Siirry sisältöön

03.05.2019

Kesäyön marssi Pori 25.5.2019

https://mpk.fi/kesayonmarssi/pori/

Kesäyön marssi järjestetään 25. – 26. toukokuuta Porin Yyterissä. Kyseessä on hyvän mielen kävelytapahtuma, johon voivat osallistua kaiken ikäiset peruskuntoiset kansalaiset. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasaamalla vaikka harrasteporukasta tai työkavereista kokonaisen joukkueen. Eripituisia matkoja löytyy helppokulkuisesta 7 kilometristä aina läpi kesäyön käveltävään 60 km ultramatkaan. Uskallatko haastaa itsesi ja kaverisi mukaan patikoimaan?

Tapahtumassa ei ole ajanottoa, eikä virallisia sijoituksia jaeta.

Mukana marssia tekemässä ovat MPK:n lisäksi mm. Porin Latu, Porin Reservinaliupseerit, Satakunnan rauhanturvaajat, paikalliset Maanpuolustusnaiset, Satakunnan Martat, Porin Sotilaskotiyhdistys ja Porin Suomalainen Yhteislyseo.

Tapahtuman suojelijana toimii Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Yhteistyössä Virkistyshotelli Yyteri ja reittejä sponsoroivat Satakunnan ammattikorkeakoulu sekä Teollisuuden Voima (TVO).

Marssimatkat ja hinnat

Hinnat sisältävät hienon marssimitalin, kunniakirjan, osallistujavakuutuksen, maalihuollon (jonka tekevät Satakunnan Martat) sekä huollon matkan aikana (huoltopisteitä yhteensä kuudesta seitsemään kappaletta).

Matkojen hinta on euron per kilometri (kuitenkin vähintään 10 €). Perheosallistumisessa vanhemmat ja kaikki perheen alle 15-vuotiaat lapset samalla hinnalla (sisältää yhden marssimitalin koko perheelle).

Mukaan voit ilmoittautua myös paikan päällä, hintoihin lisätään 5 € jälki-ilmoittautumislisä. Toivomme ennakkoilmoittautumista.

Lähtö, maali ja marssikeskus

Tapahtumakeskus sijaitsee yhteistyökumppani Virkistyshotelli Yyterin alueella. Parkkialueilta opastus keskukseen, josta myös lähtö tapahtuu (ja jossa maali sijaitsee). Tapahtumakeskus sulkeutuu su 26.5. klo 12 mennessä tai aikaisemmin, jos kaikki marssijat ovat jo maalissa. Peseytymismahdollisuus maaliin saapumisen jälkeen Yyterin Campingin tiloissa.

Ohjelma

Tapahtumapäivän kulku (alustava – täydentyy ja tarkentuu, osanottajakirje lähetetään osallistuville noin viikkoa ennen tapahtumaa)

Lauantai 25.5.

14:00 Marssikeskus avautuu klo 14 mennessä

16:00 Lähdöt 42 ja 60 km matkoille

18:00 Lähdöt 7, 16 ja 25 km matkoille

Ennen lähtöjä PSYLin opiskelijoiden vetämä alkuverryttely.

MPK Hämeen soittokunta paikalla esittämässä musiikkia.

Porin sotilaskotiyhdistyksen auto myy herkkuja, vara käteistä.

Seikkailupuisto Huikeelta koeajettavana pari Fatbikeä.

Sunnuntai 26.5.

10:00 Maali sulkeutuu

Ohjeita

Reitti: Osallistujille jaetaan reittikartat. Kartat pyritään julkaisemaan lopullisessa asussaan myös tapahtuman Facebook-sivulla (https://www.facebook.com/kesayonmarssi.pori/). Reittikuvaukset karkeasti:

7 km – Yyteri golf – Levo – Kaanaa – Santala – Virkistyshotelli

16 km – Herrainpäivät – Golf – Kaanaa – Moottorirata – Lomakylä – Virkistyshotelli

25 km – Herrainpäivät – Golf – Uniluoto – Kaanaa – Moottorirata – Huhtala – Isosanta – Virkstyshotelli

42 km – Golf – Kirrinsannantie – Reposaaren maantietä pitkin Reposaareen – Kirrinsannantie – Moottorirata – Lomakylä – Virkistyshotelli

60 km – Herrainpäivät – Golf – Uniluoto – Kallo – Kirrinsannantie – Reposaaren maantietä pitkin Reposaareen – Kirrinsannantie – Moottorirata – Huhtala – Isosanta – Virkistyshotelli

Reitit kulkevat pääasiassa hiekkateillä sekä asfaltilla.

Reiteillä on opastus ja lisäksi osallistujille jaetaan reittikartta. Reitit eivät ole tarkkuusmitattuja.

Reitit kulkevat golfalueen ohi. Todennäköisyys osumaan golfpallon kanssa on pieni, mutta pää kannattaa suojata, jos kuulee huudon ”FORE!”. Golfalueelle ilmoitetaan tapahtumasta.

WC:t sijaitsevat marssikeskuksessa. Lisäksi reiteillä on tarjolla muutamia WC:itä. Ne on merkittynä osallistujakarttaan. Käytämme yhteistyökumppanien tiloja, pidä ne siistinä.

Osallistujien tulee noudattaa toimitsijoiden määräyksiä, näitä ohjeita sekä yleisiä liikennesääntöjä. Reposaareen siirryttäessä käytetään molempiin suuntiin tien samaa reunaa. Ole varovainen liikkuessasi reitillä ja pidä ympäristö siistinä.

Muista ilmoittautua maalissa toimitsijalle!

Varaa mukaasi henkilöllisyystodistus.

Varsinkin pidemmille matkoille osallistujien kannattaa varata mukaansa otsalamppu sekä heijastavaa materiaalia. Vaihtokengät ja / tai -sukat ovat pidemmillä matkoilla hyvä ratkaisu.

Huoltopisteitä on matkoilla noin 7 km välein, huoltopisteitä on yhteensä kuudesta seitsemään. Osa väleistä saattaa olla pidempiä. Kaikilla pisteillä tarjotaan juomaa. Tarjolla on myös reitistä riippuen mm. banaaneja ja energiapatukoita.

Liikumme upealla Natura-alueella, joten kaikenlainen roskaaminen on ehdottomasti kielletty ja luontoa tulee kunnioittaa, kuten yleensäkin.

Veteen meneminen marssin aikana on kielletty.

Onnettomuustapauksissa yhteys yleiseen hätänumeroon 112. Tapahtumassa päivystää lääkäri ja ensiapuryhmä.

Näitä ohjeita voidaan päivittää lähempänä tapahtumaa.

Yhteyshenkilöt

Marssin johtaja
Jani Wahlman
wahlman.jani@gmail.com

Tekninen johtaja
Liikuntapäällikkö
Jukka Jortikka
jukka.jortikka@mpk.fi

Marssin sihteeri
Koulutussihteeri
Minna Nenonen
minna.nenonen@mpk.fi

Yhteystiedot

MPK
Lounais-Suomen maanpuolustuspiiri
Rykmentintie 15 rak 5
20810 TURKU

lounais-suomi@mpk.fi
FacebookTwitterInstagram