Kurssilaisistaan ja kouluttajistaan ylpeä mies

17.4.2024

Hämeen Ilves 2023 -harjoitus päättyi aurinkoisessa syyssäässä. Tavoitimme harjoituksen johtajan Jyrki Rohamon sunnuntai-iltapäivänä ja kyselimme tuoreeltaan hänen ajatuksiaan tapahtuman kalkkiviivoilla.

− Kyseessä oli iso harjoituskokonaisuus, joka koostui useasta kurssista ja oli kahden Hämeen piirin koulutuspaikan järjestämä. Tampereen kurssit vastasivat harjoituksen perustamisesta ja purkamisesta. Hattulan puolestaan vastasi kurssitarjonnan mukaisten kurssien  koulutuksesta. Harjoitus täytti sille asetetut tavoitteet ja odotukset, Rohamo kertoo.

Rohamo nostaa esille useita onnistuneita osia, joista hän on ylpeä.

− Harjoituksen perustaminen ja purkaminen onnistuivat tiukassa aikaikkunassa tehtyjen etukäteisvalmistelujen ja suunnitelmallisuuden ansiosta. Näin koulutettavat joukot saatiin perustettua sovitussa aikataulussa ja joukot pääsivät ripeästi omiin koulutustehtäviinsä. Hattulan koulutuspaikan kurssien omat tavoitteet täyttyivät koulutuksen laadun ja määrän suhteen hyvin.

Viikonlopun aikana sekä kurssien koulutuksessa että harjoituksen johdossa ja tukitoiminnoissa koetut tilanteet ja tapahtumat käydään huolella läpi harjoitusta arvioitaessa.

− Samoin harjoituksen aikana kohdatuista haasteista ja tehdyistä havainnoista otetaan opiksi ja parannetaan suoritusta ensi vuonna. Vuoden 2024 Hämeen Ilveksen suunnittelu on jo käynnistynyt ja tähän suunnitteluun on kaikkien kurssien ja osapuolien osallistuttava alusta alkaen. Tämä on ensiarvoisen tärkeätä kokonaisuuden onnistumisen kannalta, Rohamo painottaa.

Harjoituksen johtaja ei säästele kiitoksissaan niille, jotka saivat kaiken aikaan.

− Kurssilaiset olivat motivoituneita ja heillä oli oikea asenne, minkä vuoksi yhteishenki oli hyvä ja onnistuimme harjoituksen läpi viemisessä erinomaisesti. Panssariprikaatin ja Leijona Caterining tuki ja saumaton yhteistyö mahdollistivat harjoituksen toteuttamisen ja tavoitteisiin pääsemisen.

− Kiitokset kaikille osallistuneille! Nyt on hetki aikaa hengähtää, ennen kuin ensi vuoden harjoituksen suunnittelu jatkaa vauhdilla eteenpäin, Rohamo hymyilee.

Teksti ja kuva: Taina Luoto