Siirry sisältöön

16.11.2018

Hämeen Ilves 2019

HÄMEEN ILVES 19 -harjoitus Parolannummen kasarmi- ja harjoitusalueilla 6.-8.9.2019.
Perinteeksi muodostunut harjoitus on Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Hämeen maanpuolustuspiirin pääharjoitus. Hämeen maanpuolustuspiiriin kuuluvat Hattulan, Lahden, Tampereen ja Tikkakosken koulutuspaikoista.
Harjoitus koostuu Puolustusvoimien tilaamasta sotilaallisesta koulutuksesta ja kaikille reserviläisille avoimesta sotilaallisia valmiuksia palvelevasta koulutuksesta. Reserviläisille järjestetyistä kursseista kertyy osallistujille rinnasteisia kertausharjoitusvuorokausia.
Puolustusvoimien tilaamaan sotilaalliseen koulutukseen osallistuvat Puolustusvoimien valitsemat ja kutsumat reserviläiset. Reserviläisten sotilaallisia valmiuksia kehitetään mm. esikunta-, huolto-, sissi-, tiedustelu- ja pioneeritoimintaan liittyvillä kursseilla. Ensiapukoulutus on tärkeä osa harjoituksen kurssiohjelmia. Naisille on suunnattu erikseen kaksi kurssia: Intti tutuksi naisille ja Intti tutuksi-Sotilaan perustaidot naisille II.
Harjoituksen kouluttaja- ja järjestelytehtävissä toimivat MPK:n koulutus- ja tukitehtäviin sitoutuneet vapaaehtoiset toimijat. Harjoituksen johto- ja tukitehtävissä toimivat niihin erityisesti sitoutuneet henkilöt.
Harjoituksen johtovastuussa on Hattulan koulutuspaikka. Panssariprikaati tukee harjoitusta antamalla koulutus- ja perustamistilat sekä henkilöstö- ja materiaalituen. Elintarvike- ja muonitushuollossa tukeudumme Parolannummen varuskuntaravintola Rubeniin.