Siirry sisältöön
Kesäyön marssin ilmoittautumispiste ja marssille lähdössä olevia henkilöitä.

02.06.2023

Kesäyön marssi Jyväskylä marssittiin toukokuussa

Seitsemännen kerran Jyväskylässä järjestetty Maanpuolustuskoulutuksen kaikille kunnostaan ja marssimisesta kiinnostuneille suunnattu Kesäyön marssi -tapahtuma järjestettiin lauantaina 20. toukokuuta.  Mukavasti oli väkeä lähtenyt liikkeelle, vaikka MM-kisat, Helatorstai ja mahdollisuus pitkän viikonlopun viettoon varmasti hieman verottivat tulijoita.  Kevätilta oli valoisa ja sää mitä mainioin marssimiseen ja huollon tehtäviin.

MPK:n valtakunnalliseen toimintaan kuuluu myös aktivoida kansalaisia liikkumaan ja samalla Kesäyön marssi -tapahtumat ovat myöskin yksi näyteikkuna maanpuolustuskoulutuksen laajasta toiminnasta suuren yleisön suuntaan. Tänä vuonna MPK:n Kesäyön marssi -tapahtuma järjestetään 26. kerran kymmenellä paikkakunnalla Suomessa. Näistä marsseista kuusi tapahtuu touko-kesäkuussa ja neljä marssia on elokuussa. Jyväskylän tapahtumassa on vakiinnuttanut myös oman näkyvyytensä MPK:n Hämeen soittokunta, joka tahditti tunnelmaa soitollaan marssin kisakeskuksessa Buugi Liikunta- ja hyvinvointikeskuksen pihamaalla ja myöhemmin illalla myös Matti Nykäsen mäen päällä.

Suosituin matka oli 25 km

Kävelymarssireitit kiertelivät Laajavuoren maisemissa ja lähialueilla. Jyväskylän Kesäyön marssin 10, 25 ja 32 kilometrin matkat oli tarkoitettu kaikille marssimisesta kiinnostuneille. 25 ja 32 kilometrin matkat vaativat etukäteisharjoittelua.  Tapahtumaan kuului myös reserviläismatkat 25 ja 32 km. Osallistujien hyvinvoinnista pidettiin huolta reitin huoltopisteillä ja maalissa odotti keittoateria sekä mahdollisuus käyttää peseytymistiloja. Muistoksi matkasta marssijat saivat kunniakirjan ja kangasmerkin. Huollon järjestelyitä kiiteltiin jälleen.

Tapahtuman järjestelyistä vastasi MPK:n Ilmapuolustuspiiri ja Luonetjärven koulutuspaikka.  – Tapahtuman ajankohdan siirto perinteisestä elokuun tapahtumasta toukokuulle antaa meille hieman enemmän pelivaraa käynnistyvän syksyn valtakunnalliseen tehtäväämme ilmavoimien reserviläisten koulutuksessa, toteaa marssin johtaja, valmiuspäällikkö Markku Metsäpelto.

Teksti ja kuvat: Eila Keinonen