Arvokas lisä varustamiseen

16.7.2024
Nainen haastattelee miestä, joka on maastopuvussa

Perustamiskeskuksen henkilöstöelimen jatkokurssin kouluttaja Karri Inkinen, 50, kertoo kokemuksistaan PEHA:n käyttöönotosta osana sujuvaa harjoituksen varustamista.

Mies maastopuvussa selittää kädet levällään

Kurssilaisten kokemus PEHA:sta on ollut erittäin positiivinen ja kehittäjä Mikko Laine on saanut kurssilaisilta suoraa palautetta. PEHA-järjestelmä itsessään toimii turvallisesti paikallisverkossa ja kurssilaiset ovat saaneet ohjeistuksen henkilötietojen käsittelystä. Tämä itsessään miellyttää kouluttajana toimivaa Karri Inkistä, joka toimii arkielämässään juristina.

Itse järjestelmä on nopeasti käytettävissä ja perehdytykseen menee noin 1–2 tuntia. Tämä on mahdollistanut sen, että uudet kurssilaiset sisäistävät järjestelmän nopeasti ja tunnistavat myös oman paikkansa varustamisessa. Kurssilaisista 40 % on uusia ja heidän tuleekin ymmärtää kokonaisprosessi niin hyvin, että mahdollisista tehtävänvaihdoista huolimatta varustaminen sujuu edelleen onnistuneesti.

Kurssille kutsutut ovat harjoitelleet tehtäviään jo ennen Hämeen Ilves -harjoituksen varsinaista ajankohtaa. Etukäteen järjestettynä koulutusviikonloppuna harjoituksen osallistujat ovat suunnitelleet ja tutustuneet käytänteisiin, mikä on taannut kokonaisuuden ymmärtämisen. Itse kurssipaikka kuitenkin poikkeaa yleensä suunnitellusta ja näin ollen järjestelmä mahdollistaa nopean reagoinnin ja mukauttamisen.

Teksti: Maria Yllikäinen ja Mirja Airos
Kuva: Anne Seulanto