Siirry sisältöön

04.04.2023

Aki Huttunen aloitti koulutuspäällikkönä MPK Hämeen maanpuolustuspiiriin Tikkakosken koulutuspaikalla 1.4.2023.

Reservin korpraali Aki Huttunen on suorittanut varusmiespalveluksen Keuruulla 2006, jossa toimi lääkintämiehenä. Päijänteen maakuntakomppaniaan hän liittyi 2017, jossa edelleen jatkaa.

Aki Huttunen on työskennellyt aiemmin ilmstointiasentajana ja järjestyksenvalvojana. Huttunen valmistui 2012 lähihoitajaksi suuntautuen ensihoitoon. Työnsä ensihoidossa hän aloitti 2012 yksityisellä sektorilla (Med group ensihoito) opiskeluidensa ohessa. 2016 hän siirtyi työskentelemään Keski-Suomen pelastuslaitokselle ja työskentelee siellä nykyäänkin. Ensihoitajaksi hän valmistui tammikuussa 2022 Helsingin metropoliasta.

Tällä hetkellä Huttunen opiskelee esihenkilön ammattitutkintoa Keudassa oman työnsä ohella Keski-Suomen pelastuslaitoksella.

MPK:n kouluttajatehtäviin hän sitoutui 2021, jonka jälkeen on toiminut myös kurssinjohtajana. Haminassa Huttunen suoritti lääkinnän aselajikoulutuksen 2022.

Aki Huttunen kokee oman maan puolustamisen ja siihen liittyvän harjoittelun todella tärkeänä. Taistelupelastus on hänen intohimonsa ja suuri halu kehittyä siinä ja kouluttaa sitä myös eteenpäin.

Koko MPK toivottaa Aki Huttusen lämpimästi tervetulleeksi!

Teksti: Anne Seulanto