Kenttähuoltokurssilla otetaan huomioon eettiset periaatteet ja vastuullisuus. Pääsimme seuraamaan kenttähuollon toimintaa päivällisen valmistamista. Patojen alla porisee perinteinen hernekeitto, joka jaetaan maastoon.
Kurssinjohtaja aliupseeri Henrik Ekroth 32-vuotias ammattikokki kertoo meille valitettavasti harjoitusten miestappioista. Harjoitusten aloituksesta viisi miehistön jäsentä on jäänyt pois kurssilta. Tästä huolimatta kohtaamme joukko kenttämuonituksen joukko ottaa meidät vastaan positiivisen mielin.
Kurssi toteuttaa muonitushuollon erityisruokavalioon ja kunnioittavat eettisiä valintoja. Erityisruokavaliot otetaan avoiminmielin vastaan ja toteutetaan jokaiselle Ilveksen harjoitukseen osallistuvalle maittavat ateriat. Muonituksen ylijäämä on ollut hyvin pientä ja vähäinenkin ylijäämä menee Leijona Cateringin kautta biojätteeseen josta taas noin 96 prosenttia menee tällä hetkellä biokaasuksi.
Teksti: Marja Yllikäinen, Mirja Airas ja Ari Halonen
Kuvat: Anne Seulanto