Puolison kanssa yhteinen mielekäs harrastus

17.4.2024

Joni Rissanen on ollut ensimmäistä kertaa mukana MPK:n toiminnassa ja Hämeen Ilves -harjoituksessa viime syksynä, silloinkin sotilaspoliisikurssilla. Ystävät olivat suositelleet MPK:n kursseja, ja kihlattunsa kanssa hän löysikin MPK:n koulutuskalenterista Hämeen Ilves -harjoituksen kurssivalikoimasta molemmille sopivat kurssit.

He eivät ennestään tunteneet ketään harjoitukseen osallistuvaa, mutta näin jälkeenpäin Joni toteaa, että silti kannattaa rohkaistua lähtemään.

– Kurssille on helppo tulla mukaan vaikkei tunne muita etukäteen. Hyvin pääsee mukaan sisälle porukkaan ja kursseilla on tosi huippu henki. Myös kouluttajat ovat todella hyviä, Joni toteaa.

Salla

Viime syksynä Salla Korvanen oli pitkäaikaisen miesystävänsä kanssa ensimmäisen kerran Parolannummella ja Hämeen Ilves -harjoituksessa. Silloin hän osallistui Intti tutuksi naisille -kurssille.

– Olihan se niin siistiä ja rentouttavaa, Salla tuumaa kysyttäessä millaiset fiilikset kurssista jäivät.

– Ihan paras kurssi kyllä! komppaa kyseiseltä kurssilta tuttu MPK-kaveri Pirjo Mäljä, joka sattui Sallan yllätykseksi samalle kurssille tänäkin vuonna.

Salla on siis löytänyt kursseilta uusia MPK-kavereita. Tämän vuoden Hämeen Ilves -harjoituksessa Salla on mukana digitaalisen viestinnän kurssilla tiedottajana. Kurssille Sallan toi kiinnostus MPK:n viestintään sekä viestintään ylipäätään.

Joni

Joni toimii tänä vuonna Hämeen Ilves -harjoituksessa muun muassa joukkueen varajohtajana. Harjoituksen aiheena on suojuetehtävä, jossa VIP-henkilö kuljetetaan haluttuun paikkaan. Rooleja vaihdetaan harjoituksen edetessä, jotta kaikki oppivat kaikki tehtävät.

Salla

Viimeisen vuoden aikana, eli Hämeen Ilves -harjoitusten välissä, Salla on ehtinyt käydä useita MPK:n koulutuksia: arjen turvallisuus, itsesuojelu ja katuturvallisuus, sotilaan perustaidot naisille sekä SoMa-harjoituksen resilienssikurssi.

– Tykkään tästä meiningistä, Salla hymyilee.

Sallan perhepiirissä on ollut myös MPK:n kouluttaja, joten toimintaympäristö on ennestään tuttua. Hän on ollut mukana esimerkiksi reserviläistoiminnassa. Tätä kautta on ollut mahdollisuus päästä ampumaan myös kisoissa.

Joni

Joni on ollut viimeisen vuoden aikana usealla MPK:n kurssilla ja nytkin loka–marraskuu on aktiivista kouluttautumisaikaa sekä kihlatulla että Jonilla.

– Kannattaa ehdottomasti tulla mukaan, tässä on tosi hyvä harrastus. Suosittelen kaikille, jotka vähänkään miettii, että tohtisiko ja uskaltaisiko lähteä. Kyllähän minua silti jännitti hirveästi se, että harjoituksesta ei ekalla kerralla tuntenut ketään, mutta pelko oli turha. Kavereita tuli helposti ja kursseilla on nyt paljon tuttuja. En ole katunut hetkeäkään, että lähdin mukaan, Joni toteaa.

Salla ja Joni

Salla ja Joni tykkäävät kumpikin kokonaisturvallisuuteen liittyvien omien valmiuksien ja varautumisen kehittämisestä harrastuksena.
Tästä syntyy heille yhteisiä keskustelunaiheita ja kokemuksia. On kiva, kun molemmat ovat kurssilla ja vielä samanaikaisesti.

– Teemme muutenkin paljon asioita yhdessä. Erikseen yhdessä, Salla nauraa.

 

Teksti: Heli Kettunen
Kuvat: Elina Järvenpää ja Heli Kettunen