisemmin. Mikäli alat tuntea poikkeavaa väsymystä, päänsärkyä tai huimausta, keskeytä suorituksesi hetkeksi ja käänny ensiapuorganisaation puoleen. Lämpöuupuminen riippuu ilman lämpötilan lisäksi paljon myös ilman kosteuspitoisuudesta. Suolatabletit ja ylimääräinen suolan käyttö suorituksen aikana lisäävät lämpöuupumuksen riskiä. Hätätilanteessa soita numeroon 112. Mikäli joudut keskeyttämään marssin, niin muista ilmoittaa siitä myös marssitoimistoon.

MPK tekee tarvittavia muutoksia koulutusten aikatauluihin valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti. Ajantasainen tieto tilanteesta löytyy MPK:n uutisista: https://mpk.fi/ajankohtaista/

Yhteystiedot

Marssin johtaja
Ralf Ström
p. 044 982 1033
ralf.strom@mpk.fi

Piiripäällikkö
Jani Pikkarainen
p. 050 553 6828
jani.pikkarainen@mpk.fi