Siirry sisältöön

01.10.2018

Parolannummen kasarmi- ja harjoitusalueilla järjestettiin 21. – 23.9. Hämeen Ilves 2018 -harjoitus, jonne osallistui yli 300 sotilaallisista ja turvallisuuteen liittyvistä taidoista kiinnostunutta kurssilaista. Osallistujat jakautuivat 15 eri kurssille, joista Harjoituksen johto -kurssi huolehti yhdestä harjoituksen keskeisestä tavoitteesta, joukon perustamisen harjoittelusta. Harjoituksen yleisenä tavoitteena oli yleisen maanpuolustushengen ylläpitäminen ja kehittäminen.

Syyskuussa vuosittain pidettävä harjoitus on Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Hämeen maanpuolustuspiirin pääharjoitus. Hämeen maanpuolustuspiiri koostuu Hattulan, Lahden, Tampereen ja Tikkakosken koulutuspaikoista.

Puolustusvaliokunnan jäseniä kutsuvieraina

Lauantaina 22.9. harjoituksessa vierailivat puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari (SDP) ja jäsen Timo Heinonen (Kok.). Kutsuvieraat tutustuivat neljään kurssiin: Sähkövoimajärjestelmät-, Esikunta-, Maakuntakomppania- ja Intti tutuksi naisille -kurssiin. Kutsuvieraat yllättyivät kurssitarjonnan laajuudesta ja kehuivat harjoituksen hyvää ilmapiiriä.

Harjoituksen organisointi, valmistelut ja toteutus saivat kutsuvierailta kiitosta. Lisäksi he korostivat, kuinka arvokasta vapaaehtoisuus on maanpuolustuksessamme. Mika Kari vaikuttui siitä, kuinka paljon vapaaehtoiset toimijat olivat käyttäneet omaa aikaansa ja työpanostaan harjoituksen järjestämiseksi. Timo Heinosesta oli hienoa nähdä, miten toimintaan on tullut uutta väkeä pitkän linjan tekijöiden lisäksi.

Arvokasta työtä vapaaehtoisvoimin

Hämeen Ilves 2018 -harjoituksen pääkohderyhmänä olivat varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneet reserviläiset. Toisen osallistujaryhmän harjoituksessa muodostivat vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta kiinnostuneet täysi-ikäiset Suomen kansalaiset.

Harjoituksen kouluttaja- ja järjestelytehtävissä toimivat MPK:n koulutus- ja tukitehtäviin sitoutuneet vapaaehtoiset. Harjoituksen johto- ja tukitehtävissä toimivat niihin erityisesti sitoutuneet henkilöt. Harjoituksen johtovastuussa oli MPK Hattulan koulutuspaikka. Panssariprikaati tuki harjoituksen järjestelyjä antamalla käyttöön tarvittavaa henkilöstöä ja materiaalia. Elintarvike- ja muonitushuollossa harjoitusta tuki Parolannummen varuskuntaravintola Ruben.

Harjoituksen kuviin ja tapahtumiin voi tutustua Facebookissa: www.facebook.com: Hämeen ILVES
Harjoituksen kotisivut löytyvät Internetistä:
https://www.mpk.fi/Koulutuspaikat/Häme/Hämeen-ILVES-harjoitus

 

Lisätietoja:
Hämeen Ilves 2018 -harjoituksen johtaja, MPK Hattulan koulutuspaikan koulutuspäällikkö Sauli Mäentausta
puh. 040 848 7007, sauli.maentausta@mpk.fi.

 

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) tukee koulutuksillaan yhteiskunnan turvallisuutta. Tarjoamme varautumis- ja turvallisuuskursseja yksittäisille henkilöille ja ryhmille. Osa kursseista on suunnattu erityisesti naisille, nuorille, senioreille ja erityisryhmille. MPK toimii yhteistyössä muiden turvallisuusalan kouluttajien kanssa ja on mukana monissa kokonaisturvallisuuden yhteistyöfoorumeissa, -hankkeissa ja -tilaisuuksissa, joissa lisätään kansalaisten tietoisuutta ja osaamista arjen turvallisuudessa.

Toimintaan on helppo lähteä mukaan!

MPK tarjoaa useita mahdollisuuksia kehittää omaa osaamista. Reserviläisille on tarjolla laaja-alainen paketti sotilaallisia kursseja reserviläistaitojen ylläpitämiseen ja uuden oppimiseen. Muille kansalaisille valikoimasta löytyy monipuolisia vaihtoehtoja normaali- ja poikkeusolojen valmiuksien kehittämiseen.

Sotilaallinen koulutus toteutetaan pääosin yhteistyössä Panssariprikaatin kanssa varuskunta-alueella tai läheisillä harjoitusalueilla.

MPK tarjoaa monipuolisen harrastuksen ja runsaasti elämyksiä hyvässä seurassa.

Osaavilla ja aktiivisilla vapaaehtoisilla on mahdollisuus koulutuksen jälkeen päästä kurssinjohtajaksi, kouluttajaksi tai huollon tehtäviin MPK:n kursseille.

Hattulan koulutuspaikan toimisto sijaitsee Parolannummella ns. ”Vanhan sotkun” yläkerrassa. Toimistolle poikkeamiseen ei tarvita kulkulupaa.

Tervetuloa keskustelemaan kanssamme juuri Sinulle sopivista kursseista!